Hoe je direct volume kunt toevoegen aan fijn haar – van stylisten

By | September 9, 2023

DOndanks dat je je best doet, heeft fijn haar de neiging te doen wat het wil – en in de meeste gevallen betekent dat dat het plat op je hoofd moet liggen. De gemakkelijkste manier om wat pit toe te voegen is door onder de douche te gaan en jezelf te trakteren op een ronde borstel, maar voor degenen onder ons die weinig tijd hebben voor onze schoonheidsroutines (of voor iedereen die zijn haar niet elke keer wil wassen) . dag), wat veel gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Gelukkig helpen deze door de stylisten aanbevolen trucs je haar de zwaartekracht te trotseren zonder dat je het hoeft te schuimen en uit te spoelen.

1. Combinatie van klauwclip en droogshampoo

Een van de gemakkelijkste manieren om volume aan plat haar toe te voegen is met een klauwclip, wat droogshampoo en een droom. Til eenvoudig een klein deel bij de wortel op en klem het op zijn plaats. Spuit vervolgens het product om het op zijn plaats te houden zodra de clip is verwijderd.

“Deze truc is perfect voor het toevoegen van volume op de tweede dag als je föhn plat gaat”, zegt Bailee Bryant, een professionele haarstylist bij Columbus Proper Hair Salon. “Het doel van de droogshampoo is om zand toe te voegen en eventuele oliën te absorberen, en het doel van de klauwclip is om het haar op zijn plaats te houden terwijl het zich in een opgeheven positie bevindt.”

Ervaren haarstylist en oprichter van hOURS Haircare, MariLynne Cosmillo, is de mede-ontwerper van deze volumeverhogende haarhack. “Een klauwclip, droogshampoo en de föhn zullen het volume van je wortels herstellen”, zegt ze. Cosmillo is dol op de hOURS On-Time Dry Shampoo ($ 29) vanwege zijn olie- en geurabsorberende klei. “Vermijd witte resten door deze onzichtbare optie te gebruiken die perfect mengt”, zegt ze.

2. Kies de juiste rolmaat

Krulspelden zijn een gebruikelijke manier om je lokken op te tillen. Onze experts zijn het er echter over eens: in dit geval is de grootte van belang. “Het selecteren van de juiste rolgrootte is erg belangrijk als u uw volume wilt maximaliseren”, merkt Bryant op. “Groter is niet altijd beter.”

Volgens Cosmillo geldt: hoe groter de borstel, hoe gladder het haar. “Dit geldt ook voor haarkrulspelden en strijkijzers”, zegt ze. Om volume aan je lokken toe te voegen, raadt ze aan een middelgrote krultang te gebruiken en het haar tot aan de hoofdhuid te wikkelen. “Grotere rollen laten te veel ruimte over bij de wortel”, zegt ze.

3. Voeg volume toe aan de achterkant

Als de achterste helft van uw hoofd geen hoogte heeft, moet u daar uw energie op richten. Bryant stelt voor om dit gebied af te bakenen en uw inspanningen op het gebied van volumegroei daar te richten.

“Het toevoegen van uitstraling met een eenvoudig item, zoals een paardenstaart, is een geweldige manier om volume te creëren”, zegt ze. Ze raadt ook aan om je haar vast te binden met een zachte haarelastiek. Ons team is dol op de Slip Small Slipsilk Scrunchies ($ 39 voor zes). “Dit zal je helpen de haarlok op zijn plaats te houden terwijl je de haardroger en kam gebruikt. Houd het los om te voorkomen dat het per ongeluk krimpt.

Van daaruit: “Het toevoegen van haarlak helpt het haar op de gewenste plek te zetten, en de koele lucht van je föhn helpt de cuticula te sluiten, zodat alles op zijn plaats blijft.” Pro tip? Breng haarlak rechtstreeks op een kam aan en haal het door je haar. Dit zorgt ervoor dat het product gelijkmatig wordt verdeeld en er minder kans is op klonteren. Cosmillo benadrukt dat deze techniek de juiste keuze van haarlak vereist. “Kies een lichte fixatie of een flexibele fixatie om te voorkomen dat je haar deukt. De Unite Hair Texturiza Spray ($ 35) zorgt voor een werkbare fixatie zonder plakkerige of knapperige stukjes achter te laten.

4. Je haar te steil maken

“Overdirecting” is een techniek die populair is bij stylisten en die je haar in de tegenovergestelde richting duwt dan het van nature zou liggen. “Door het terug te brengen naar zijn natuurlijke vorm of onderdeel ontstaat een gelift resultaat”, zegt stylist Matt Newman.

“Net als de truc hierboven helpt het gebruik van haarlak het haar te fixeren”, legt Becca Nilsson, hoofd van de artiestenopleiding bij Blo Blow Dry Bar uit. “Als je het bij de wortels aanbrengt en het haar naar achteren borstelt, kan het een geweldig volume rond je haar creëren. gezicht. Het toevoegen van koele lucht uit de föhn helpt het haar te fixeren.” De Shark SpeedStyle ($200) heeft een gebruiksvriendelijke coolshot-knop op de cilinder voor eenvoudig stylen.

Deze techniek is echter mogelijk niet voor iedereen geschikt. Cosmillo steekt haar duimen omhoog als je haarlijn van nature naar voren of naar beneden helt, omdat dit proces helpt de wortels opnieuw uit te lijnen. “Als je haarlijn echter van nature terugwijkt, bijvoorbeeld als je een weduwendeel hebt, zal deze methode je haarlijn nog verder afvlakken”, waarschuwt ze.

5. Föhn de wortels vanuit alle richtingen droog

Zoals je je waarschijnlijk al hebt gerealiseerd, begint het volume bij de wortel – en over het algemeen geeft lucht- of handdoekdroog haar je niet helemaal de lift die je wilt. “De wortel is het gezondste deel van de haarstreng en houdt daardoor het meeste vocht vast”, zegt Cosmillo. “Als er na het stylen nog vocht in het haar zit, zal het snel uitvallen en gaan pluizen.”

Om het proces te versnellen, gebruik je een ronde borstel zoals de Olivia Garden NanoThermic Ceramic + Ion Round Thermal Hair Brush ($ 27) voor een doe-het-zelf föhn. Om overtollig vocht in het haar te identificeren, raadt ze aan de droger op “geen warmte” te zetten en deze op het haar aan te brengen. Als de kou ergens blijft hangen, komt dat doordat het nog vochtig is.

Behalve dat je je haarwortels droog houdt, zorgt föhnen in verschillende richtingen voor nog meer veerkracht. Deze techniek wordt vaak gebruikt door professionals bij een professionele klapband. “Til een sectie recht naar buiten en föhn het wortelgebied aan alle vier de zijden droog voor volledige volumecontrole”, zegt Cosmillo. “Hierdoor wordt de haarlijn naar buiten geduwd – niet omhoog, omlaag of opzij.”

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *