Een rekoefening voor lage rugpijn in minder dan 20 minuten

By | September 11, 2023

TTintelende, stekende of doffe pijn in de onderrug is gewoon het ergste. Voor mij kan het toeslaan als ik langzaam door een museum loop, als ik een heuvel op storm, als ik gewichten optil die te zwaar zijn (en niet goed gevormd), of als ik gewoon sta of zit.

De oplossing op dit moment is meestal om dit kern te noemen. Door onze buik-, rug- en bilspieren aan te spannen, kunnen we ons bekken beter op één lijn brengen met onze wervelkolom, zodat we onze onderrug niet te veel bewegen. Deze houding helpt ook om de krachten gelijkmatiger over het lichaam te verdelen, in plaats van het werk naar de onderrug te verschuiven.Maar soms is het frustrerend moeilijk om die zoete verlichting te vinden, ongeacht welke spieren je probeert te trainen. Er kan meer aan de hand zijn dan alleen een slechte uitlijning: strakheid in meerdere spieren voorbij de onderrug kan leiden tot problemen in de onderrug. En om de pijn te verlichten, moet je het probleem aanpakken.

“De onderrug is een van de meest voorkomende gebieden waar mensen aanhoudende chronische pijn ervaren”, vertelde Brad Walker, hoofd stretchconsulent bij StretchLab, eerder aan Well+Good. “In de meeste gevallen wordt een strakke of pijnlijke spier veroorzaakt door een probleem elders.”

Walker noemt de heupbuigers, de spiergroep die zich rond de voorkant van de heup wikkelt, als een veel voorkomende oorzaak.

“Wanneer de spieren aan de voorkant van je lichaam, rond je heupen en quadriceps, strak en beperkt worden, trekken ze je heupen uit de lijn, waardoor je onderrug zwaar belast wordt”, zegt Walker. Het strekken van je heupen, quadriceps en hamstrings kan dus daadwerkelijk helpen bij het verlichten van lage rugpijn.

In dit nieuwe stuk van Pilates-instructeur Brian Spencer van East River Pilates wijst hij ook op andere spieren die je rug mogelijk uit balans brengen: de spieren aan je zij, die samengedrukt kunnen worden als je zit, en de rugspieren, die zich kunnen aanspannen. je achterbillen verbinden je van je ribben met je heupen.

Spencer’s doel hier is om in minder dan 20 minuten allerlei ‘boosdoeners’ te raken om je de verlichting te geven waarnaar je op zoek bent. “Er zijn veel redenen waarom onze onderrug niet goed aanvoelt, en vandaag gaan we proberen al deze punten aan te pakken”, zegt hij.

Spencer begeleidt u door rekoefeningen zoals roll-ups, lunges, twists, zijwaartse buigingen en meer om u te helpen de bron van uw onderrugspanning te vinden. Hij legt ook de nadruk op dynamisch strekken versus statische bewegingen om de rand van je rek te vinden en dieper in de spieren te komen. Deze stretchserie gaat over het vinden van je grenzen, in harmonie blijven met wat goed voelt en jezelf onderdompelen in je lichaam. Alles dient het doel, zoals Spencer het stelt, om ‘het beste leven te hebben’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *