Gelfietsnagels zijn essentieel om ze sterk te houden

By | September 11, 2023

TEr is hier veel te zeggen over de voordelen van gelmanicure. Ze gaan langer mee, drogen sneller en zien er glanzender uit dan hun traditionele nagellak-tegenhangers. Daarom kan het verleidelijk zijn om je te wijden aan een levensstijl die uitsluitend uit gel bestaat. Hoewel er niets mis is met het staand genieten van uw nagelafspraken, kan het regelmatig verwijderen en opnieuw aanbrengen van gels uw nagels ernstig beschadigen.

Gelukkig hebben sociale media een oplossing gevonden. Enter: gel cycling, de nieuwste kijk op de schoonheidstrends in ‘fietsstijl’ die TikTok hebben overgenomen. Deze praktijken, waaronder ‘haarcyclus’ en ‘huidcyclus’, houden in dat u een pauze neemt van de agressievere delen van uw routine om een ​​herstelperiode mogelijk te maken. Bij gel cycling betekent dit dat je af en toe je geliefde gelmanis verruilt voor een nagellak die beter is voor je nagels – of, nog beter, helemaal geen nagellak meer gebruikt.“Ik denk dat gelcycling de volgende grote fietstrend gaat worden”, zegt Dana Stern, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog die gespecialiseerd is in nagelgezondheid. Lees verder om erachter te komen waarom.

Waarom je gelfietsen zou moeten overwegen

Simpel gezegd: het is beter voor de gezondheid van je nagels. “Regelmatige gelmanicures kunnen nagelverdunning veroorzaken”, zegt Dr. Ster.

Deze schade ontstaat vooral bij het verwijderen van de gel, omdat UV-straling de lak op de nagel verhardt, waardoor deze moeilijk te verwijderen is. Hoewel de meesten van ons weten dat het verwijderen en afpellen van gellak een grote no-go is, kunnen je nagels nog steeds beschadigd raken, zelfs als je de nagellak goed laat weken of laat verwijderen door een professional. “Agressieve mechanische verwijdering, van schrapen tot zelfstrippen tot het gebruik van amarilvijlen, heeft ertoe geleid dat velen de waarde van een ‘uitschakelperiode’ in hun gels zijn gaan inzien”, zegt Dr. Ster.

Combineer dat met de steeds evoluerende discussie over de gezondheidsrisico’s van aanhoudende UVA-blootstelling met herhaalde gelsessies, “en we zien steeds meer gesprekken over fietsen in onze salon opkomen omdat nagels een pauze nodig hebben”, zegt Tina Wang. Oprichter van Lunula Salon. Door deze strategische methode in uw routine op te nemen, kunt u uitdroging, broosheid, breuk en dunnere nagelplaten, veroorzaakt door langdurig weken in aceton en mechanisch schrapen dat nodig is om gels te verwijderen, tot een minimum beperken.

Hoe de gelcyclus uit te voeren

Een gelmanicure duurt doorgaans twee tot drie weken en een goede cyclus vereist beperkte vervolgbehandelingen. Een goede algemene regel om te volgen? “Geef je nagels elke acht weken een pauze van één tot twee weken van gellak”, zegt Wang.

Om optimaal te profiteren van de tijd dat je nagels gelvrij zijn, moet je ze wat extra verzorging geven. “Gels bieden geen gezondheidsvoordelen voor de nagel. Daarom is een belangrijk onderdeel van de gelcyclus niet alleen het nemen van een pauze van het schadelijke effect, maar ook het effectief behandelen tijdens het off-gel-gedeelte van de cyclus, omdat de schade is opgetreden.” “Gels kunnen cumulatief zijn, ” zegt dr. Ster.

Zorg ervoor dat u tijdens deze herstelperiode uw nagelriemen hydrateert met een voedende olie, uw nagels versterkt met een versterkend serum en een verzachtende handcrème tot onderdeel van uw normale routine maakt. Met deze procedures bent u voorbereid op schadevrij succes bij uw volgende gelafspraak.

“Het maakt niet uit waar je je in de cyclus bevindt, gels aan of uit, geef je nagels een beetje extra aandacht door ze te hydrateren en je nagelbedden te masseren met nagelriemolie die rijk is aan antioxidanten of een vitamine E-moisturizer”, zegt Wang. Dit geeft je nagels de beste kans om de nagelgroei te stimuleren, de hydratatie te verbeteren en de onderliggende nagelmatrix in het algemeen te herstellen.

Is gelfietsen geschikt voor iedereen?

Iedereen die zichzelf regelmatig trakteert op een gelmanicure kan profiteren van gel cycling, vooral als hij de voorkeur geeft aan niet-giftige formules met beperkte LED-droging tijdens ‘off’-periodes. Het is echter vooral nuttig voor mensen bij wie gelmanicures regelmatig nagelbeschadiging veroorzaken. Als je merkt dat je nagels een wiebelige textuur hebben gekregen (dat wil zeggen, ze hebben kuiltjes, depressies of groeven) of een vlekkerige verkleuring, dan is dat een goed teken dat je de gel een paar weken niet meer hoeft te gebruiken.

Het is echter belangrijk op te merken dat “sommige mensen vinden dat hun nagels sterker en gezonder zijn met een beschermende barrière zoals nagellak, gel of dip, omdat ze minder snel breken als ze een laag hebben die voorkomt dat hun nagels breken.” zegt Steph Stone van de beroemde manicure van Essie. Als dat op jou lijkt, raadt ze aan een versterkende primer over en onder de gels te gebruiken om breuk te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *