Engel nummer 7: Spirituele groei in eenzaamheid

By | September 12, 2023

THet getal 7 wordt in het populaire lexicon al lang geassocieerd met geluk – en daar zijn veel redenen voor. In de eerste plaats is het het enige getal tussen één en tien dat geen veelvoud of factor is van de andere, wat het vanuit wiskundig oogpunt een speciaal soort originaliteit geeft. In symbolische zin verbindt de oorspronkelijke singulariteit van het getal 7 het ook met heelheid, wat tot uiting komt in de complete groepen van zeven die je zult opmerken als je de wereld rondkijkt: er zijn zeven dagen in de week, kleuren in een regenboog en muzieknoten op muziekschaal. En hoe zit het met het aantal oceanen, continenten en wereldwonderen? Alle zeven ook. Het blijkt dat de betekenis van het getal 7 nog verder gaat als je de rol ervan als engelgetal in ogenschouw neemt.In de numerologie, een systeem dat betekenis toekent aan getallen die verder gaan dan hun wiskundige waarde, zijn engelgetallen terugkerende getallen waarvan wordt aangenomen dat ze belangrijke spirituele boodschappen overbrengen – of ze nu uit het universum komen of van bepaalde overleden zielen – wanneer ze in je leven verschijnen. Meer specifiek kunnen engelnummers de vorm aannemen van een enkel nummer dat herhaaldelijk verschijnt (op bonnen, horloges, in datums, enz.), of reeksen van hetzelfde nummer herhalen, zoals 222 of 555, of opeenvolgende nummers (zoals 1234 of 4321).

Het nummer 7 wordt eigenlijk geassocieerd met geluk – maar meer in termen van patronen en planning dan welke willekeurige meevaller dan ook. Vanuit ons standpunt (en ervaren numerologen) worden positieve resultaten vaak verward met puur geluk, terwijl ze in werkelijkheid veel denkwerk en werk vergen. En als het erom gaat het getal 7 in je leven te zien verschijnen, weerspiegelt de betekenis niet alleen een potentieel gelukkige uitkomst, maar ook alle persoonlijke inspanningen die nodig kunnen zijn om dat doel te bereiken.

Wat betekent nummer 7?

Volgens numeroloog, astroloog en tarotkaartlezer Vannessa Williams symboliseert het getal 7 ‘eenzaamheid, verborgen kennis, spirituele waarheid en introspectie’. En als je erover nadenkt, is dit niet zo ver verwijderd van de gebruikelijke associatie met geluk: in zoveel situaties waarin mensen aannemen dat iemand gewoon geluk heeft, zijn hun successen het resultaat van veel werk en discipline – die beide Alleen al voor introspectie en planning is tijd nodig.

‘Zie nummer 7 [on its own or in sequence] kan een teken zijn dat je op weg bent naar het ontdekken van een nieuw gevoel van zijn.” —Jacquelyn Tierney, astroloog en ontwerper

“Het getal zeven is een symbool van de energetische vibratie van spirituele groei, herschikking, kritische keerpunten, balans tussen spiritueel en materieel, geloof, rechtvaardigheid, gratie, relaties, partnerschappen, onvoorwaardelijke liefde, schoonheid en sereniteit”, zegt de astroloog en ontwerper Jacquelyn Tierney. ‘Zie nummer 7 [on its own or in sequence] kan een teken zijn dat je op weg bent om een ​​nieuw gevoel van zijn te ontdekken.”

Hoewel getallen niet religieus van aard zijn, weerspiegelt de rol van het getal 7 in het christendom de numerologische betekenis ervan: er wordt gezegd dat God de wereld in zes dagen schiep en de zevende dag gebruikte om te rusten. Je zou kunnen aannemen dat eenzaamheid en introspectie op deze zevende dag op de agenda stonden, omdat beide kalmerend en herstellend zijn. Dus als je het getal 7 de hele dag blijft zien, beschouw het dan als een teken dat ook jij wat persoonlijke ruimte en tijd nodig hebt.

Deze boodschap zou bijzonder aangrijpend kunnen zijn in 2023, omdat dit jaar numerologisch gezien een 7-jaar is (2+0+2+3=7) en dus inherent een bepaald niveau van stille, contemplatieve energie belichaamt.

Wat betekent nummer 777?

Gezien het feit dat de betekenis van nummer 7 veel te maken heeft met zelfbewustzijn en introspectie, zal het je misschien niet verbazen dat de betekenis van nummer 777 alleen maar voortborduurt op dit idee. “Engel nummer 777 vertelt ons dat we de tijd moeten nemen voor innerlijk werk”, zegt Williams. “Deze introspectie zal leiden tot creatieve inspiratie.”

Op zijn beurt heeft numeroloog Joy Woodward, auteur van Een beginnershandleiding voor numerologie, zegt dat het herhaaldelijk zien van nummer 777 een teken is dat je je op een verlicht pad bevindt. ‘Goddelijke leiding en timing staan ​​aan jouw kant’, zegt ze. “Geesten zullen de antwoorden geven die je zoekt, en de natuur en het water zullen je aarden… Schenk aandacht aan synchroniciteit en voel de magie.”

“Het getal 777 herinnert ons eraan dat het belangrijkste werk dat we kunnen doen vrij is van invloeden van buitenaf.” – Vannessa Williams, numeroloog, astroloog en tarotkaartlezer

Om dit werk te doen is zelfisolatie vereist, voegt Williams toe. ‘Het getal 777 herinnert ons eraan dat het belangrijkste werk dat we kunnen doen vrij is van invloeden van buitenaf.’ Tijd alleen doorbrengen geeft je de kans om je ware zelf te herontdekken, zegt ze, door er één te worden. op een unieke manier (misschien een sport of creatieve onderneming waar uw partner of vrienden niet zo van houden) of gewoon door een dagboek bij te houden of een rustige wandeling te maken. Op deze persoonlijke momenten van zelfreflectie besef je misschien hoe gelukkig je bent.

Wat moet u doen als u het nummer 7 of 777 blijft zien?

Tierney moedigt je aan om een ​​stap terug te doen en naar binnen te kijken wanneer het getal 7 herhaaldelijk opduikt in je dagelijkse leven. “Wanneer dit getal wordt gepresenteerd, wordt u gevraagd na te denken over uw waarden, verlangens, relaties en uw weg voorwaarts”, zegt ze.

Als je aan de ene kant het gevoel hebt dat je op de goede weg bent, maar aarzelt om verder te gaan, kan nummer 7 of 777 je daartoe aansporen. Aan de andere kant, als je hebt nagedacht over een nieuw pad in het leven, maar nog niet de stap hebt gezet om iets te veranderen, beschouw dan de verschijning van 7 of 777 als je geluksteken om je huidige situatie te veranderen ten gunste van een nieuwe. .

Tierney benadrukt in ieder geval hoe belangrijk het is om het proces niet te overhaasten. “Het tempo van het leven kan traag zijn onder deze numerieke vibratie, vooral omdat de vibratie van 7 wil dat we vertragen en aanwezig zijn bij de lessen die zich ontvouwen”, zegt ze.

Let dus goed op wat het meest tot uw hart en ziel spreekt en overweeg welke elementen van het leven u het meest voeden. “Dit is het moment om je inspiratie te volgen en een beroep te doen op wat je ziel – en niet je ego – wil manifesteren”, zegt Tierney.

Onze redactie selecteert deze producten zelf. Als u via onze links een aankoop doet, kan Well+Good een commissie ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *