Hardnekkige putvlekken verwijderen in 4 eenvoudige stappen

By | September 15, 2023

NNiets verpest je favoriete witte T-shirt sneller dan een gatenvlek. Zelfs wijn lijkt gemakkelijker naar buiten te komen dan de gele okselgloed. Volgens schoonmaakexpert Angela Bell, Grove-gids bij Grove Collaborative, ontstaan ​​putvlekken wanneer je anti-transpirant zich vermengt met zweet, meestal iets dat aluminium bevat, maar het komt ook voor bij natuurlijke deodorants. “In natuurlijke deodorants kunnen ingrediënten als kokosolie een olieachtig residu achterlaten op bepaalde stoffen”, zegt ze. “Dit olieachtige residu kan veranderen in een verkleurd gebied als het niet wordt behandeld.”


Terwijl Georgia Dixon, ook een Grove Guide bij Grove Collaborative, zegt dat het gebruik van een deodorant zonder aluminium en kokosolie pitplekken kan helpen voorkomen, beveelt zij de Weleda 24 Hour Roll-On Deodorant in Citrus ($ 8) of de Ursa Major Sublime Sage Spray Deodorant aan. ($ 18) – het kan moeilijk zijn om het probleem volledig te elimineren. Deze eenvoudig te volgen handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u putvlekken verwijdert, is de sleutel om uw witte was er als nieuw uit te laten zien

Hoe putvlekken te verwijderen

Behandel putvlekken zo snel mogelijk om blijvende verkleuring te voorkomen. Dat is hoe je het doet:

  1. Begin met het spotten van putvlekken met een vlekverwijderaar op basis van enzymen. De enzymen in de spray helpen de resterende oliën af te breken vóór het wassen.
  2. Laat de spray inwerken volgens de productinstructies. Bij hardnekkige vlekken kan het zijn dat u langer moet wachten. Voor hardnekkige of hardnekkige vlekken kun je ook weken in Molly’s Suds Oxygen Whitener ($ 13). Als alternatief kan dit aan de wascyclus worden toegevoegd.
  3. Was de kleding vervolgens in een sterk maar natuurlijk wasmiddel.
  4. Als er na het voltooien van deze stappen nog steeds vlekken achterblijven, herhaal dan het aanbrengen en wassen van de vlekverwijderaar Voor Droog, omdat de hitte van de droger vlekken kan veroorzaken.

Als je putvlekken niet verdwijnen, probeer dan deze truc van Christina Gwira van Naturally Nerdful. Commentatoren zeggen dat het zelfs op de oudste, geelste vlekken werkt en dat je alleen zuiveringszout, waterstofperoxide en Dawn Original Scent afwasmiddel nodig hebt ($ 10 voor 3). Nu je weet wat je doet, maken putvlekken geen enkele kans.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis trainingen, kortingen op populaire wellnessmerken en exclusieve Well+Good-inhoud. Meld u aan voor Well+, onze online community van insiders op het gebied van welzijn, en ontgrendel onmiddellijk uw beloningen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *