Hier leest u hoe u deodorantvlekken verwijdert, volgens wasexperts

By | September 17, 2023

Thier is stoppen Het weer, en dan is er nog het weer Zweet (al die verdomde tijd omdat je een vuilnis-airconditioner hebt) Weer. Hoewel het grondwoord ‘zweet’ een rol speelt bij beide weersomstandigheden, kan het zijn dat u zich in deze tweede kalenderperiode meer dan normaal volpropt met uw deodorant om te voorkomen dat het door al uw kleding druipt. Behalve, Oeps…Je hebt het een beetje overdreven en hebt nu streperige, kalkachtige, spierwitte deodorantvlekken op vrijwel al je kleding voor warm weer. Dus, aangezien vandaag jouw leeftijd is en het zweetseizoen voor ons allemaal aanbreekt, laten we leren hoe we deodorantvlekken voor eens en voor altijd kunnen verwijderen.

Voordat we echter leren hoe we deodorantvlekken kunnen verwijderen, moeten we eerst onthouden waarom ze überhaupt achterblijven. “Het witte residu dat je ziet, komt door de anti-transpirant-eigenschappen van je deodorant”, zegt Gwen Whiting, medeoprichter van het milieuvriendelijke wasmiddel- en textielverzorgingsbedrijf The Laundress. “De aluminiumzouten die in anti-transpiranten worden gebruikt, laten vaak een kalkachtig laagje op de huid achter, dat zich vervolgens op kleding kan verspreiden en witte vlekken kan achterlaten. Deze kunnen zich in de loop van de tijd ophopen en leiden tot ingezette vlekken.

Omdat dit op zijn zachtst gezegd niet de meest wenselijke look is, wil je waarschijnlijk weten hoe je deodorantvlekken kunt verwijderen (of hoe je kunt voorkomen dat ze überhaupt verschijnen). Om u te helpen fris, schoon en vlekvrij te blijven, leest u verder voor alle informatie (en producten) die u mogelijk nodig heeft.

Zo voorkom je in de eerste plaats deodorantvlekken

“Om die vervelende witte vlekken te voorkomen, breng je deodorant aan na “Je trekt je topje aan door hem vanaf de onderkant onder je shirt aan te brengen”, zegt Lindsey Boyd, mede-oprichter van The Laundress. “Trek niet aan de halslijn om deodorant aan te brengen, omdat dit de stof kan uitrekken. Als je deodorant aanbrengt voordat je je aankleedt, wacht dan een paar minuten totdat deze is opgedroogd voordat je je kleding aantrekt.”

“Om die vervelende witte vlekken te voorkomen, breng je deodorant aan na Je trekt je topje aan door hem vanaf de onderkant onder je shirt te plaatsen.” – Lindsey Boyd, mede-oprichter van The Laundress

Op dezelfde manier kunt u overwegen een deodorant te proberen die geen aluminiumzouten bevat, die de oorzaak zijn van witte strepen. Of je kunt de volgende handige truc met je mouwen proberen: “Een andere truc is om de zoom van het kledingstuk op te vouwen voordat je het aantrekt”, zegt Boyd. “Op die manier is de kans kleiner dat je een vlek op de buitenkant van het kledingstuk krijgt.”

Hoe deodorantvlekken uit kleding te verwijderen

Als u de vlekpreventiefase al voorbij bent en de schade al is ontstaan, is niet alles verloren. Volgens Whiting en Boyd kan het verwijderen van deodorantvlekken worden teruggebracht tot drie eenvoudige stappen.

  1. Breng een vlekoplossing aan op het kledingstuk zelf en boen het met een borstel of handdoek.
  2. Vul een wastobbe of gootsteen met warm water voor katoenen stukken en koud water voor zijde, wol en kasjmier. Laat het artikel maximaal 30 minuten in het water weken.
  3. Was zoals gebruikelijk met een stofspecifiek wasmiddel en de juiste wasmachine-instelling.

Om optimaal gebruik te maken van deze relatief eenvoudige instructies en ervoor te zorgen dat u geen blijvende vlekken achterlaat onder de oksels van uw kledingstukken, kan regelmatig wassen helpen voorkomen dat deodorantvlekken na verloop van tijd erger worden. En als het om wol, zijde of kasjmier gaat, wilt u misschien een expert raadplegen.

“Door uw blouses en overhemden na elk gebruik te wassen of stomen, voorkomt u ophoping van vezels en schade aan de vezels, evenals aanhoudende geurtjes”, zegt Katie Brown, eigenaar van Rytina Fine Cleaners in Sacramento, Californië. “Als je naar een stomerij gaat, kunnen ze, afhankelijk van de stof, schone overhemden spotten om okselvlekken te verwijderen. Anders zijn er veel vrij verkrijgbare producten die u kunt gebruiken om de oksels voor te behandelen voordat u ze gaat wassen.” “

8 alternatieve methoden om zelf deodorantvlekken te verwijderen

Als u uw deodorantvlekken zelf wilt voorbehandelen en nog geen geschikte vlekverwijderaar in uw repertoire heeft – of gewoon op zoek bent naar alternatieve methoden om van deze vlekken af ​​te komen – zijn er verschillende methoden die u kunt proberen. een paar manieren om te benaderen. Hieronder vindt u acht aanbevelingen van experts om u te helpen uw deodorantvlekken te behandelen en uw kleding fris te houden.

1. DE WAS- EN Vlekbar, $ 6

“Onze Wash & Stain Bar is het perfecte product om vlekken aan te pakken als je in de knel zit”, zegt Boyd. “Hij heeft een reisformaat en is voorzien van een herbruikbare verpakking, waardoor hij gemakkelijk in een tas of handtas kan worden opgeborgen. Houd het kledingstuk gewoon onder water en werk het in de stof totdat de vlek is verdwenen.”

2. De wasvrouw-pluisvrije doekjes, $ 20

Deze handdoek (of een vergelijkbare schone handdoek) is betrokken bij stap twee van het verwijderen van deodorantvlekken met de staaf. Boyd raadt aan een vochtige doek te gebruiken (geen papieren handdoeken of tissues, die pluisjes of resten achterlaten) om de zeep te verwijderen. Droog het kledingstuk vervolgens met een andere schone doek om vocht te absorberen.

3. WATERSTOFPEROXIDE, $ 10

“Voor vaste gele okselvlekken kun je waterstofperoxide, verkrijgbaar bij elke apotheek, rechtstreeks op de plek spuiten”, zegt Brown. “Wacht ongeveer 30 minuten en was daarna volgens de wasinstructies.”

Maar was je mouwen niet in één keer. Als je deze waterstofperoxide-hack of een ander huismiddeltje probeert, zegt Brown dat het het veiligst is om een ​​klein deel van een kledingstuk te testen voordat je de hele vlek behandelt. Dit zorgt ervoor dat de waterstofperoxide de stof niet beschadigt.

4. Natuurlijke pitstop, $ 14

Deze biologische spray kan ook de gele kuiltjesvlekken op uw overhemden bestrijden. Breng een spray aan op de vlek en boen vervolgens met een borstel tot het probleemgebied verzadigd is. Wacht vervolgens 20 minuten voordat u opnieuw schrobt en apart van uw gewone kleding wast. Hoewel je het kunt gebruiken om hardnekkige vlekken zoals inkt en pastasaus te verwijderen, vermijd zijden stoffen, zegt Brown.

5. OXO GOOD GRIPS SCHROBBORSTEL VOOR ALLE DOELSTELLINGEN, $ 8

Deze universele borstel is een handig hulpmiddel als u vlekken wilt aanpakken met een reinigingsspray. Het is een goede koop als je normaal gesproken sprayverwijderaars gebruikt en diep in de vezels wilt doordringen.

6. Hollywood-deodorantverwijderingsspons, $ 14

Als je een snelle oplossing nodig hebt voor wanneer je witte deodorant een geweldige jurk uitsmeert die je van plan bent te dragen (bijvoorbeeld binnenkort), dan wil je deze deodorantverwijderingssponsjes bij de hand hebben. Ze kunnen zonder water worden gebruikt en in elke handtas of reistas worden bewaard voor het geval zich een deodorantvlek voordoet. Wrijf het gewoon krachtig in en je bent klaar om te gaan.

7. Oxiclean Max Force gelvlekverwijderaar, $ 7

Deze gelpen is niet specifiek bedoeld voor zweetvlekken, maar is eerder een wondermiddel voor mensen die snel slordig worden. De precisienoppen van het gereedschap pakken veelvoorkomende vlekken zoals ijs, vet, olie en zelfs bloed aan (wat meer algemene informatie is, aangezien dit soort vlekken niet bepaald zichtbaar zijn in je oksels). En als u op dit moment niet van plan bent de was te doen, dan is deze gelpen perfect voor u, omdat u de vlek nu kunt voorbehandelen en het kledingstuk een week later kunt wassen.

8. ONDERARMZWEETPADS, $ 16

Als u weet dat u vaak zweet, is dit apparaat waarschijnlijk een waardevolle investering voor u. Deze okselzweetbeschermers zijn een uitstekende preventieve maatregel als u bijvoorbeeld niet gemakkelijk toegang heeft tot een wasmachine en droger om eventuele vlekken te behandelen.

Er zijn een aantal ‘echte’ manieren om deodorantvlekken te verwijderen. Je kunt zeker opletten hoe je de stick van je keuze aanbrengt, of een product kiezen dat helemaal niet vlekt. Als er echter een deodorantvlek onder uw oksels zit, onthoud dan dat regelmatig schoonmaken kan helpen voorkomen dat deze vlek permanent op uw kleding terechtkomt. Bovendien zijn er talloze spotbehandelingssprays en scrubs beschikbaar om de vlek bij de bron aan te pakken.

En als geen van deze strategieën voor jou werkt, is het misschien tijd om gewoon over te stappen op tube tops en er een einde aan te maken.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *