Een weerstandsbandtraining voor het hele lichaam in slechts 22 minuten

By | September 16, 2023

CEn heb jij een haat-liefdeverhouding met een fitnessbeweging? Want zo denk ik zeker over de laatste oefening in deze nieuwe 22 minuten durende total-body workout van trainer Traci Copeland. De trein in kwestie: de Superman. Het traint je onderrug en eigenlijk de hele achterkant van je lichaam. Copeland verhoogt de intensiteit door een weerstandsband aan de mix toe te voegen, waardoor je bovenrug- en schouderspieren een extra training krijgen. De pose is zo uitdagend, maar geeft je ook het gevoel dat je een superheld bent.

Experts in dit artikel

  • Dannah Eve, gecertificeerd personal trainer en grondlegger van de DE-methode
  • Traci Copeland, Nike Master Trainer, yoga-instructeur en fitnessmodel

Superman is de oefening die een reeks van vijf bewegingen voltooit die in deze training drie keer wordt herhaald. Je begint met een warming-up en eindigt met een cool-down, maar de kern van de sessie bestaat uit het uitvoeren van vijf bewegingen van elk ongeveer 40 seconden, met daartussen een rust van 20 seconden. Voor alle bewegingen gebruik je een weerstandsband, hoewel Copeland opmerkt dat ze ook met alleen je lichaamsgewicht kunnen worden gedaan.

Maar als u geen elastische oefenband heeft, moet u er toch in investeren. Weerstandsbanden zijn een zachte, maar uitdagende manier om een ​​krachtcomponent aan elke oefening toe te voegen.

“Er zitten talloze voordelen aan het trainen met weerstandsbanden”, vertelde Dannah Eve, trainer en oprichter van de DE-methode, eerder aan Well+Good. “Met weerstandsbanden neemt de weerstand toe naarmate je door het volledige bewegingsbereik beweegt, terwijl vrije gewichten en weerstandsmachines gedurende het hele bewegingsbereik hetzelfde blijven.” Dit maakt ze tot een zachtere vorm van krachttraining met minder impact dan tillen met machines of losse gewichten, die “uw wervelkolom, gewrichten, ligamenten en pezen ongezond kunnen belasten.”

Je kunt ook de weerstand die je op je spieren legt aanpassen door met verschillende banden en handvatten te spelen. Laten we de Superman nemen: als ik gewoon iets wil dat mijn schouder- en rugspieren een beetje activeert, dan zou ik een lichtere weerstandsband gebruiken. Maar als ik iets wilde dat me echt uitdaagde om de band met mijn bovenlichaam uit elkaar te trekken, kon ik kiezen voor een strakkere band.

Met weerstandsbandtraining ligt de kracht in jouw handen. Letterlijk.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *