Hierdoor gaat je kleding langer mee

By | September 16, 2023

YGisteren bracht ik de donzige witte jas van vorig seizoen naar de stomerij voor schouderreparatie, en mijn moeder klemde haar parels stevig in haar hand. ‘Waarom koop je geen nieuwe jas?’ vroeg ze mij. Waarvoor? Alle mensen die ik zal zien in de pandemische winter? Denise, nee. We voelen ons allemaal meer op ons gemak bij het recyclen van onze favoriete outfits, vanuit een algemeen gevoel van ‘wat maakt het uit?’ Dus dit is het perfecte moment om te leren hoe je je kleding langer mee kunt laten gaan en je garderobe kunt beperken tot de essentie.

Behalve dat het op de lange termijn over het algemeen kosteneffectief is, is het opnieuw uitvinden van wat je al hebt ook behoorlijk milieuvriendelijk. Volgens een onderzoek uit 2018 van het United Nations Environment Programme en de Ellen MacArthur Foundation is de mode-industrie verantwoordelijk voor 10 procent van de jaarlijkse mondiale CO2-uitstoot en bijna 20 procent van het afvalwater. Veel lof, toch? Dus een beetje tijd nemen om te investeren in de stukken waar u dag in dag uit van zult genieten, is een grote overwinning voor u en een kleine winst voor het milieu.

Hieronder hebben we een paar eenvoudige manieren verzameld om je garderobe te herstellen en te verjongen, zodat je het hele jaar en daarna door kunt gaan.

Hoe kledingexperts de houdbaarheid van kleding kunnen verlengen

1. Investeer in een aantal opstrijkpleisters

Heeft u ernstige denimproblemen? Als de slijtage er niet mooi uitziet (en u zich ernstig tochtig voelt), kunt u deze eenvoudig repareren zonder naald en draad uit te breken. Opstrijkpatches zouden de dag moeten redden en de kloof voorgoed moeten dichten.

“Kies een lapje dat veel groter is dan de scheur en een soortgelijke kleur heeft als het kledingstuk”, zegt Adriene Booth van Remade in Brooklyn. “Volg de instructies van de fabrikant en strijk de pleister van binnenuit over de scheur.”

Een naadloze (sorry) optie? Deze eenvoudige opstrijkpatches ($ 6) zijn voldoende en kosten een fractie van de kosten van een nieuw paar Levi’s.

2. Stop in de eerste plaats met het wassen van je spijkerbroeken

Oké, ik weet dat je misschien walgelijk bent, maar hier is de situatie: je hebt volledige toestemming om je spijkerbroek niet te wassen totdat er iets absoluut walgelijks over komt, of genereuzer, totdat je hem drie of vier keer hebt gedragen. Dat komt omdat uit onderzoek blijkt dat het verminderen van de frequentie waarmee je je jeans wast, de levensduur ervan verlengt. Dan heeft u minder slijtage en kunt u uw opstrijkpleisters bewaren voor ECHTE noodgevallen.

3. Maak je witte sneakers schoon met afwasmiddel

Maeve Richmond, oprichter van thuisorganisatiebedrijf Maeve’s Method, pleitte voor het gebruik van afwasmiddel als middel tegen hardnekkig sneakervuil. Het blijkt dat het wasmiddel in afwasmiddel een licht schuim creëert dat uitstekend is om hardnekkige vlekken binnen te dringen. Het is dus de moeite waard voor iedereen die moeilijk te verwijderen is

“Om witte sneakers er weer als nieuw uit te laten zien, meng je een klein scheutje (niet meer dan een theelepel) afwasmiddel in een kopje water en roer je tot er schuim ontstaat”, zegt Richmond. “Gebruik vervolgens een schone, vochtige spons of tandenborstel om het mengsel voorzichtig op alle oppervlakken te wrijven, inclusief de zolen.”

4. Of tie-dye de witte tinten die een opfrisbeurt nodig hebben

Tie-dye de quarantaineprint ‘Du Jour’, zodat je ‘duurzaam’ en ‘trendy’ kunt zijn in plaats van ‘de bonnetjes van Spaghetti Sunday niet te kunnen verwijderen’. Investeren in meerdere regenboogkleurige inkten zoals deze One-Step Tie-Dye Kit ($ 30) geeft je veel opties voor het aanpassen van de stukken die in de loop van de tijd misschien saai zijn geworden.

5. Krimp je kleding

Ugh, krimp, het ergste… maar niet onmogelijk terugkeren. Elke stof is een beetje anders als het gaat om het niet krimpen van kleding, maar katoen is waarschijnlijk het gemakkelijkst te herstellen. Volgens Max Appel, schoonmaakexpert en oprichter van OxiClean wil je een badkuip of gootsteen vullen met lauw water en een eetlepel wasverzachter, wasmiddel of shampoo. Het maakt niet zoveel uit, zolang het product maar volledig oplost. Laat uw kledingstuk vervolgens 30 minuten in water weken voordat u het voorzichtig en gelijkmatig uitrekt. Spoel af met koud water en hopelijk hebben je kleren niet langer het formaat van een pop.

6. Knip het haar van je donzige truien

Als je een vest hebt waar je helemaal gek van wordt, gooi het dan nog niet weg (vooral als het kasjmier is, dat spul is duur!). Je kunt je favoriete gebreide stukken nieuw leven inblazen met een truischeerapparaat. Ik vind deze Conair Fabric Defuzzer ($ 12) leuk voor zowel het scheren van pillen als het verwijderen van pluisjes.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis trainingen, kortingen op populaire wellnessmerken en exclusieve Well+Good-inhoud. Meld u aan voor Well+, onze online community van insiders op het gebied van welzijn, en ontgrendel onmiddellijk uw beloningen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *