Hier leest u hoe u uw voeten kunt voorbereiden op laarzen, volgens een podotherapeut

By | September 9, 2023

FAlles is een tijd van transitie. Nu het koude weer begint, is het tijd om onze ijskoffie in te ruilen voor PSL’s, onze t-shirts en tanktops voor gezellige breisels, en onze lichte bloemenkleuren voor rijkere geuren. Maar een seizoensverandering die veel ongewenste bijwerkingen met zich meebrengt? De overgang van sandalen naar laarzen.

Nadat we onze tenen maandenlang hebben laten rondhangen, kan het zonder de juiste voorbereiding in laarzen stoppen leiden tot blaren en ongemak, maar ook tot ernstiger problemen zoals beknelde zenuwen, eeltknobbels en hamertenen. Bovendien ervaren veel mensen volgens David L. Rossman, DPM en mede-oprichter van Park Avenue Podiatry Associates, na de zomermaanden “voetschimmel, plantaire wratten, teennagelschimmel en droge, gebarsten hielen”, wat betekent dat vooral de voeten getroffen kunnen worden. gevoelig als de tijd van het gesloten schoenenseizoen aanbreekt.

Als u merkt dat uw voeten moeite hebben om zich aan uw winterschoenen aan te passen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Vooraf heeft dr. Rossman deelt zijn vijf onmiskenbare tips om je voeten voor te bereiden op optimaal comfort dit laarzenseizoen.

1. Bevochtig je voeten

De meesten van ons weten dat het in de winter vooral belangrijk is om onze huid na het douchen te hydrateren, en dat geldt ook voor je voeten (die vaak worden vergeten). In de koudere maanden, volgens Dr. Rossman zegt dat het belangrijk is om dit gebied wat extra zorg te geven, omdat het ongemakkelijk kan zijn om met droge of gebarsten voeten te lopen. “Na een bad of weken heeft de huid wat water opgenomen. In dit geval zou een op olie gebaseerd zalfproduct zoals Vaseline ($ 2) of Aquaphor ($ 7 tot $ 14) geweldig zijn om dat vocht vast te houden, “vertelde Diane Koshimune, DMP, een podoloog in San Jose, eerder aan Well+Good.

2. Zorg voor een pedicure

Als uw teennagels in de zomer zijn uitgegroeid, zorg er dan voor dat u een pedicure krijgt voordat u uw winterlaarzen weer aantrekt. “Teennagels moeten altijd goed verzorgd worden en de nagel moet recht geknipt worden”, zegt Dr. Rossman. Dit helpt ongemak te voorkomen en ingegroeide teennagels te voorkomen.

3. Rek je laarzen uit

Voordat u uw laarzen meeneemt voor uw eerste herfstwandeling, heeft Dr. Rossman om haar goed uit te rekken. “Vaak worden materialen na maanden van inactiviteit schaarser”, legt hij uit. Als de stof bijzonder strak aanvoelt, kun je hem een ​​beetje uitrekken door zachtjes aan de zijkanten te trekken. Wanneer u met een nieuw paar laarzen werkt, weersta dan de drang om ze in te lopen terwijl u ze draagt, omdat dit problemen met uw voeten kan veroorzaken. “Om laarzen zachter en losser te maken, gebruik je een speciaal ontworpen schoenleerverzachterproduct. Schoenspanners of ze professioneel laten aanspannen door een schoenmaker zijn ook goede manieren om je voeten te beschermen”, zegt Jacqueline Sutera, lid van het DPM en Vionic Innovation lab.

4. Vervang de binnenzolen

Omdat we onze winterlaarzen elke dag dragen, slijten de inlegzolen vaak, wat slecht nieuws is als het erom gaat je voeten de ondersteuning te geven die ze nodig hebben. Controleer bij laarzen die je al jaren draagt ​​of ze een uitneembare binnenzool hebben. Als dat zo is, adviseert Dr. Rossman om uw apparaat aan het begin van elk seizoen te vervangen. “Je kunt goed beoordeelde vrij verkrijgbare wisselplaten proberen”, zegt hij. Als deze voor u niet werken, neem dan contact op met uw podotherapeut voor een op maat gemaakt paar.

5. Denk na over het materiaal

Bij het kiezen van laarzen voor de winter heeft Dr. Rossman om materialen zoals lakleer te vermijden, die zich doorgaans niet naar uw voeten vormen of uitzetten. Kies in plaats daarvan voor duurzaam leer of veganistisch leer, omdat het materiaal dik genoeg is om je ondersteuning te geven en je warm te houden. Nog een professionele tip: “Bij het dragen van laarzen worden enkellange sokken van natuurlijke vezels zoals zijde, wol en katoen aanbevolen”, zegt Dr. Rossman. Ze houden je voeten lekker warm bij koudere temperaturen en zorgen voor iets meer diepte zodat je voeten geen blaren krijgen van de laarzen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *