Hier is het beste recept voor het strippen van wasgoed.

By | September 15, 2023

WWanneer je iets door de wasmachine laat lopen, ga je ervan uit dat het schoon is als het centrifugeren klaar is. Maar je wasgoed is niet altijd zo schoon als je denkt, en daarom circuleert ‘wasstrippen’ op sociale media als de beste manier om je vuile was schoner te krijgen dan het in jaren is geweest.

Hoewel wasmachines over het algemeen redelijk goed zijn in het schudden en uitspoelen van vuil en roet uit je kleding, is het moeilijk om alles te verwijderen. Dit is waar het verwijderen van wasgoed een rol speelt. “Door het wasgoed te verwijderen, worden de resten van wasverzachter, zeep, hard water en mineralen verwijderd, maar ook vuil, olie en bacteriën”, zegt schoonmaakexpert Diane Regalbuto, eigenaar van Betty Putzt. “Het vuil en de resten moeten in het water terechtkomen en een walgelijk maar toch bevredigend beeld creëren.”Ook het uitnemen van je wasgoed is heel eenvoudig. U vult eenvoudig uw badkuip met heet water en laat uw wasgoed weken in een mengsel van zuiveringszout, borax en wasmiddel. Het is geweldig voor handdoeken, lakens en ander beddengoed, maar je kunt de methode ook gebruiken voor kleding als je voorzichtig bent. Als u wilt dat uw wasgoed schoner is dan het in jaren is geweest, adviseert Regalbuto precies het volgende: Was uw wasgoed thuis.

Recept voor het wassen van wasgoed

Ingrediënten
1/4 kopje borax
1/4 kop zuiveringszout
1/2 kopje wasmiddel

1. Vul een badkuip of wasbak ($ ​​42) met warm water.
2. Dompel je schone wasgoed volledig onder in het water. Dit kan nat of droog, vers gewassen wasgoed zijn.
3. Voeg borax, zuiveringszout en afwasmiddel toe aan het hete water. Voor een extra toets kun je ook wat witte azijn toevoegen.
4. Laat uw wasgoed weken. Roer, meng en knijp regelmatig gedurende een periode van vier uur of totdat het water volledig is afgekoeld. Het vuil en puin moeten in het water terechtkomen en het troebel grijs maken.
5. Laat het water weglopen en wring overtollige vloeistof uit de artikelen. Geef ze vervolgens een laatste spoelbeurt in de wasmachine met het alleen-waterprogramma.
6. Spoel uw badkuip, emmer of wat dan ook uit met het wasgoed, want er zullen vuil of resten achterblijven.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *