Ginny MacColl, de oudste competitieve ninja, over haar kerntraining

GInny MacColl heeft tot haar zestigste nooit een competitiesport beoefend. Vanaf de derde klas tot haar dertigste was ze een getrainde danseres en kreeg uiteindelijk een understudy-rol op Broadway Pepijn in de jaren 70.

Toen, op 63-jarige leeftijd, nam ze deel aan hindernisbanen. “Ik werd geïnspireerd door mijn dochter Jessie Graff, die erbij was Amerikaanse ninjakrijger nu al tien seizoenen”, zegt MacColl. “Ik zag hoe sterk, gezond en mooi ze eruitzag – en ik wilde sterk zijn, en zo begon dit hele ninja-gedoe.”

In opdracht van de Amerikaanse ninjakrijger Op de castingafdeling nam MacColl, nadat ze haar had gezien in een deel waarin ze samen met Graff trainde, zes jaar geleden deel aan haar eerste ninja-hindernisbaan in de serie.MacColl, nu 71, heeft onlangs een Guinness Wereldrecord gevestigd als de oudste vrouwelijke ninja-competitieve atleet ter wereld.

Foto: Guinness Wereldrecords

Terwijl we tijdens een videogesprek over haar successen praten, deelt MacColl een stukje wijsheid dat ze in de afgelopen zeventig jaar heeft geleerd. “Het is nooit te laat om te beginnen”, vertelt ze met een zelfverzekerde glimlach op haar gezicht aan Well+Good. “Er zijn mensen van in de tachtig en negentig die veel succes hebben met krachttraining met alleen weerstandsbanden.”

“Je moet in jezelf geloven en in wat je kunt doen”, voegt MacColl toe. “De mentale component is, denk ik, een van de moeilijkste dingen van dit alles. Maar je wilt je passie vinden, je ervoor inzetten en er een gewoonte van maken.”

Ninja-atleet Ginny MacColl, 71, deelt haar trainingsregime

In de zes jaar dat MacColl heeft deelgenomen aan de zeer fysieke spelshow, heeft ze een trainingsroutine moeten perfectioneren die haar zal helpen haar doel te bereiken: sterk zijn en actief blijven. “Bewegende delen roesten niet”, zegt ze.

Het spreekt voor zich dat het zijn van een ninja-atleet veel tijd, moeite en discipline kost. MacColl traint vijf tot zes dagen per week en geeft vervolgens prioriteit aan rust op de dagen dat ze niet in de sportschool of op een hindernisbaan is. Zo ziet haar behandeling eruit:

Evenwichtswerk

Laat ons weten dat ‘s werelds oudste ninja-atleet dol is op trainingen die haar helpen haar evenwicht te verbeteren.

“Evenwichtswerk is zo moeilijk en zo belangrijk voor onze levenskwaliteit”, zegt MacColl. Daartoe beoefent ze een paar keer per week yoga om haar spieren te versterken, te strekken en op te bouwen. “Ik werd te strak en niet meer zo flexibel als vroeger – wat ook door de leeftijd kan komen”, voegt ze eraan toe. Een regelmatige yogabeoefening heeft dit helpen tegengaan.

Krachttraining

MacColl verdeelt haar krachttraining tussen push-workouts (d.w.z. bewegingen waarbij je jezelf omhoog of naar buiten moet duwen) die gericht zijn op je borst, triceps en schouders, en pull-workouts, die zich richten op je rug en biceps, oftewel de trekspieren. “Ik doe TRX-training en werk veel aan mijn rug, want dat is wat je nodig hebt om een ​​goede pull-up te doen”, zegt MacColl.

En ze zorgt ervoor dat de beentraining niet wordt verwaarloosd. “Ik kan dat niet zeggen Hoe Squats, maar ik doe ze”, zegt ze lachend. “Ik werk aan sprongen en lunges om explosieve kracht te creëren. Ook ga ik de trap op en af ​​of spring op de crosstrainer”, vertelt ze. “Ik houd ervan om het af te wisselen.”

“Ik kan dat niet zeggen Hoe Squats, maar ik doe ze.” –Ginny MacColl

Cardio

MacColl doet vier keer per week cardiotraining, meestal door middel van zwemmen. “Ik ga zwemmen met een club en een coach”, zegt ze. (MacColl was op de ochtend van ons interview zelfs bij haar zwemclub.) Ze zwemt ook competitief tijdens de Nationale Seniorenspelen.

Behendigheid op de hindernisbaan

Als concurrent Amerikaanse ninjakrijgerMacColl legt twee keer per week een hindernisbaan buiten af ​​om zijn vaardigheden aan te scherpen.

De oefening waar MacColl bij zweert om haar kern sterk te houden

Als ik MacColl vraag naar een van haar favoriete trainingen, noemt ze een kernoefening in vijf stappen – en dat is waar ze het over heeft. Deze serie, zegt ze, zorgt ervoor dat ze ‘sterft aan het einde van de training’.

Dit is hoe ze het doet:

1. Doe een Holle greep gedurende 30 seconden. “Ga op je rug liggen, span je ribben en buikspieren aan terwijl je je armen en benen omhoog houdt [at approximately 45 degrees]zegt MacColl. (Let op: jij beginnen door op uw rug te liggen, maar wanneer u uw armen opheft, zijn uw bovenrug en benen van de vloer.)

2. Doe 10 V-ups. Bij deze beweging, ook wel ‘snijmes’ genoemd, ga je eerst op de grond liggen en strek je je armen boven je hoofd. Gebruik vervolgens uw kernspieren om beide benen en het bovenlichaam van de vloer te tillen. “Je strekt je armen en benen tegelijkertijd naar elkaar toe”, instrueert MacColl.

3. Voer een flutter-kick uit gedurende 30 seconden. (Lees: Ga niet liggen.) Deze flutter-kick voer je uit door je rug en voeten op te tillen tot ongeveer 45 graden en dan je voeten snel op en neer te bewegen.

4. Doe 10 squats. Met uw rug omhoog, buig uw knieën zodat ze een hoek van 90 graden vormen en naar het plafond wijzen. Breng dan je knieën naar je voorhoofd. (Bijna als een crunch, maar het onderlichaam knarst naar binnen terwijl het bovenlichaam stil blijft.)

5. Doe het Schaarschoppen gedurende 30 seconden. Om een ​​schaartrap uit te voeren, tilt u uw knieën op en houdt u ze licht gebogen. Schop ze langzamer en hoger dan met de flutter-kick.

Houd haar nu niet tegen

Dus wat is de toekomst voor MacColl? Eerst begon ze ermee Amerikaanse ninjakrijger Ze maakte carrière door net zo sterk te zijn als haar dochter en iets te hebben wat ze samen konden doen. Het vestigen van een Guinness Wereldrecord heeft haar alleen maar meer motivatie gegeven om dit voort te zetten.

“Ik heb nooit geweten dat het feit dat ik de oudste ben, daartoe zou kunnen leiden [woman to be a Ninja athlete]zegt MacColl. “Ik moet doorgaan, zodat ik ervoor kan zorgen dat niemand anders dat kan.”

Leave a Comment