Hoe houd jij je witte sneakers wit? Koop *deze* stijl

By | September 19, 2023

WAls je een paar witte sneakers koopt, is dat omdat je houdt van wat een frisse witte schoen voor een outfit kan doen. Maar je weet waarvoor je tekent. Binnenkort, en soms zelfs veel eerder dan je zou willen, zullen deze sneakers een omhulsel zijn van wat ze ooit waren. Minder moeiteloos sportief en elegant, meer zoals je draagt ​​op weg naar een evenement, met bijpassende schoenen in je tas.

Ligt het aan mij, of worden sommige schoenen sneller vies? Vincent Rao Jr. van Vince’s Village Cobbler, een schoenreparatiewerkplaats in Soho, zegt dat het waar is.

“Ik merkte dat mijn leren sneakers veel schoner blijven dan mijn stoffen sneakers”, zegt Rao. “Als stoffen eenmaal bevlekt zijn, zijn ze heel moeilijk te verven en moeilijk schoon te maken. Leer is veel duurzamer en als het ooit versleten of beschadigd raakt, is het heel gemakkelijk te repareren.”

Bij het zoeken naar witte leren sneakers raadt Rao aan om lakleer en suède te vermijden, omdat deze twee het meest kwetsbaar zijn. “Ze zijn uiterst moeilijk schoon te maken en gevoelig voor beschadiging”, zegt hij. Kies voor echt kalfsleer, dit is volgens ons het meest duurzaam.

Als je van de chunky sneakertrend houdt, heb je geluk, want volgens Rao maken dikkere zolen een groot verschil. “Hoe hoger het bovenwerk van de schoen van de grond is, hoe veiliger je bent”, zegt hij.

Sneeuw, zout en water zijn de vijanden van witte sneakers. Bewaar ze daarom veilig in de winter. Hij zegt echter dat een weerbestendige oplossing hen kan helpen beschermen tegen kleinere lekkages.

‘Als je het wilt behouden [your white sneakers] Maak ze schoon en maak ze nooit vuil. Bewaar ze gewoon in de doos en bewaar ze in je kast”, zegt hij. “Als je hem eenmaal gaat dragen, wordt hij vies en verslijt hij.” Dat is te verwachten, vooral met een witte sneaker.

Oké, we weten dat het niet de bedoeling is dat dit gebeurt, maar deze witte wintersneakers zijn gewoon te mooi om te bewaren voor de lente. Als ze onvermijdelijk vies worden, probeer dan deze baking soda-hack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *