Een stabiliteitstraining van 10 minuten

By | September 13, 2023

ITerwijl balans je vermogen is om jezelf rechtop te houden met behulp van je zintuigen, is stabiliteit het feilloze spierstelsel van je lichaam dat je helpt je hoofd omhoog te houden als je evenwicht wankelt. Als je dus stabiliteit traint, verbeter je ook je balans.

“Als ik mijn evenwicht verlies, is het mijn vermogen om mijn kernspieren aan te spannen en mijn lichaam te stabiliseren, waardoor ik niet kan vallen of mezelf kan verwonden”, vertelde Erin Gregory, directeur nationale groepsoefeningen van Gold’s Gym, eerder aan Well+Good.Dit vereist dat je je kleine voet- en enkelspieren versterkt, evenals je kern- en grote onderlichaamspieren om op de grond te blijven.

Deze week heeft Chloe de Winter van Go Chlo Pilates een staande training van 10 minuten samengesteld, speciaal ontworpen om de stabiliteit te verbeteren en je te helpen zelfverzekerd en blessurevrij te blijven terwijl je door de wereld beweegt.

De serie omvat “veel werk om het onderlichaam te versterken, zodat u beter kunt bewegen, beter kunt lopen, beter kunt rennen, beter kunt springen en beter kunt dansen”, zegt de Winter. “Wat je ook doet in je leven, het zou je moeten helpen het beter en met meer controle te doen.”

In slechts 10 minuten voert ze belangrijke bewegingen van het onderlichaam uit, zoals lunges en squats, maar met wendingen die de stabilisator uitdagen. Zo combineer je schouderbewegingen (waarbij je je armen beweegt zoals je dat bij freestyle zwemmen zou doen) met side-step squats, die een extra balansuitdaging toevoegen aan de klassieke beweging.

Je traint ook de stabiliserende spieren in je voeten en enkels, die volgens Gregory essentieel zijn voor stabiliteit.

“Als je tijdens het sporten je tenen ontspant of optilt, verbeter je zowel de spierkracht als het evenwicht”, zegt Gregory. “Ze versterken de spieren die voor stabiliteit zorgen en de gewrichten beschermen – waardoor blessures worden voorkomen.”

Om dit te bereiken rondt De Winter de training af met een reeks kuitoefeningen, waarbij hij zegt dat deze “versterkt worden door de spieren, uiteraard, in je kuiten, maar ook rond je enkels en in je voeten.”

Besteed vandaag 10 minuten aan stabiliteit en ga morgen voor een stabielere toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *