Hoe een schimmelinfectie onder uw borst te behandelen

By | September 8, 2023

CVeel voorkomende misvatting: Borstzweet heeft alleen invloed op ons in de zomer. Bij mij gebeurt het het hele jaar door. En onlangs liet ik de zaken iets te lang doorgaan zonder de situatie aan te pakken, wat resulteerde in een schilferende huid, bultjes en veel jeuk – iets waarvan ik niet wist dat het kon gebeuren.

Gelukkig gaf mijn dermatoloog mij hydrocortisoncrème en legde het mij uit Waarom, Dat klopt, mijn onderborstgebied raakte zo in paniek na het zweten – en hoe we dat in de toekomst allemaal kunnen vermijden.

De onaangename bijwerkingen van borstzweet

“Overmatig vocht beïnvloedt het watergehalte en de pH van de huid, wat de fysieke integriteit van de huidbarrière kan beschadigen en de overgroei van micro-organismen in het gebied kan bevorderen, wat kan leiden tot irritatie en oppervlakkige huidinfecties”, zegt Teresa Song, MD, bestuursvoorzitter . gecertificeerd dermatoloog bij Marmur Medical. Met andere woorden: als het zweet zich ophoopt onder je borsten of rond de halslijn van je bh, wordt het een broedplaats voor bacteriën. Omdat hitte overmatig zweet en talg produceert, creëert het een perfecte omgeving waarin bacteriën en schimmels kunnen gedijen.

Voeg daar een beetje wrijving aan toe – wat vrijwel onvermijdelijk is als je een beha draagt, en nog meer als je zweet – en de daarmee gepaard gaande breuk in de huidbarrière, en je opent de deur voor ernstig vervelende infecties onder de borsten (meer daarover hieronder ).

Zelfs zonder een volledige infectie kan huidschilfering optreden als gevolg van zweterige borsten. “Huidpeeling is het verwijderen van de bovenste huidlaag, de zogenaamde epidermis”, zegt Dr. Liedje. “Het kan optreden bij overmatig zweten, wanneer de hoge luchtvochtigheid de huidbarrière kan beschadigen. Zweet bestaat uit chemische verbindingen zoals ammoniak, ureum, urinezuur en elektrolyten, die de huidbarrière kunnen irriteren, wat ook kan bijdragen aan het vervellen van de huid .”

Frequente onderborstinfecties

“In een vochtige omgeving, vooral als de huidbarrière niet goed functioneert, kunnen micro-organismen zoals bacteriën en gisten groeien”, zegt board-gecertificeerde dermatoloog Joshua Zeichner, MD. “Dit komt vaak voor op delen van het lichaam, zoals de huid onder de borsten of tussen de dijen. De huid kan rood, ruw en jeukend worden. Terwijl de huidbarrière herstelt van een ontsteking, werpt de huid later de buitenste laag af, wat resulteert in vervelling.”

Een veel voorkomende infectie genaamd interigo manifesteert zich in de vorm van roodheid, irritatie, branderigheid, jeuk en vervelling. “Het is een chronische huidziekte die de huidplooien aantast… ook onder de borsten”, zegt Dr. Liedje. “Het treedt op als gevolg van irritatie tussen elkaar aanrakende huidoppervlakken en wordt verergerd door verhoogde hitte, vocht en wrijving. Het is vaak supergeïnfecteerd met schimmel- of bacteriële organismen. Klinisch gezien kunnen roodheid en gebarsten huid optreden, wat gepaard kan gaan met jeuk of pijn.

Blijkbaar kunnen er in de omgeving ook schimmelinfecties voorkomen. “Spruw – algemeen bekend als schimmelinfectie – verwijst doorgaans naar schimmelinfecties veroorzaakt door Candida-organismen in de mond en geslachtsorganen, maar hetzelfde organisme kan de huidplooien onder de borsten aantasten en wordt cutane candidiasis genoemd”, zegt Dr. Liedje. “Wanneer overmatige hitte en vochtigheid het gevolg zijn van zweten, wordt de huidbarrière verzwakt, waardoor gist kan binnendringen en overgroeien, wat tot infectie kan leiden.”

Ze merkt op dat dit type schimmelinfectie zich meestal presenteert als rode en geërodeerde plekken op de huid, en dat er soms kleine puisten zichtbaar zijn in het gebied. Bovendien kan de huid verbranden en jeuken, en kunt u een muffe gistgeur opmerken die doet denken aan azijn of bier.

Hoe u uw onderborstgebied verzorgt

Als u last heeft van zweetgerelateerd ongemak onder uw borsten (door een infectie of een schilferende huid), hoeft u niet in paniek te raken (geloof me, ik ben er geweest!). U kunt het genezingsproces waarschijnlijk helpen met een aantal vrij verkrijgbare producten en, het allerbelangrijkste, door het gebied schoon en droog te houden en zo snel mogelijk te douchen na zware inspanning.

“Om intertrigo te behandelen, wil je de huid zo droog mogelijk houden”, zegt Dr. Illustrator. “Over het algemeen raad ik aan om antischimmelcrèmes te combineren met antibiotische EHBO-zalven en zinkhoudende barrièrecrèmes. Dit helpt de huidbarrière te hydrateren, te herstellen en het aantal schimmels en bacteriën op de huid te verminderen.”

Hij wijst erop dat je in de toekomst het beste regelmatig een vochtinbrengende crème kunt aanbrengen om de huid gehydrateerd en intact te houden. Je moet het echter zeker laten drogen voordat je kleding aantrekt. U kunt ook babypoeder gebruiken op plekken die de neiging hebben vochtig te worden, om vocht op de huid te voorkomen. dr. Zeichner raadt Johnson’s Baby Powder ($ 5) of Gold Bond Medicated Powder ($ 7) aan om alles droog te houden. Om te hydrateren, gebruik je een vochtinbrengende crème die gemakkelijk uitsmeert en snel droogt, zoals: Bijvoorbeeld Eucerin Daily. “Zonnebloemzaadolie en panthenol vormen een ademende afdichting op de huid om de buitenste huidlaag te hydrateren en te beschermen”, zegt hij.

“Als ik actief ben, raad ik hydrocortisoncrème aan, voor de helft gemengd met clotrimazolcrème”, zegt board-gecertificeerde dermatoloog Caren Campbell, MD (hoewel ze waarschuwt voor het gebruik van hydrocortisoncrème gedurende langer dan twee weken, omdat het… de huid kan verdunnen ). “Zo niet.” Als u actief bent, probeer dan preventief miconazolpoeder te gebruiken om het gebied droog te houden, en zorg ervoor dat u het gebied na het douchen handdoekdroog maakt of föhnt.

Als er na een week of twee nog steeds geen verbetering optreedt nadat u deze verzachtende doe-het-zelfbehandelingen heeft geprobeerd, wordt het tijd om naar een dermatoloog te gaan.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *