Hoe een Forma Pilates-training eruit ziet

By | September 10, 2023

SSoms kan het een teleurstelling zijn om in de bars, restaurants en clubhuizen te kijken waar je door hoepels moet springen als je ze eenmaal hebt meegemaakt. Maar de exclusiviteit van Forma Pilates, de in Los Angeles en New York gevestigde Pilates-studio gerund door Liana Levi, waarvoor een verwijzing van een huidige klant nodig is om IRL deel te nemen, is misschien wel de moeite waard.

Eerlijk gezegd behoorde ik tot de gelukkige mediamensen die het recente evenement van beautymerk EVA-NYC bijwoonden om twee nieuwe haarmaskers te lanceren, Mane Magic en Lift Off, waar Levi ons door een reeks trainingen leidde. Ik hoefde dus niet over die hindernissen heen te springen. Dat gezegd hebbende, als iemand die dit leest de Forma-verwijzingsverbinding heeft, LMK.

Degenen die Forma bezoeken voor Levi’s trainingen zijn onder meer Hailey Bieber, Bella Hadid en Kendall Jenner, om maar een paar sterrenklanten te noemen. De drie Forma-studio’s in Los Angeles beperken de lessen tot twee tot vier studenten en rekenen $ 100 per persoon. In New York zijn het acht studenten voor $75 per stuk. (FWIW, je hebt toegang tot een online lidmaatschap zonder verwijzing voor $ 49,99 per maand.)

Omdat ik de persoonlijke studiolessen zelf niet heb meegemaakt, kan ik niet met zekerheid zeggen wat er achter gesloten deuren gebeurt om zo’n eersteklas klantenkring te behouden. Maar de enorme moeilijkheid om binnen te komen en het mysterie van hoe je op de gastenlijst kunt komen, lijken de reden te zijn dat dit soort exclusieve fitnessstijl werkt in een tijd waarin de meeste andere fitnesscentra steeds populairder proberen te worden. inbegrepen. Hoewel Levi’s ‘endossement-only’-regel misschien is ingevoerd als voorzorgsmaatregel voor een pandemie, heeft deze VIP van het volgende niveau, alleen voor de elite, tot grote intriges geleid.

Hoe deze exclusieve training eruit ziet

Ik ben onlangs weer begonnen met Pilates na een paar jaar alleen maar krachttraining in split-stijl te hebben gedaan, en ik ben zo blij dat ik de relatie weer heb aangewakkerd. Ik train voornamelijk met de Reformer, wat volgens mij de perfecte aanvulling is op intensieve trainingsdagen, omdat deze de mogelijkheid biedt om zich te concentreren op langzame en gecontroleerde weerstandstraining, stretching en diepe core-activatie.

Maar hoewel ik bekend was met de trainingsmethode, merkte ik al na een paar minuten Levi’s les dat mijn spieren trilden.

De beroemde lerares stelde zichzelf voor en legde uit dat de sessie van twintig minuten zou worden opgesplitst in vier mini-workouts van elk ongeveer vijf minuten. Terwijl degenen die Forma-lessen in de studio volgen doorgaans de reformer gebruiken, vond deze training volledig op de mat plaats.

Ten eerste was er een serie gewijd aan het kernwerk – een hoofdbestanddeel van elke Pilates-routine. Levi’s bewegingen zorgden ervoor dat mijn buikspieren snel aan het werk waren, maar ze zorgde ervoor dat ze ook de schuine buikspieren trainde, wat Pilates naar mijn ervaring onderscheidt van veel andere trainingen: ze verwachten dat je vanuit alle hoeken je kern raakt. Ik ben ook blij om deze eerste serie af te sluiten met een reeks oefeningen die zich richten op kleine bewegingen om de bekkenbodem te versterken, wat een vaak vergeten onderdeel van je core kan zijn.

Vervolgens concentreerden we ons op de bilspieren met verschillende variaties van oefeningen, zoals brandkranen, clamshells en smeergeld voor de bilspieren. Oh, en hoe kon ik de reeks bilspieren vergeten (inclusief oefeningen voor één been en hartslag) die eeuwig leken te duren? Liefhebbers van Pilates, en zeker Levi, weten dat sterke bilspieren de solide basis vormen voor veel andere bewegingen die je tijdens de les doet – en niet te vergeten in het leven.

Vervolgens gingen we het lichaam omhoog om de armen, schouders en rug te bewerken. Wat je in vijf minuten kunt bereiken – eerlijk gezegd, hoeveel push-ups je in vijf minuten kunt doen – is verrassend veel. Omdat we geen apparatuur hadden, werd Levi creatief met omgekeerde planken, tricepsdips, push-upvariaties en meer. Tegen het einde van dit gedeelte was mijn torso geroosterd.

Eindelijk was er een beetje cardio-burn-out om de hele routine mee naar huis te nemen. Op het menu stonden bergbeklimmers, vogelhonden, schuine crunches en plankpikes. Na zoveel microbewegingen te hebben gedaan, voelde het als een mooie balans om mijn lichaam te trainen met wat meer bewegingsvrijheid. Maar vergis je niet: ik was aan het eind buiten adem.

Ter herinnering: de Pilates-les is een zware AF

Een veel voorkomende misvatting die ik tegenkom over Pilates is dat het “gemakkelijk” of geen uitdagende training is. Zeker, sommige lessen zijn meer gericht op stretchen dan andere, maar de meeste Pilates-lessen die ik heb gevolgd, ook bij Levi’s, zijn uitdagende AF-lessen. Met kleinere, gecontroleerde bewegingen is er qua vorm niet veel ruimte voor fouten. Je moet gefocust en in je lichaam blijven (niet in je hoofd) om deze lange zinnen te doorstaan.

En Levi maakte indruk met haar vermogen om iets dat op het eerste gezicht gemakkelijk lijkt, na duizend herhalingen op de dood te laten lijken (dat wil zeggen volledige spiervermoeidheid). Levi heeft haar training omschreven als ‘atletische pilates’ en lijkt dit voornamelijk te bereiken door schijnbaar eindeloze herhalingen. Hoewel ik niet kan zeggen dat ik binnenkort toegang zal krijgen tot de studio met de status van beroemdheid, weet ik dat het volgen van Levi’s intense, snelle lessen mijn liefde voor Pilates alleen maar verder heeft versterkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *