Hoe actieve reinigingsmiddelen van dermatologen te gebruiken

By | September 9, 2023

YOvermatig exfoliëren en veel te veel tijd besteden aan rondsnuffelen voor een 10x spiegel hebben mijn huid op zijn best humeurig gemaakt. De waarheid is dat ik gewoon niet meer tegen actieve serums kan zoals vroeger: vitamine C maakt me rood en jeukt, en retinol geeft me een hobbelige, aanhoudende uitslag. En hoewel mijn huidige vereenvoudigde huidverzorgingsroutine succesvol is gebleken, wil ik nog steeds de vruchten plukken van bepaalde zuren zonder mijn vochtbarrière te overbelasten.

Dit is waar de actieve reiniger in beeld komt: een reiniger vol actieve ingrediënten die alles beloven, van een helderdere teint tot anti-verouderingsvoordelen. Hoewel dermatologen zachte, zeepvrije reinigingsmiddelen al lang prijzen (vooral die welke je bij de drogisterij kunt krijgen), bieden actieve reinigingsmiddelen een extra, minder irriterende manier om de huid te behandelen met sterkere ingrediënten, omdat ze uiteindelijk met water worden weggespoeld.

Voor mij was het echt baanbrekend om mijn gebruikelijke Dr. Loretta Gentle Hydrating Cleanser ($ 35) een paar keer per week met een actieve reiniger – het houdt mijn poriën helder en mijn huid babyzacht. Vanwege de zachte maar effectieve resultaten is het een van mijn favoriete keuzes als ik om huidverzorgingsadvies vraag. En hoewel ik de neiging heb om te neigen naar reinigingsmiddelen met actieve ingrediënten zoals melkzuur en benzoylperoxide, zijn er hoogwaardige reinigingsmiddelen met een reeks actieve ingrediënten, waaronder salicylzuur (gebruikt om acne te bestrijden), niacinamide (gebruikt om de huid te kalmeren), glycolzuur. zuur (gebruikt om te exfoliëren) en azelaïnezuur (gebruikt om te exfoliëren). Om optimaal voordeel uit uw actieve reiniger te halen, is het echter belangrijk dat u deze op de juiste manier gebruikt.

De juiste manier om een ​​actieve reiniger te gebruiken

Ik weet wat je waarschijnlijk denkt: Hoe kun je het verpesten om je gezicht te wassen? Maar het is niet altijd zo eenvoudig als snel schrobben en afspoelen. Zoals de door de staat gecertificeerde dermatoloog Dr. Zoals Ranella Hirsch uitlegt, is het belangrijk “dat actieve ingrediënten de kans krijgen om goed met het reinigingsmiddel te interageren.” Met andere woorden: producten hebben een bepaalde hoeveelheid tijd nodig om hun effect te ontwikkelen, en dit geldt vooral voor producten die actieve ingrediënten bevatten. ingrediënten. Dit kan op twee manieren: door het product te bewegen (bijvoorbeeld door over je gezicht te wrijven) of meer indirect over een langere periode.

Om ervoor te zorgen dat uw actieve ingrediënten worden geactiveerd, is het absoluut noodzakelijk dat u de reiniger minimaal 60 seconden op uw huid laat zitten, zegt board-gecertificeerde dermatoloog Joshua Zeichner, MD. Anders zal het reinigingsmiddel, wanneer het op de huid wordt aangebracht, wegspoelen voordat het kan doen waarvoor het is ontworpen.

dr. Hirsch raadt aan het als een verzekering te beschouwen: door uw actieve reiniger minstens een minuut op uw huid te laten zitten, geeft u hem meer tijd om zijn magie te laten werken, zodat u ten volle van de formule kunt profiteren. Bovendien helpt een reiniging gedurende 60 seconden de huid te verzachten en de vervuiling, het vuil en het zweet van de dag te verwijderen. Met andere woorden: deze extra kostbare seconden helpen de huid grondig te reinigen, waardoor de actieve ingrediënten dieper kunnen doordringen en beter kunnen werken.

Hoewel je zeker een timer kunt instellen, zeggen veel dermatologen dat tellen tot 60 in je hoofd meer dan genoeg is, net als het zingen van je ABC (hardop of in je hoofd, wat je maar wilt), aangezien het hele liedje ongeveer een minuut duurt. lang. Hoe dan ook, deskundigen raden ten zeerste aan om op de een of andere manier de tijd in de gaten te houden, aangezien de meeste mensen slechts ongeveer 10 tot 15 seconden aan het schoonmaken zijn.

Maar zorg ervoor dat u zich aan de tijdslimiet van één minuut houdt, niet meer en niet minder.

“Er is een evenwicht”, waarschuwt Zeichner. “Reinigingsingrediënten zijn niet bedoeld om langere tijd op de huid te blijven zitten. Als het om schoonmaken gaat, kan er teveel van het goede zijn. Zelfs de zachtste reinigingsmiddelen kunnen huidirritatie veroorzaken als ze op hun plaats blijven en niet goed worden afgespoeld.

De 60-secondenregel is een serieuze gamechanger als het gaat om actieve reinigingsmiddelen, maar het is een les die de moeite waard is om toe te passen op elk type reiniging, afgezien van de ingrediënten. Neem ten slotte de extra tijd Echt Verwijder het vuil van de dag en geef je reiniger de kans om in de huid te dringen. Dat is nooit erg.

Koop actieve reinigingsproducten

Om acne te bestrijden

Herbivoor, Waterman BHA + Blue Tansy Clarifying Cleanser – $ 26,00

De salicylzuurmoleculen in deze gezichtswasbeurt dringen diep door in uw poriën en verwijderen acne-veroorzakend vuil en bacteriën om uw teint helder te houden. En het blauwe boerenwormkruid in de formule geeft het niet alleen zijn prachtige hemelsblauwe tint (wat trouwens geweldig zal staan ​​op je ijdelheid), maar het helpt ook ontstekingen te verzachten en roodheid te verzachten.

Augustinus Bader, de crèmereinigingsgel met TFC8® zachte reiniger – $ 70,00

De producten van Augustinus Bader wel alle doordrenkt met de beroemde, gepatenteerde antiverouderingstechnologie van het merk, en deze reiniger is niet anders. De TFC8® in de formule stimuleert de celvernieuwing en helpt de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Bovendien bevat het antioxidantrijke aloëbladextract dat vrije radicalen bestrijdt en toekomstige tekenen van zichtbare veroudering voorkomt voordat ze zelfs maar verschijnen.

Voor een gelijkmatigere huidstructuur

Murad, AHA/BHA exfoliërende reiniger – $ 46,00

Deze formule is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en levert een dubbele dosis chemische en fysieke exfoliatie door een doordachte mix van alfa- en bèta-hydroxyzuren en jojoba-kralen. Melkzuur, glycolzuur en salicylzuur werken samen om uw teint weer zichtbaar te maken, terwijl kleine korrels op milde wijze dode huidcellen verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *