Hoe barretraining mij heeft geholpen kracht te vinden tijdens de overgang| Goed+Goed

By | September 10, 2023

WToen ik op 46-jarige leeftijd de beslissing nam om over te stappen, dacht ik dat ik te oud, te mannelijk en te ver heen was. Maar ik begon een lage dosis hormonen te nemen, en maand na maand voelde ik me meer mezelf. Naarmate de hormonen vanuit mijn hersenen naar mijn lichaam gingen, voelde mijn huid zachter aan, mijn haar werd fijner, en na drie of vier maanden geleden nam ik een selfie en begon gewoon te snikken. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik… Echt Ik herkende mezelf. Ik heb een halve eeuw op dit moment gewacht, maar het was het waard.

Ik vierde dit door heel veel Anthropologie-overgooiers te kopen, maar ik vond ze er niet leuk uitzien. Dus ging ik op zoek naar een trainingsprogramma dat me zou helpen het ‘ballerinalichaam’ te krijgen waar ik altijd van had gedroomd. Ik wilde iets dat mijn spieren zou verlengen en me soepel zou laten voelen, en door dat proces vond ik Pure Barre. Het heeft elk aspect van mijn leven veranderd.

Toen ik voor het eerst de studio binnenkwam, was ik doodsbang. Ik had barre-studio’s altijd gezien als deze onbereikbare ‘vrouwenruimtes’, en ik zweette en beefde en vroeg me af: ‘Zullen ze me uitlachen?’ ‘Zullen ze me afwijzen?’ Maar ik had de moed om me aan te melden voor mijn eerste lessen en ik keerde er dag na dag terug.

In het begin kwam ik opdagen, zette mijn rekwisieten achter in de kamer neer, deed het werk en vertrok. Maar nu sta ik recht voor de spiegel. Ik heb het gevoel dat ik mijn plek daar heb verdiend en daarmee ook mijn zelfvertrouwen. Ik begon slungelig, onzeker, hetero en bang. Maar ik heb me toegewijd aan trainen en nu heb ik heupen en rondingen, ben ik flexibel en sterk op elke manier die ik wil zijn – ik heb het gevoel dat barretraining mijn overgang op veel manieren heeft versneld. Ik ben zo trots op mezelf, mijn lichaam, mijn lichaamsbouw en mijn identiteit, en veel ervan is gebouwd in de tijd die ik in de studio doorbracht.

Naast de impact die het gaan naar Pure Barre op mijn lichaam heeft gehad, heeft het mij een gemeenschap gegeven waar ik zo dankbaar voor ben. Op mijn leeftijd en achtergrond is het een ware zegen om deel uit te maken van een ‘zusterschap’ van goedbedoelende, ondersteunende vrouwen. Ik heb nooit grote zussen of een ondersteunende tante of moeder gehad die me leerde hoe ik make-up moest aanbrengen of me andere dingen leerde die van fundamenteel belang zijn voor vrouwen op volwassen leeftijd. Maar ik kan het in de studio doen. Ik voel een gevoel van gemeenschap en verbondenheid dat ik nergens anders heb gehad en ik heb echt het gevoel dat ik daar ben opgegroeid.

Ik ben me er ook zeer van bewust dat ik een van de weinige transgenders ben met wie de vrouwen in mijn studio ooit zijn geweest, of hebben getraind, of een dergelijke ruimte hebben gedeeld, en ik ben me bewust van de verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat Het. Ik weet dat een deel van hun begrip van transidentiteit afhangt van hoe ik mezelf representeer, en het is een eer om dat te kunnen doen en de studio in te gaan en er gesprekken over te voeren. Het is een tweerichtingsverkeer waarbij mensen mij valideren en accepteren. Ik weet dat ik een ervaring terugbied die hopelijk zal leiden tot meer begrip, grotere tolerantie en grotere inclusiviteit.

Nu, twee jaar na mijn transitie – en met twee jaar barretraining op mijn naam – kan ik de wereld voor het eerst als mezelf ervaren, en dat is behoorlijk spannend.

Zoals verteld aan Zoë Weiner

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis trainingen, kortingen op de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-inhoud. Meld u aan voor Well+, onze online community van insiders op het gebied van welzijn, en ontgrendel onmiddellijk uw beloningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *