Eenvoudige, ontstekingsremmende appel- en pompoenrepen

CVoor mij is alles gemakkelijk, maar een trend waar ik elk jaar graag aan deelneem, is alles met pompoenkruidensmaak. Met andere woorden, je kunt er zeker van zijn dat ik een geweldige PSL bij de hand heb terwijl ik mijn UGG’s verwissel zodra de temperatuur in Zuid-Californië onder de 22°C zakt. Ik bedoel, wat is er niet zo leuk aan de warmte van ontstekingsremmende kruiden zoals kaneel gecombineerd met romige pompoen? Het is een match made in Heaven en ik kan mezelf niet van het tegendeel overtuigen.

Laten we echter het voor de hand liggende zeggen: koffie, en vooral Pumpkin Spice Lattes, is niet naar ieders smaak. Hoe kun je anders je leven opfleuren met deze pompoen? niet Inclusief het drinken van een te duur drankje? Fam, laat me je kennis laten maken met de beste ontstekingsremmende appel-pompoenrepen die zeker je absolute favoriete herfstontbijtrecept zullen worden. Het beste eraan: de voorbereiding duurt minder dan 10 minuten.


Experts in dit artikel

  • Yumna Jawad, receptontwikkelaar en contentmaker achter Feel Good Foodie

Hier leest u hoe u appel- en pompoenrepen maakt in vier eenvoudige stappen

Ja, alles wat Yumna Jawad – de razend populaire receptontwikkelaar achter Feel Good Foodie – in de keuken aanraakt, verandert in goud. Van haar ultraeenvoudige Libanese flatbreadrecept met vijf ingrediënten tot haar ingenieuze havermixer: de heerlijke brouwsels van Jawad zijn voedzaam, gemakkelijk te volgen en vol van smaak. Vandaag hebben we op het menu hun gemakkelijke appel-pompoenrepen die aan alle eisen voldoen.

Pompoen zit boordevol vitamine A, vitamine C, vezels, magnesium en kalium (zelfs meer dan een banaan per portie). Appelmoes is nu een van de meest spijsverteringsvriendelijke voedingsmiddelen alle Leeftijd.

De ingrediëntenlijst is eenvoudig en bestaat voornamelijk uit basisproducten die je waarschijnlijk al bij de hand hebt, denk aan AP-meel, kaneel, suiker en eieren. Nadat je de ingrediëntenlijst hebt doorgenomen, hoef je misschien alleen maar een blikje pompoenpuree en wat ongezoete appelmoes uit de supermarkt te halen. Zodra je alle ingrediënten (waarschijnlijk het moeilijkste deel) hebt verzameld, is de rest eenvoudig… zo Echt gewoon.

Net als bij de meeste standaard bakrecepten, moet u uw ingrediënten op twee manieren verdelen: droog of nat, en alle ingrediënten in hun respectievelijke groepen mengen. Dit zorgt ervoor dat alles zo gelijkmatig mogelijk wordt verdeeld wanneer de natte en droge ingrediënten in een kom worden gecombineerd. In de context betekent dit dat je bloem, kaneel, bakpoeder, zuiveringszout en zout combineert in kom A, terwijl je in kom B eieren, suiker, pompoenpuree en appelmoes door elkaar klopt. Als dat allemaal gezegd en gedaan is, is het belangrijk om te voorkomen dat je het beslag te veel mengt, zodat je appel-pompoenrepen lekker luchtig worden, precies zoals wij ze graag hebben.

Waarom deze appelpompoenrepen de hype waard zijn

Afgezien van het voor de hand liggende (ze zijn heerlijk), bieden deze appel-pompoenrepen een heleboel voordelen. Pompoen zit boordevol vitamine A, vitamine C, vezels, magnesium en kalium (zelfs meer dan een banaan per portie). Appelmoes is nu een van de meest spijsverteringsvriendelijke voedingsmiddelen die we op elke leeftijd kennen en waar we van houden. We hebben ook de multivitamine (eieren) uit de natuur te danken aan de kleine eiwitboost in dit recept. Het beste gedeelte? Elke batch van dit recept levert 24 repen op, dus u kunt ervan uitgaan dat uw wekelijkse maaltijdvoorbereiding compleet is.

Voor nog meer pompoengenot in je leven raden we je aan een stukje van dit decadente appelpompoenrecept te combineren met een gezellig kopje pompoenkruidenthee voor de beste herfstvibes.

Pompoen appelrepen
Foto: Feel Good Foodie

Appel- en pompoenrepen

Ingrediënten
2 kopjes All-purpose Flour
2 theelepel kaneel
2 theelepels zuiveringszout
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
4 eieren op kamertemperatuur
2/3 kopje rietsuiker
2/3 kopje donkerbruine suiker
1 blikje pompoenpuree (15 ons).
1 kopje ongezoete appelmoes

1. Verwarm de oven voor op 350 ° F.
2. Meng bloem, kaneel, bakpoeder, zuiveringszout en zout in een grote kom. Klop de eieren, suiker, pompoen en appelmoes in een andere grote kom.
3. Giet geleidelijk de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng tot alles goed gemengd is.
4. Giet het beslag in een niet-ingevette bakvorm van 9×13 en bak gedurende 25 tot 30 minuten of tot het stevig is. Haal het uit de oven en laat het brood volledig afkoelen in de pan op een rooster.

De professionele tip van Jawad: Pas het recept aan door noten of chocoladestukjes toe te voegen. Als u een van beide ingrediënten toevoegt, doe dit dan nadat de natte en droge ingrediënten met elkaar zijn gemengd en vouw voorzichtig. Je kunt een half kopje van één kopje gebruiken, of een mengsel van beide.

Je kunt niet fout gaan met een glutenvrij pompoenbroodrecept:

https://www.youtube.com/watch?v=WFo32DzCLIE

Leave a Comment