Het beste water bij Trader Joe’s bevat elektrolyten

By | September 10, 2023

HHydratatie kan een uitdaging zijn in de zomerse hitte, zelfs als je de *meest fervente* waterdrinker bent. En de lijst met manieren om optimale hydratatie te bereiken wordt met de dag langer – van elektrolytpoeders tot hydratatiedrankjes tot eindeloze oproepen van vrijwel elke gezondheidsexpert om ‘meer water te drinken’, het kan snel overweldigend worden.

Volgens watersommelier Martin Riese is niet al het water hetzelfde. Het belangrijkste ontbrekende ingrediënt waarnaar u denkt te moeten zoeken in het water dat u koopt om een ​​optimale hydratatie te garanderen? Elektrolyten. En ze komen van nature voor in bepaalde soorten water, vooral mineraalwater. Het goede nieuws is dat Trader Joe’s toevallig een paar door watersommeliers goedgekeurde keuzes heeft die voor optimale hydratatie zorgen, zoals hij op TikTok plaatste.


Experts in dit artikel

  • Martin Riese, Martin Riese is een wateradvocaat, opvoeder, auteur en watersommelier.

Verderop bespreken we de tips van Riese voor het beste water bij Trader Joe’s en praten we met de geregistreerde diëtiste Francesca Alfano, RD, voor aanvullend advies over hydratatie.

@martinrieseofficial Let’s do Trader Joe’s #watersommelier #water #h2o #traderjoes #fyp #foryou #fy #foryoupage #martinriese #store ♬ Origineel geluid – Martin Riese

Volgens een watersommelier kun je het beste water vermijden bij Trader Joe’s

Trader Joe’s Sparkling Plain mineraalwater

Riese wijst erop dat het koolzuurhoudende mineraalwater van TJ uit drie verschillende bronnen komt, dus we weten niet echt de totale opgeloste vaste stoffen (TDS). “TDS staat voor ‘Total Dissolved Solids’ en meet de mineralen, zouten en organische verbindingen die van nature in water oplossen”, zegt Alfano. “De TDS kan u vertellen hoe gemineraliseerd uw water is.”

En deze mineralen zijn de elektrolyten waar Riese op doelt, die de hydratatie verbeteren. Niet al het water hoeft het TDS-label te hebben. Daarom is een deel van het water dat bij TJ’s wordt verkocht niet geëtiketteerd. “De Environmental Protection Agency (EPA) hanteert TDS als secundaire standaard, wat betekent dat het een vrijwillig beleid is in de Verenigde Staten”, voegt Alfano toe.

Omdat het water uit drie verschillende bronnen komt, zegt Riese, heeft de fabrikant er waarschijnlijk voor gekozen om de TDS-waarde niet te vermelden. Hij wijst er echter ook op dat water alleen ‘mineraalwater’ mag worden genoemd als het een minimaal TDS-gehalte van 250 TDS heeft om dit onderscheid te ontvangen. Een hogere TDS is echter niet het geval altijd Volgens de Safe Drinking Water Foundation is dit beter omdat hoge niveaus hard water betekenen, dat in sommige situaties hoge niveaus van verontreinigende stoffen kan bevatten.

San Pellegrino bruisend natuurlijk mineraalwater

Het sprankelende natuurlijke mineraalwater van San Pellegrino is nog steeds water uit Italië; De kooldioxide wordt toegevoegd, vertelt Riese in de video. De TDS is 1.100, wat volgens hem een ​​gemiddelde TDS-waarde voor water is. Zoals Riese zegt: “Ik vind het een prima product.”

Gerolsteiner bruisend natuurlijk mineraalwater

Gerolsteiner is een Duits watermerk en volgens Riese een van de populairste mineraalwaters in Duitsland. De TDS is iets meer dan 2.500, wat hij in de video beschrijft als ‘zeer intens water’. Door het hoge mineraalgehalte vindt hij de smaak wat zout. Maar hij vindt het nog steeds lekker en zegt dat het een geweldig product is, ook al heeft het vanwege het hoge mineraalgehalte geen ‘perfect uitgebalanceerde smaak’.

Handelaar Joe’s natuurlijk bergbronwater

“Het heeft een TDS van ongeveer 110, ik vind het heel mooi water”, zegt hij. Zeker voor de prijs ($0,79 per fles) is het een goede deal voor de TDS en de kwaliteit van het water.

Zuiver artesisch water uit Nieuw-Zeeland

Riese is groot fan van de Nieuw-Zeelandse waterafdeling en het Pure New Zealand Artesian Water is daar een voorbeeld van. Met een TDS van 150 is het een “heel, heel mooi mineraalwater uit Nieuw-Zeeland”, zegt hij. Dit, zo voegt hij eraan toe, is zijn eerste keuze.

Riese is groot fan van de Nieuw-Zeelandse waterafdeling en het Pure New Zealand Artesian Water is daar een voorbeeld van. Met een TDS van 150 is het “heel, heel mooi water uit Nieuw-Zeeland”.

Alkalisch water

Riese is geen fan van alkalisch water en zegt dat het ‘een marketinggimmick’ is. Volgens Riese zitten er nauwelijks elektrolyten in het water en wordt de alkaliteit ‘vernietigd door het maagsap’. Hij zou het veel goedkopere bronwater (omdat het mineralen bevat) verkiezen boven het alkalische water, dat volgens hem feitelijk gezuiverd leidingwater is.

“Alkalisch is een term die gebruikt kan worden om de pH-waarde van een stof te beschrijven. Alkalische stoffen hebben een pH-waarde van meer dan zeven. Zuiver water heeft een pH-waarde van rond de zeven en het alkalische water dat wordt verkocht ligt doorgaans tussen de acht en tien”, legt Alfano uit. “Ons lichaam is uitstekend in staat de pH-waarde van het bloed op peil te houden, en het drinken van alkalisch water zal daar niets aan veranderen. Er is geen echt wetenschappelijk bewijs dat het drinken van alkalisch water ondersteunt.”

Laatste bevindingen

Over het algemeen is het altijd een goed idee om meer water te drinken. Als u momenteel geen elektrolyten consumeert, betekent dat niet dat u moet overstappen op flessenwater, aangezien u waarschijnlijk voldoende via uw dieet binnenkrijgt. Als u uw elektrolytengehalte echter langzaam wilt verhogen, kunt u het advies van de watersommelier opvolgen en proberen meer flessenwater te drinken. Het is tenslotte verkrijgbaar bij uw plaatselijke Trader Joe’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *