Het beste huidverzorgingsadvies dat dermatologen ons gaven in 2022

By | September 12, 2023

S“Advies” over de zorg voor dierbaren is overal en komt van iedereen. We weten echter dat niet alle beschikbare informatie feitelijk is en dat bronnen niet altijd betrouwbaar zijn. Daarom doen wij voortdurend een beroep op dermatologen voor hun expertise. En dit jaar gaven ze ons een aantal leuke tips.

We hebben bijvoorbeeld geleerd dat niacinamide kan helpen de olieproductie te reguleren en dat anti-transpiranten over het hele lichaam kunnen worden gebruikt. Voor meer informatie over deze tips en meer, blijf scrollen om meer te weten te komen over het beste huidverzorgingsadvies dat dermatologen ons dit jaar hebben gegeven.

De 10 beste huidverzorgingsadviezen die dermatologen ons dit jaar gaven

1. Een wekelijkse hoofdhuidmassage kan wonderen doen

“Wat je ook doet haar Type of textuur, masseer je haar en hoofdhuid mee haar olie één keer per week”, zegt Michele Green, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog in New York City. Want als je je hoofdhuid masseert, verhoog je de bloedcirculatie, wat de verdeling van voedingsstoffen door de hoofdhuid en het haar bevordert. ‘Voer dit in haar Zorgprogramma helpt versterken haar follikels en bevordert de hoofdhuid en haar Gezondheid.”


Experts in dit artikel

  • Adeline Kikam, DO, board-gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Brown Skin Derm
  • Heather Woolery-Lloyd, MD, board-gecertificeerde dermatoloog gevestigd in Miami
  • Ivy Lee, MD, board-gecertificeerde dermatoloog
  • Jeanine Downie, MD, board-gecertificeerde dermatoloog
  • Jennifer Holman, MD, dr. Jennifer Holman is een in Texas gevestigde, gecertificeerde dermatoloog.
  • Loretta Ciraldo, MD, FAAD, board-gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Dr. Loretta-huidverzorging
  • Lynn McKinley-Grant, MD, board-gecertificeerde dermatoloog in Washington, DC
  • Marisa Garshick, MD, FAAD, board-gecertificeerde dermatoloog bij MDCS Dermatology en klinisch assistent-professor dermatologie bij Weill Cornell Medicine
  • Ranella Hirsch, MD, board-gecertificeerde dermatoloog gevestigd in Cambridge, MA
  • Shirley Chi, MD, board-gecertificeerde dermatoloog gespecialiseerd in medische en cosmetische dermatologie

2. Basisbruinen is een totale mythe

Dat is er nooit altijd de noodzaak om vóór de vakantie een basiskleurtje te krijgen om zonnebrand op het strand te voorkomen. “Elke bruine kleur is de reactie van je lichaam op DNA-schade door UV-straling”, waarschuwt Dr. Jennifer Holman, een in Texas gevestigde, gecertificeerde dermatoloog bij wie begin twintig de diagnose huidkanker werd gesteld. “De manier waarop ik het aan patiënten uitleg is dat het krijgen van een basiskleur hetzelfde is als vijf sigaretten per dag roken ter voorbereiding op de vakantie, en dan twintig sigaretten per dag roken.”

3. Wrijf niet te vaak in uw ogen

“Het gebied rond je ogen is het meest gevoelige deel van je huid omdat het zo dun is. Schaafwonden kunnen heel gemakkelijk optreden”, zegt Lynn McKinley-Grant, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog in Washington, D.C. “Als u merkt dat u vaak in uw ogen wrijft, kunt u allergisch zijn voor iets in de lucht of voor nagellak, mascara, oogcrème of zelfs oogdruppels.” Bovendien kan agressief wrijven de huid rond de ogen donkerder maken. “En het kan ervoor zorgen dat de huid dikker wordt, maar niet op een mooie manier”, zegt ze. “We noemen het lichenificatie van de huid met veel rimpels erin die lijken op een boter-kaas-en-eierenplank, met kleine lijntjes die verticaal en horizontaal lopen.”

4. U moet zonnebrandcrème dragen als u gelmanicure doet

“De volgende keer dat u uw gelmani krijgt, vergeet dan niet uw zonnebrandcrème mee te nemen”, zegt Adeline Kikam, DO, een board-gecertificeerde dermatoloog. “Het UV-licht dat wordt gebruikt om nagellak uit te harden, kan mogelijk het risico op huidkanker vergroten en vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken. Nagellampen zenden voornamelijk UV-straling uit, wat een van de meest DNA-veranderende golflengten van penetratie is en de belangrijkste oorzaak is van het versnellen van vroegtijdige huidveroudering en ook bijdraagt ​​aan huidkanker.”

5. Minder is meer als het gaat om de behandeling van acne

“Als je acne verergert, zou ik niet meerdere producten tegelijk gebruiken”, zegt Dr. Marisa Garshick, board-gecertificeerde dermatoloog in New York City. “Als je een nieuw huidverzorgingsproduct lanceert, zorg er dan voor dat je er één tegelijk gebruikt. Wacht nog drie weken, maar raak niet in paniek en probeer alles wat je in de apotheek ziet. Doe het.” Zorg ervoor dat u weloverwogen bent in uw aanpak en gebruik één nieuw product tegelijk. Begin misschien met het introduceren van een nieuw schoonmaakproduct. Dus voor sommige mensen die al een op recept verkrijgbaar actief ingrediënt en misschien een zachte reiniger gebruiken, is het mogelijk dat ze in combinatie daarmee een medicinale reiniger nodig hebben. Maar gebruik dit niet tegelijkertijd met een exfoliator en een toner.

6. Krabbende of schilferende psoriasis kan de klachten verergeren

“Er is een bekend fenomeen dat het Koebner-fenomeen wordt genoemd, waarbij elk type trauma – snijwonden, krassen, zelfs zelf toegebracht trauma zoals een kras of wrijven – je psoriasis kan verergeren”, zegt Ivy Lee, MD, een board-gecertificeerde arts dermatoloog in Pasadena, Californië. Ze legt uit dat patiënten met milde psoriasis vaak proberen er vanaf te komen door het gebied te schrobben met een luffa of puimsteen, maar ontdekken dat de schubben erger worden of zich naar een groter gebied verspreiden. “En dat noemen we het Koebner-fenomeen: als je het manipuleert, krabt of schraapt, kan de psoriasis zich verspreiden.”

7. Permanente filler is een totaal nee-nee

Als u besluit een filler te kopen, kunt u een permanente filler gebruiken die op de plek blijft plakken, of een tijdelijke filler die ingrediënten zoals hyaluronzuur gebruikt, die na verloop van tijd afbreken en opnieuw moeten worden geïnjecteerd. Ranella Hirsch, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog in Massachusetts, zal niet in de buurt komen van de eerste. “Permanente ziekten zoals bepaalde siliconen en andere brengen het risico met zich mee van vertraagde en vaak permanente complicaties”, zegt Dr. Hert. “Hoewel geen enkele procedure volledig zonder risico is, zijn procedures met tijdelijke fillers doorgaans directer, tijdelijker en vaak omkeerbaar.”

8. Je kunt anti-transpiranten over je hele lichaam gebruiken

“Antitranspiranten bevatten aluminiumzouten, ingrediënten die de zweetklieren blokkeren en het zweten verminderen”, zegt Dr. Heather Woolery-Lloyd, board-gecertificeerde dermatoloog in Miami. “De meeste anti-transpiranten bevatten ook ingrediënten om geurtjes te elimineren of te maskeren, maar het belangrijkste doel van een anti-transpirant is het verminderen van zweet.” Ze voegt eraan toe dat het prima is om je gewone anti-transpirant op je armen, benen, borst, buik en waar dan ook te gebruiken. anders heb je het nodig – de enige uitzonderingen zijn je gezicht en intieme delen.

9. Naarmate je ouder wordt, maakt het kiezen van de juiste vochtinbrengende crème een verschil

Als uw huid droog is, is deze strak. En als het strak zit, kunnen fijne lijntjes en rimpels gemakkelijker inwerken en blijven zitten. Dus door je gezicht gehydrateerd te houden, kun je voortijdige tekenen van veroudering helpen voorkomen, legt Dr. Jeanine Downie, board-gecertificeerde dermatoloog in Montclair, New Jersey en oprichter van Image Dermatology. “Ik wou dat ik meer had gehydrateerd toen ik jonger was”, zegt ze.

10. Niacinamide kan de olieproductie helpen reguleren

“Niacinamide heeft verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen die de effecten van stresshormonen op de huid tegengaan”, zegt Shirley Chi, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Zuid-Californië. “Stresshormonen verhogen de olieproductie in de huid, zodat je huid minder vettig wordt door ontstekingen te verminderen.” Dit komt omdat de klieren die olie en talg produceren hormoonreceptoren hebben. Door uw huid te kalmeren en te beschermen tegen stresshormonen, worden de talgklieren genormaliseerd.

Wil je meer beauty-informatie van onze redactie? Volg ons Fineprint Instagram-account voor de belangrijkste tips en tricks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *