Hardloopclubs kunnen jouw relatie met hardlopen versterken

Bij Well+Good brengen we onze dagen door met praten en leren van de meest interessante mensen op het gebied van welzijn: experts, opinieleiders en beroemdheden. Nu nodigen wij u uit om deel te nemen aan de discussie. Welkom bij de Well+Good-podcast, uw gids voor het vinden van de gewoonten en praktijken die bij uw frequentie passen. Lees verder

Soms kun je niet wachten op een date, en soms lijkt alles een grote inspanning. Er is een potentieel voor een enorme uitstoot van feel-good chemicaliën. Maar soms komt de beloning nooit.

Dit gaat niet over het daten met een andere persoon. We hebben het over het afspreken van een datum voor een run. Bij hardlopen draait het eigenlijk allemaal om relaties: de relatie die je hebt met jezelf, je hardloopsessies en de community (virtueel of IRL) die je ondersteunt op je reis naar de finish. En net als bij alle relaties kan je houding ten opzichte van hardlopen in de loop van de tijd veranderen.

“In het begin was het voor mij om te gaan rennen, Hoe kan ik in vorm blijven en mijn lichaam gezond houden?zegt Megan Ono, kapitein van de Social Hour Run Club. “Die relatie is de afgelopen vijf jaar veranderd.” Hardlopen gaat over het helpen van haar om moeilijke momenten in het leven te overwinnen, het vieren van overwinningen, het wandelen in haar gemeenschap – de plek waar ze hardloopt om elkaar te leren kennen en contacten te leggen met mensen in hun hardloopclub .Ono sloot zich onlangs aan bij Nike Run Club-coach Bec Wilcock, Blacklist LA-loper Alejandra Castillo en Students Run LA operationeel directeur Carla Anguiano voor een paneldiscussie Goed + Goed podcast Gehost door Taylor Camille, gesponsord door Nike in het House of Good in Venetië, Californië. Hun discussie over de ondersteuningssystemen en motivaties die hardlopers vooruit helpen, vormen de kern van de nieuwste aflevering van Goed + Goed podcast.

De portretfoto's van vijf lachende vrouwen tegen een donkergroene achtergrond.
Foto: W+G Creatief

De voordelen die de community voor jouw hardlopen kan hebben

Steun van de gemeenschap maakt hardlopen (en al het andere) minder moeilijk

De waarheid is dat hardlopen moeilijk is. Maar door andere mensen deel te laten uitmaken van je hardlooprelatie (of ze nu naast je rennen of je aanmoedigen tijdens of na een race) kun je de spanning verlichten. Heb je ooit met een groep een lange duurloop gedaan en het gevoel gehad dat de kilometers veel sneller voorbijgingen dan wanneer je alleen was? Deze ondersteuning kan door middel van hardlopen de rest van uw leven worden overgedragen.

“[When] Het wordt steeds moeilijker, het wordt steeds moeilijker, we moeten niet vergeten dat we niet alleen zijn”, zegt Castillo. “Mensen staan ​​letterlijk aan de zijlijn, of het nu tijdens een race is of gewoon bij onze persoonlijke inspanningen.”

De gemeenschap houdt je gemotiveerd

Ono wijst erop dat lid worden van een hardloopclub zowel verantwoordelijkheid als een gastvrije, veilige plek om te rennen kan creëren. Gegevens ondersteunen de overtuiging dat een hardloopgemeenschap mensen actief en positief betrokken houdt bij sport. Uit een onderzoek uit 2022 bleek dat het hebben van hardlooppartners ervoor zorgde dat mensen consistentere hardlopers werden die hun doelen bereikten.

Soms heb je alleen nog één persoon nodig. Toen Anguiano voor het eerst begon met rennen, was het de ‘veger’ aan het einde van de runs van haar club die haar elke kilometer vergezelde om ervoor te zorgen dat ze niet achterop raakte. “I“Het was geweldig omdat ik één-op-één was, maar het motiveerde me ook om consistent te rennen”, zegt ze.

Castillo werd aanvankelijk geïnspireerd om te rennen door haar vader, een marathonloper. Terwijl ze op de stoep begon te beuken, kwam ze mensen uit de buurt tegen die ze kende en die haar uitnodigden om clubs te runnen. “Ik wilde op een dag gewoon met de groep rennen, en nu helpen ze me met trainen voor de volgende marathon”, zegt ze.

De community herinnert je eraan om plezier te hebben tijdens het hardlopen

Deze externe validatie kan je helpen je relatie met hardlopen en jezelf sterk te houden. Onthouden dat hardlopen iets is dat je voor jezelf doet – en dankbaar zijn voor elke kilometer die je loopt – kan ertoe leiden dat je vooruitgang boekt op manieren die je leven verrijken. Daarom hanteert Wilcock een ‘smile every mile’-beleid, waarbij je letterlijk een moment neemt om minstens één keer per kilometer te glimlachen.

“Het is kort en krachtig, maar ik denk dat het helpt als je weer gaat hardlopen, vooral als je een lange pauze hebt gehad en de relatie niet geweldig is; je moet ervan genieten”, zegt Wilcock. “Dus lach.”

Luister naar de nieuwste aflevering van De Well+Good-podcast Meer tips om uw relatie met hardlopen net zo sterk te houden als uw stappen.


Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Franken, Rob et al. “Samen hardlopen: hoe sportpartners ervoor zorgen dat je blijft rennen.” Grenzen in sport en actief leven Deel 4 643150. 16 maart 2022, doi:10.3389/fspor.2022.643150


Leave a Comment