Eenvoudige ochtendroutine in 4 stappen om de levensduur te verlengen

By | September 17, 2023

FHallo niet-ochtendmensen, het is tijd om te luisteren. Volgens dr. Volgens dr. Reuben Chen, gecertificeerd sportgeneeskundige, pijnbeheersingsexpert en hoofdmedisch adviseur bij Sunrider International, kan een beetje meer inspanning aan het begin van de dag een groot verschil maken voor gezond ouder worden.

Dus… je bedoelt dat uit bed rollen, mijn tanden poetsen en de deur uit sprinten niet de sleutel is tot een langdurige ochtendroutine? *Ze weigert het midden in het interview hardop uit te flappen.* Spoiler: de expert op het gebied van gezond ouder worden suggereert respectvol: Nee. Allereerst zijn vier belangrijkste wetenschappelijk onderbouwde tips voor een succesvolle dag.


Experts in dit artikel

  • Reuben Chen, MD, specialist in sportgeneeskunde en pijnbestrijding

Volgens een arts de ideale ochtendroutine om de levensduur te verlengen

1. Bereid je lichaam fysiek en mentaal voor voordat je je to-do-lijst aanpakt

In plaats van de telefoon op te nemen voordat je zelfs maar de kans hebt gehad om het vuil van je wimpers te verwijderen, zegt Dr. Chen concentreert zich op het voorbereiden van uw lichaam op de dag. “Een goede ochtendroutine moet een aantal mentale en fysieke aspecten omvatten, met de nadruk op het voorbereiden van je lichaam en geest op de dag. Ja, in plaats van e-mails te beantwoorden en overspoeld te worden door je inbox”, zegt Dr. Chen.

“Te veel mensen worden elke dag wakker met een stortvloed aan taken en verantwoordelijkheden die uiteindelijk het verloop van hun ochtend bepalen. Het is beter om de dag ontspannen te beginnen en wat tijd voor jezelf te nemen.
—Reuben Chen, MD, gecertificeerd sportgeneeskundige en pijnbeheersingsexpert

Voor hem betekent dit dat hij ‘s ochtends ongeveer 10 tot 15 minuten moet mediteren, wat hem volgens de dokter een gevoel van kalmte geeft, zijn angst verlicht en hem helpt zich de hele dag beter te concentreren.

Na meditatie zei dr. Chen houdt zich bezig met wat hij omschrijft als “een soort persoonlijke studie” – tijd voor zelfreflectie. Met het oog hierop raadt hij ten zeerste aan tijd vrij te maken voor het voltooien van een zelfverbeteringstaak. “Of het nu gaat om zelfhulp, het leren van een nieuwe taal of een soort ritueel voor mentale verbetering. Dan schrijf ik een dagboek”, stelt Dr. Chen eerder.

Nadat hij zijn geest had voorbereid en voorbereid, zei Dr. Chen oefen minimaal 30 minuten. “Hetzij cardio of gewichtheffen met een paar minuten stretchen. Sommige van deze ideeën zijn geïnspireerd door De wonderochtend“Dit is een interessant boek dat ik iedereen aanbeveel die de dag goed wil beginnen”, merkt hij op.

2. Vergeet niet een stevig ontbijt te eten

Tijd vinden om te doen, laat staan genietenkan het eten van een stevig ontbijt een uitdaging zijn. dr. Chen zegt echter dat het essentieel is voor gezond ouder worden. “Ik heb de neiging om ‘s ochtends op gang te komen door voedsel te eten dat rijk is aan eiwitten en onverzadigde vetten, zoals eieren, avocado en pindakaas, omdat ze de hele dag door een goede bron van voedingsstoffen en consistente energie bieden. Ik probeer ook voedingsmiddelen met veel suiker en eenvoudige koolhydraten te vermijden, omdat ze een piek in de bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken”, zegt hij.

dr. Chen’s favoriete ontbijtrecept is heerlijk eenvoudig: eieren gekookt in olijfolie en salsa en volkoren toast met pindakaascrème. “Ik drink ook graag niet-zuivelmelk of een elektrolytendrankje bij deze maaltijd om gehydrateerd te blijven.”

3. Hydratatie beheren Voor Koffie drinken is cruciaal

We houden van een goede oude kop koffie, maar we drinken ‘s ochtends eerst koffie is niet altijd het beste voor uw gezondheid. In plaats daarvan heeft dr. Chen zegt dat hij zich als eerste op de dag moet concentreren op rehydrateren met water. “Hydratie is erg belangrijk en staat voorop als het gaat om gezond ouder worden. Als we geboren worden, bestaat ons lichaam voor ongeveer 80 procent uit water. Naarmate we ouder worden, verliezen we deze waardevolle vochtinname, en dit daalt tot ongeveer 55 procent op volwassen leeftijd.” De oorzaak? “Een combinatie van de uitdrogende effecten van onze voeding en verschillende levensstijlen”, zegt hij.

Om ervoor te zorgen dat hij goed gehydrateerd blijft, heeft Dr. Chen mengt water met elektrolyten om de hele dag voor extra hydratatie te zorgen, niet alleen in de ochtend. Dit is vooral belangrijk in warmere klimaten, zegt hij. Naast dat je gehydrateerd blijft, kan het eten van waterrijk voedsel je ook helpen om verder te gaan dan de aanbevolen acht glazen water per dag. “Heerlijke producten zoals bessen, komkommers, tomaten, radijsjes, meloenen en bloemkool kunnen de biljoenen cellen in je lichaam hydrateren en genezen”, zegt Dr. Chen.

4. Creëer een gevoel van routine om stress te verminderen

Volgens dr. Voor Chen is consistentie essentieel. Daarom is zijn ochtendroutine doordeweeks niet veel anders dan in het weekend. “Wat mijn ochtendroutine betreft, probeer ik een zo regelmatig mogelijk schema aan te houden. Dit betekent dat mijn lichaam en geest weten wat ik ‘s ochtends als eerste kan verwachten.”

“Wat mijn ochtendroutine betreft, probeer ik een zo regelmatig mogelijk schema aan te houden. Dit betekent dat mijn lichaam en geest weten wat ik ‘s ochtends als eerste kan verwachten.”

In plaats daarvan heeft dr. Chen doet het graag rustig aan en is van mening dat een beetje voorspelbaarheid over hoe je dag zal verlopen zeker geen slechte zaak is. “Te veel mensen worden elke dag wakker met een stortvloed aan taken en verantwoordelijkheden die uiteindelijk het verloop van hun ochtend bepalen. Daarom is het beter om de dag ontspannen te beginnen en wat tijd voor jezelf te nemen”, zegt hij. Om nog maar te zwijgen: een ochtendroutine is een van de belangrijkste gewoonten om een ​​lang leven te bevorderen in de Blue Zones, waar mensen consequent tot ver in de honderd leven.

Een eenvoudige ‘Good Morning’-pilatesoefening van acht minuten:Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *