FaceGym Wonder Reinigingsbalsem: Editor getest in 2023

By | September 14, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Ik draag niet graag elke dag make-up, want zodra ik me aankleed, maak ik me meteen zorgen over hoe ik de make-up van mijn gezicht ga krijgen zonder mijn huid te irriteren. Zolang ik me kan herinneren, hebben make-up verwijderaars die alcohol en andere chemicaliën bevatten ervoor gezorgd dat mijn gevoelige en eczeemgevoelige huid uitdroogde. Het is niet de moeite waard om vanaf het begin foundation of mascara aan te brengen.

Gelukkig was FaceGym’s nieuwe Wonder Cleansing Balm ($ 55) de make-up verwijderaar waar ik al die tijd naar op zoek was. Deze romige, dromerige balsem verwijdert moeiteloos het vuil en vuil van de dag zonder mijn huid te irriteren. Sterker nog, het geeft het een bedauwde glans na het wassen, en geen eczeemuitbraak of vlek in zicht.

Facegym Actieve Collageen Wonder Reinigingsbalsem

FaceGym, actieve collageenwonderreinigingsbalsem – $ 55,00

Hoofdingrediënten: Glycerine, zonnebloemolie, buriti-olie en ylang ylang

Maat: 2,64 ons

  • Sterk maar zachtaardig
  • Verrijkt met collageen om de huid te ondersteunen
  • Verrijkt met zonnebloemolie om te kalmeren
  • Geeft de huid vocht en een bedauwde look
  • Veganistisch en geschikt voor de gevoelige huid
  • Duur
  • Werkt niet zo goed als SPF bij het verwijderen van dikkere aanslag

Hoe het werkt

Reinigingsbalsems bestaan ​​over het algemeen uit een op olie gebaseerde formule die helpt vuil af te breken en uw gezicht brandschoon te maken. In het geval van FaceGym bestaat de balsem uit twee hoofdingrediënten: buriti-olie en ylang-ylang. “Buriti-olie is een uitstekende reiniger omdat het een natuurlijke bron is van bètacaroteen en onverzadigde vetzuren”, zegt Elizabeth Bahar Houshmand, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog gevestigd in Dallas, Texas. Door de vetzuren is de balsem bijzonder effectief voor het verwijderen van foundation, blush en andere teintproducten. De balsem “bevat vitamine E en A, die geweldige verzachtende eigenschappen hebben om huidcellen opnieuw op te bouwen, te hydrateren en te rehydrateren”, voegt ze eraan toe.dr. Houshmand zegt dat buriti-olie goed samengaat met ylang-ylang-olie – een olie gewonnen uit een gele, stervormige bloem die doorgaans in Zuidoost-Azië voorkomt – omdat het antimicrobiële eigenschappen heeft die bacteriën bestrijden. “Net als buriti-olie is het een geweldige huidbevochtiger en werkt het tegen fijne lijntjes en rimpels”, zegt ze.

Mijn beoordeling

Toen ik de instructies las, zag de FaceGym Wonder Cleansing Balm er vrij eenvoudig uit: je haalt er gewoon wat uit, schuimt het op en wast het af. Het leek eenvoudig genoeg, maar het zou zo kunnen zijn Strikt gesproken al mijn make-up verwijderen? En niet Maakt het mijn huid bang?

Foto: Auteur

Ik besloot de reinigende balsem afzonderlijk te testen met twee producten: Typology’s Tinted Serum ($ 41) en Ilia’s Skin Tint Serum ($ 48), twee nauwelijks aanwezige huidtinten die ik zal gebruiken als ik mijn teint een kleine boost wil geven. momentum geven. Toen ik het pakket opende, was ik verrast om te zien dat er een washandje bij de balsem zat. Ik bevochtigde de doek met warm water en schepte er een ruime hoeveelheid product op voordat ik het op mijn gezicht aanbracht. Ik kon meteen niet geloven hoe zacht het voelde toen het schuimde tot een heerlijke bloemengeur (de ylang-ylang ruikt geweldig!)

Toen ik het serum van Typology testte, kon het product gemakkelijk worden verwijderd zonder mijn gezicht krachtig te hoeven schrobben, en ik vond het heerlijk hoe mijn gezicht daarna aanvoelde en eruitzag. Het product liet mijn huid achter met een bedauwde gloed die hydraterend aanvoelde en mijn wangen een gezonde glans gaf. Dat is allemaal te danken aan veganistisch collageen, dat volgens Joshua Zeichner, MD, directeur cosmetisch en klinisch onderzoek in de dermatologie en universitair hoofddocent dermatologie aan het Mount Sinai Hospital, “een beschermende, ademende afdichting over de huid vormt om deze gehydrateerd te houden.” om een ​​gezonde huidbarrière te voeden en te behouden.” Ik was op zijn zachtst gezegd onder de indruk van de onmiddellijke resultaten die het product opleverde.

Foto: Auteur

Het beste deel is dat ik ontdekte dat de formule mijn huid helemaal niet irriteert of uitdroogt. In tegenstelling tot andere make-up verwijderaars die ik in het verleden heb geprobeerd, is Wonder Balm rijk aan vochtinbrengende crèmes zoals glycerine en zonnebloemolie, die beide populair zijn bij dermatologen, vooral mensen zoals ik die een gevoelige huid hebben. “Er zijn aanwijzingen dat zonnebloemolie eigenlijk een goede keuze is voor een huid die gevoelig is voor eczeem”, vertelde Rachel Nazarian, MD, FAAD, een board-gecertificeerde dermatoloog gevestigd in New York, eerder aan W+G. “Het is ontstekingsremmend en kalmerend, en het kan echt helpen een deel van het ongemak dat gepaard gaat met eczeem te verlichten.”

Nu, met de huidskleur van Ilia, vond ik het moeilijker om het eraf te wassen. Uiteindelijk moest ik twee keer reinigen – de formule was niet sterk genoeg om al het product van mijn huid te verwijderen. Daarna voelde mijn huid net zo gezond en gehydrateerd aan als met het Typology-serum. Houd er echter rekening mee dat de balsem mogelijk niet ideaal is voor dikkere SPF-formules.

Wie moet FaceGym Reinigingsbalsem gebruiken?

Als je dagelijks of af en toe make-up aanbrengt, zou ik FaceGym’s Wonder Cleansing Balm zeker aanraden. Omdat het product is gemaakt met vochtinbrengende ingrediënten zoals glycerine en zonnebloemolie, zou ik mensen met een eczeemgevoelige en gevoelige huid ook aanraden om dit product te testen in plaats van make-updoekjes te gebruiken.

Laatste gedachten

Ik ben zo opgelucht dat ik eindelijk een make-up verwijderaar heb gevonden gewoonte Mijn eczeem wordt erger en mijn gezicht voelt alsof het een miljoen dollar waard is, alleen al door het te wassen. Tot nu toe heb ik de FaceGym Wonder Cleansing Balm voornamelijk ‘s nachts gebruikt om het kleine beetje getint serum te verwijderen dat ik overdag heb aangebracht, vlak voor mijn huidverzorgingsroutine (toner, serum en vochtinbrengende crème). De Wonder Cleansing Balm past daar perfect bij. En hoewel het nog steeds niet genoeg is om mij elke dag volledig op te maken (wie heeft de tijd?!), is dat wel zoS Genoeg om ervoor te zorgen dat ik het gebruik van andere oliën en doekjes voor het verwijderen van make-up voorgoed opgeef.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *