Flora & Noor is de enige halal gecertificeerde lijn bij Ulta

By | September 16, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Jordan Karim groeide op in de buurt van het hoofdkantoor van Ulta Beauty in Chicago en wist altijd dat ze deel wilde uitmaken van de megaretailer. “Ik heb altijd gedacht dat ik bij Ulta zou werken”, zegt Karim. In plaats daarvan werd ze onderzoekschemicus en werkte ze samen met merken als Skinceuticals en Johnson & Johnson. Ze hield van de producten die ze hielp ontwikkelen, maar zegt dat ze zich als moslim ‘schuldig’ voelde over het gebruik ervan, omdat ze niet halal waren, wat betekent dat het gebruik ervan niet was toegestaan ​​voor moslims. Daarom richtte ze haar eigen huidverzorgingsmerk Flora & Noor op. Het is het eerste Halal-gecertificeerde huidverzorgingsmerk in de Verenigde Staten en wordt sinds 22 januari bij Ulta verkocht.

Toen Flora & Noor in december 2020 van start ging, vulde het een enorme leegte voor schoonheidsminnende moslims in Amerika. “Vanwege de positie [in the market]we moesten onze eigen producten maken, vanuit het buitenland bestellen of haram gebruiken (wat niet is toegestaan ​​volgens de islamitische wet). Koop toch producten en heb dan een schuldig geweten – of heb geen schuldig geweten. Persoonlijk voelde ik mij er schuldig over, daarom ben ik Flora & Noor begonnen”, vertelt Karim. ‘Als je bidt, wat dan? [Muslims] Als je dit vijf keer per dag doet, moet je wat wudu wordt genoemd, een zuiveringsoefening, uitvoeren voordat je gaat bidden. Als u schoonheidsproducten draagt ​​die niet Halal-gecertificeerd zijn – als u iets op uw huid heeft, zoals make-up, kunstnagels of iets dat niet waterdoorlatend is – moet u dit afwassen. Met onze producten kun je nog steeds vijf keer per dag bidden zonder dat je je hele huidverzorgingsroutine volledig hoeft te verwijderen.”

Flora & Noor Super Glow Gel-moisturizer met vitamine C en niacinamide – $ 34,00

Deze vochtinbrengende crème is een van de producten uit het Vitamine C-assortiment van het merk. “Vitamine C wordt altijd aanbevolen bij hyperpigmentatie, maar vaak zijn deze formules niet zo geschikt voor de melaninerijke huid”, zegt Karim. “Ofwel werken ze niet echt, ofwel hebben ze negatieve effecten als de percentages in de formule te hoog zijn en het resultaat zelfs nog meer hyperpigmentatie kan zijn. Daarom heb ik de Vitamine C-collectie ontwikkeld, zodat deze ook geschikt is voor de gevoelige huid.”

Wil een product een Halal-certificering krijgen, dan moet het aan strikte richtlijnen voldoen. Eerst en vooral moeten alle ingrediënten traceerbaar zijn. “Een heel groot deel van de Halal-certificering is dat alle ingrediënten traceerbaar en ethisch geproduceerd zijn”, zegt Karim. Bovendien mogen de formules geen dierlijke bijproducten bevatten (Flora & Noor’s sluit ook honing uit, wat betekent dat ze ook veganistisch zijn) of alcohol. “We kunnen geen alcohol op onze huid gebruiken of alcohol drinken, maar iedereen heeft daar ook baat bij, want alcohol kan behoorlijk uitdrogend zijn en is in recepten meestal helemaal niet nodig”, zegt Karim.

Zoals u zich kunt voorstellen, kan het uiterst moeilijk zijn om binnen deze beperkingen te formuleren, vooral omdat ze het volgende omvatten elk Onderdeel van het supply chain-proces, wat betekent dat er geen kruisbesmetting kan optreden met andere producten die uit dezelfde laboratoria, magazijnen, enz. komen. “Om een ​​merk te creëren, moet je samenwerken met andere fabrikanten, andere chemici, enz. Formuleerders hebben misschien geen idee wat het betekent om halal te zijn”, zegt Karim. “Eigenlijk moesten we de Islamitische Diensten van Amerika meenemen [one of a number of entities in the U.S. that performs halal certification] Training van onze medefabrikant, onze externe logistieke dienstverlener [partners]en iedereen in ons team om ervoor te zorgen dat iedereen de missie begrijpt en precies begrijpt wat “Halal Certified” betekent om ervoor te zorgen dat we de formuleringen hebben die we onze gemeenschap kunnen bieden.”

Hoewel ontworpen voor moslims, hebben de strenge ingrediëntennormen van Flora & Noor het steeds populairder gemaakt bij niet-moslims die op zoek zijn naar ‘schonere’, gevoeligere, huidvriendelijke formules. “Onze definitie van schoon is iets strenger”, vertelt hij Karim. De producten bevatten geen GGO’s, parabenen of sulfaten. “Onderdeel van de Halal-certificering is ook dat we eigenlijk geen ingrediënten in onze formule mogen opnemen die er mogelijk in zitten.” Ondanks dat schadelijk voor een consument. Er zijn dus enkele ingrediënten die je ook in andere schone formuleringen zult vinden, omdat ze er op basis van de beoordelingen één hebben erg De kans dat het schadelijk is, is laag, maar we mogen geen van deze ingrediënten in onze formuleringen gebruiken. Wij gaan echt verder dan alleen hygiëne.”

Flora & Noor Berry zuurstofmasker met glycolzuur – $ 32,00

“Het bessenzuurstofmasker is mijn favoriete masker omdat het extreem exfoliërend is en toch zacht voor de huid”, zegt Karim. “Bij het schilproces wordt gebruik gemaakt van glycolzuur en cranberry- en bosbessenpulp. En zodra je de pot opent, ruik je meteen de bosbessen en veenbessen, zodat het geweldig ruikt en je fysiek het vruchtvlees in de formule kunt zien. Het voelt gewoon zo goed aan op de huid en je ziet vrijwel onmiddellijk resultaat. Het is eigenlijk geïnspireerd op gezichtsbehandelingen met zuurstof onder druk.

Een andere drijvende factor bij de oprichting van Flora & Noor was het feit dat veel van de Halal-gecertificeerde producten op de markt niet goed werkten op de melaninerijke huid. “Ik ben een zwarte moslim”, zegt Karim. “Als je schoonheidsproducten uit het buitenland koopt, vooral uit Afrika, het Midden-Oosten en Azië, zijn veel van de producten – zelfs de producten die Halal-gecertificeerd zijn – niet ontworpen om de huidproblemen van mensen met een melaninerijke huid aan te pakken. Hoewel het een oostelijk deel van de wereld is, is het doel een westerse schoonheidsnorm. Daarom zijn veel producten bedoeld om de huid lichter te maken of zich alleen te richten op mensen met een lichte huid, ook al weerspiegelt dit niet echt de bevolking.”Daarom heeft Karim de producten geformuleerd om huidproblemen aan te pakken die veel voorkomen bij mensen met een donkere huid. “Denk aan eczeem, hyperpigmentatie en melasma”, zegt ze. Ze zorgde er ook voor dat ze ingrediënten gebruikte die zacht genoeg waren. Als de actieve ingrediënten in een behandeling tegen pigmentvlekken bijvoorbeeld te sterk zijn voor iemand met een diepe huidskleur, kan er irritatie optreden, wat tot nog ergere verkleuringen leidt. “Bovendien zorgen veel producten voor een witte zweem op de huid. En ik heb dit uit de eerste hand gezien in de farmaceutische huidverzorging”, zegt ze, waarbij ze ervoor zorgt dat dit geen probleem is.

Flora & Noor werd voor het eerst gelanceerd op Amazon en is ook verkrijgbaar bij retailers als Walmart en Thirteen Lune. Ulta is de grootste beautyretailpartner van het merk en is momenteel exclusief online verkrijgbaar. “Mijn doel is altijd geweest om met Ulta samen te werken”, zegt Karim. “Voor mij is dit echt een rond moment.”

Flora & Noor Rose Renewal Tri-Peptide en Ceramide Cleanser

Flora & Noor Rose Renewal Tri-Peptide en Ceramide Cleanser – $ 28,00

Deze reiniger maakt deel uit van de Rose Renewal lijn. “We gebruiken echte Egyptische rozenblaadjes en hibiscus”, zegt Karim. De Rose Renewal-lijn is uiteraard geïnspireerd op Egyptische tradities en ingrediënten.” Ook deze reiniger bevat ceramiden om de huidbarrière te versterken, vochtverhogende peptiden en hydraterende aloë en hyaluronzuur.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-productaanbiedingen, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *