Hoe je je kleding zachter kunt maken zonder ze te beschadigen

By | September 12, 2023

LBij Aundry gaat het om meer dan alleen je kleding schoonhouden. Als het op de juiste manier wordt gedaan, verlengt het de levensduur van uw kleding. Producten zoals wasverzachters, wasverzachters en droogvellen zijn ontworpen om u te helpen bij het reinigingsproces. Om je kleding in topvorm te houden en tegelijkertijd zacht te houden, weet Lyndsee Campbell, wasexpert en marketingdirecteur bij wasreinigingsbedrijf Laundry Care, precies hoe je elk product moet gebruiken voor het beste resultaat.

Deze drie producten “doen in principe hetzelfde”, zegt Campbell. “Het doel is om rimpels en statische elektriciteit te verminderen. En veel mensen vinden het prettig dat het voor de geur zorgt.”


Experts in dit artikel

  • Lyndsee Campbell, Lyndsee Campbell is wasexpert en marketingmanager bij wasreinigingsbedrijf Laundry Care.

Campbell zegt dat wasverzachter slechts een mooi woord is voor wasverzachter. “Het is meer een marketingtactiek”, zegt Campbell. “Van wat ik heb gelezen over ingrediënten en dat soort dingen, komt het eigenlijk op hetzelfde neer.” Deze producten worden in je wasmachine gedaan en komen vrij tijdens het spoelprogramma, waardoor onzichtbare resten op je kleding achterblijven, zodat ze beter gaan dragen.

Droogvellen zijn bedekt met een stof die lijkt op wasverzachters en wasverzachters. Ze verzachten je kleding en verwijderen statische elektriciteit door op je kleding te smelten. Omdat droogvellen in de droger werken, zijn ze veel minder effectief dan wasverzachters of wasverzachters.

Beste praktijk voor het gebruik van wasverzachters en wasverzachters

Campbell zegt dat wasverzachters en conditioners het beste zijn voor natuurlijke vezels, die door slijtage hun vorm of pil kunnen verliezen.

“Vooral bij kledingstukken met veel stretch, gebreide kleding en katoenen T-shirts, kan het helpen de vorm van de kraag en schouders te behouden, evenals de oksels, de armsgaten, de manchetten en de zoom… omdat die de neiging hebben om stretch “Soms wordt het een beetje uitgerekt nadat je het meerdere keren hebt gedragen”, zegt ze. “Bij truien ontstaat er wrijving tussen je arm en het lichaam van de trui en dan [friction] met linnen broek met tussenbeentjes. Het zal je misschien opvallen dat er veel pilling is en de wasverzachter/conditioner zou hierbij helpen.

Wasverzachters en wasverzachters laten een laagje achter dat bepaalde stoffen kan beschadigen. Volgens Campbell, hoewel ze geweldig zijn voor natuurlijke vezels zoals katoen of wol, zullen ze je trainingskleding verpesten. “Als je dat residu op je trainingskleding achterlaat, verzamelt het in feite zweet en houdt het vast”, zegt Campbell. En soms is wasmiddel niet genoeg om het probleem op te lossen, voegt ze eraan toe. Bovendien is het wettelijk verplicht dat kinderpyjama’s vlamvertragend zijn, en wasverzachters kunnen dit effect verzachten.

Houd ook wasverzachters en wasverzachters uit de buurt van uw handdoeken.

“Iedereen wil zachte en donzige handdoeken die heerlijk fris en schoon ruiken. Maar waar gebruik je handdoeken voor? Om te drogen”, zegt Campbell. Als je wasverzachter of conditioner gebruikt, “droog dan met iets dat een lipide- of waslaag heeft, zodat het niet echt volledig kan absorberen zoals je wilt.”

Hoewel wasverzachters en conditioners ervoor kunnen zorgen dat je kleding comfortabel aanvoelt, zegt Campbell dat ze ze niet vaak gebruikt, zowel persoonlijk als professioneel. “Als bedrijf gebruiken onze leveranciers niet echt regelmatig wasverzachters”, zegt Campbell. “Ze gebruikten vaker droogvellen. En wij raden aan om de vrije en transparante soorten te gebruiken.” Dit komt omdat de meeste wasverzachters zijn gemaakt van wasachtige lipiden afkomstig van dierlijke vetten. Om dit te voorkomen gebruikt Campbell veganistische producten zoals The Laundress Fabric Conditioner ($ 19). Meestal gebruiken zij en haar team echter witte gedistilleerde azijn ($ 13), die zowel statische elektriciteit als verzachting vermindert.

Wat te gebruiken in de droger

Omdat droogvellen zijn gecoat met een stof die lijkt op wasverzachters en wasverzachters, moet je toch voorzichtig zijn als je ze gebruikt op synthetische materialen zoals sportkleding. Campbell zegt echter dat het beter is om droogvellen te vermijden en wollen droogballen te gebruiken. “Vijf tot zes hiervan in elke lading zullen je kleding zachter maken. En alles komt er kreukvrij uit”, zegt Campbell.

“Waar drogerballen niet of niet zo veel mee helpen, is de statische lading”, zegt ze. “Maar de oplossing hiervoor zijn folieballetjes.” Campbell zegt dat hij losjes een balletje moet vormen uit aluminiumfolie. “Als je je wijsvinger en je duim bij elkaar houdt, [the ball should be] ongeveer even groot”, zegt ze.

Twee of drie bollen folie die in de droger worden gegooid, verwijderen de negatieve ionen die statische elektriciteit veroorzaken, legt Campbell uit. Je kunt ze lading na lading hergebruiken totdat je merkt dat ze uit elkaar beginnen te vallen. “Je wilt niet dat er overal kleine stukjes aluminium op je spullen zitten”, zegt ze. Als alternatief, zegt ze, zou een grote veiligheidsspeld die aan een washandje of microvezeldoekje is bevestigd hetzelfde doel dienen.

Kies voor duurzame wasverzorging

Bij het kopen van wasverzorgingsproducten is het volgens Campbell het beste om duurzame, veganistische opties te kopen.

“Het is niet alleen vanwege de milieuvriendelijkheid, de duurzaamheid en het gebrek aan dierlijke vetten, wat walgelijk is. Maar ook alleen de kosten”, zegt Campbell. “Als je deze producten keer op keer koopt, zijn ze alleen maar duur.” Als je bijvoorbeeld hetzelfde resultaat kunt bereiken met herbruikbare droogballen, waarom zou je ze dan niet gebruiken?

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis trainingen, kortingen op populaire wellnessmerken en exclusieve Well+Good-inhoud. Meld u aan voor Well+, onze online community van insiders op het gebied van welzijn, en ontgrendel onmiddellijk uw beloningen.

Onze redactie selecteert deze producten zelf. Als u via onze links een aankoop doet, kan Well+Good een commissie ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *