GuruNanda Coconut + Mint Pulling Oil Review: eerlijke gedachten

By | September 15, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Als iemand die houdt van het gevoel van een frisse mond, maar daar weliswaar bang voor is, ben ik altijd op zoek naar innovatieve mondverzorging om de ervaring op te fleuren. Alleen al het afgelopen jaar heb ik een mooie elektrische tandenborstel en tandzijde gekocht, mijn tandpasta geüpgraded en zelfs een LED-bleekset geprobeerd.

Hoe graag ik deze producten ook vind, ik was nog steeds op zoek naar een uitstekend mondwater, een mondwater dat prettiger was dan de kauwgomverbrandende drogisterij-opties waar we allemaal zo aan gewend zijn. (Want laten we eerlijk zijn: zelfs de niet-alcoholische zijn niet bijzonder lekker). Dus toen ik het onconventionele GuruNanda Coconut + Mint Pulling Oil mondwater tegenkwam ($ 28 voor een pakje van twee), was ik geïntrigeerd. Dit is de reden waarom dit product mijn interesse wekte – en of het wel of niet een toppositie in mijn dagelijkse routine verdient.

Wat Gurunanda Coconut + Mint Pulling Oil onderscheidt van traditioneel mondwater

GuruNanda’s Coconut and Mint Oil Pulling Oil is geen traditioneel mondwater, het is een natuurlijk alternatief gemaakt met slechts twee ingrediënten: gladde vloeibare MCT-kokosolie en 100 procent pure essentiële pepermuntolie. Samen neutraliseren en verwijderen deze ingrediënten orale bacteriën terwijl ze uw tanden en tandvlees ondersteunen.Oil-pulling is een eeuwenoude Ayurvedische traditie waarbij een olie gedurende maximaal 20 minuten door de tanden wordt geleid. Zoals Marc Lowenberg, DDS, cosmetisch tandarts bij Lowenberg, Lituchy & Kantor in New York, ooit aan Well+Good heeft uitgelegd, is aangetoond dat olietrekken “ontstekingen vermindert door de vetoplosbare gifstoffen in de mond te combineren (een bijproduct van bacteriële tandinfecties) ). Plaque) met sesam-, zonnebloem- of kokosolie. Resultaten van olietrekken zijn onder meer een frissere adem, wittere tanden en een vermindering van bloedend tandvlees bij het flossen.”

De olie die in GuruNanda mondwater wordt gebruikt, is afkomstig van kokosnoot. “Wanneer kokosolie wordt geëxtraheerd, werkt het als een ‘zeep’, waardoor tanden en tandvlees worden gereinigd van ongewenst vuil”, zegt de holistische en functionele tandarts Dmitry Dolgov, DMD van Dentist Lounge in Santa Monica, Californië. “Pepermunt heeft antibacteriële/antiseptische eigenschappen die schadelijke ziektekiemen en slechte adem helpen bestrijden.”

Het is deze minimalistische formulering die GuruNanda onderscheidt van drogisterijmerken. “Conventionele mondspoelingen bevatten veel verschillende kunstmatige kleurstoffen, additieven en zoetstoffen die schadelijk kunnen zijn voor het orale microbioom”, zegt Dr. Dolgov. “Schuurmiddelen zoals alcoholen en peroxiden komen ook veel voor [traditional] Mondwater – deze kunnen te agressief zijn voor ons microbioom, waardoor zowel goede als slechte bacteriën worden gedood en we in dysbiose terechtkomen. Een goed mondwater helpt ontstekingen te bestrijden en nuttige bacteriën te bevorderen in plaats van alles op zijn pad te vernietigen.”

Hoewel GuruNanda’s Coconut + Mint Pulling Oil aan deze beschrijving lijkt te voldoen, zegt Dr. Dolgov is het ermee eens dat er tekortkomingen zijn. “Een ander verschil dat het vermelden waard is, is het mechanisme waarin olietrekken en mondwater verschillen”, zegt hij. “Er zijn goede mondspoelingen die meer natuurlijke stoffen bevatten en helpen de tanden te remineraliseren – oliën bevatten deze ingrediënten niet. Ze kunnen een gezond mondmicrobioom helpen ondersteunen, wat uiteindelijk kan leiden tot tandgenezing, maar het gebrek aan hydroxyapatiet of fluoride maakt dit proces erg traag om rotte laesies in het tandglazuur te herstellen.”

De wetenschap erachter

Wat mij intrigeerde aan GuruNanda Coconut + Mint Pulling Oil is het feit dat het door onderzoekers is onderzocht. In een enkelblind, cross-over onderzoek uitgevoerd door Ellipse Analytics gebruikten de deelnemers GuruNanda Coconut + Mint Pulling Oil tweemaal daags na een week poetsen, en daarna twee verschillende mondspoelingen van de concurrentie gedurende een week elk. Vrijwilligers rapporteerden een grotere perceptie van bleekheid, frisheid van de adem en mondreinheid, evenals een verminderde gevoeligheid van de tanden door het gebruik van GuruNanda. Als iemand die van frisse adem houdt, wist ik dat ik het moest proberen.

GuruNanda Coconut + Mint Pulling Oil getest

De GuruNanda Coconut + Mint Pulling Oil wordt geleverd met een maatbeker waarmee je gemakkelijk een eetlepel van het product uitschenkt. Hoewel het extreem muntachtig ruikt, heeft het een verrassend subtiele smaak die het naar mijn mening minder bevredigend maakt om te gebruiken. Zelfs nadat ik twee minuten volgens de instructies had gezwommen, voelde mijn mond niet bijzonder fris aan; ik kon nog steeds de nawerking van de koffie in mijn mond proeven. (Misschien is dat de reden waarom het merk zegt dat je je tanden moet poetsen na het trekken.) Hoe dan ook, het product prikte helemaal niet, dus dat heeft een voordeel, maar het is niet genoeg om mij ernaar te laten grijpen.

Het merk raadt aan om maximaal 10 minuten per dag te spoelen, dus het is mogelijk dat mijn adem frisser aanvoelt als ik me ertoe zou verplichten – en als ik het drie weken lang regelmatig zou gebruiken. Maar eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat ik dat ooit zou doen, omdat de olieachtige textuur bij het gorgelen onnatuurlijk aanvoelt en zonder het bekende branderige gevoel of de sterke smaak onbevredigend is om te gebruiken. Bovendien zou een langere spoeltijd de olie meer tijd geven om per ongeluk uit mijn mondhoek te druppelen, waardoor mogelijk vlekken op mijn shirt zouden ontstaan. Dat is een van de nadelen van olietrekken: het kan vlekken op je tanden helpen vervagen, maar het kan ook vlekken op stof achterlaten. Om deze reden zal ik het niet in mijn dagelijks leven integreren.

Sommige dingen om in gedachten te houden

Hoewel GuruNanda’s Coconut and Mint Pulling Oil zijn voordelen heeft, zegt Dr. Dolgov waarschuwt dat dit misschien niet de beste keuze is voor dagelijks gebruik. “Over het algemeen kunnen etherische oliën een goede manier zijn om acute infecties/ontstekingen onder controle te houden, maar je moet voorzichtig zijn bij langdurig dagelijks gebruik”, zegt hij. Want net als de alcoholen in traditioneel mondwater doden essentiële oliën zoals pepermuntolie niet alleen de slechte bacteriën, maar ook de goede die we nodig hebben. “Je kunt het het beste aan je tandarts vragen”, zegt hij.

Verder zegt dr. Dolgov zei dat GuruNanda Pulling Oil op de markt wordt gebracht voor het bleken, maar het proces van olietrekken alleen maakt de tanden niet witter. “Olietrekken maakt de tanden niet witter – het kan het uiterlijk van sommige gebieden verbeteren door externe vlekken veroorzaakt door bacteriën te verwijderen, maar het heeft geen witmakende eigenschappen”, zegt hij.

Als het echter uw belangrijkste doel is om op natuurlijke wijze een slechte adem te bestrijden en u bereid bent deze maximaal 10 minuten per keer te gebruiken, kan GuruNanda’s Coconut Mint Pulling Oil een slimme aanvulling zijn op uw mondverzorgingsroutine.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *