Een psycholoog ontrafelt de #RedNailTheory

By | September 13, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

#RedNailTheory doet de ronde op TikTok, waarbij gebruikers beweren dat het dragen van rode nagellak kan helpen mannen aan te trekken. Hoewel het idee klinkt als advies uit een tijdschrift uit de jaren vijftig, zegt psycholoog Carla Marie Manly, PhD, auteur van Datum slim zegt dat er een kern van waarheid achter zit.

“In bepaalde culturen, zoals de oude Grieken en Hebreeën, werd rood beschouwd als de kleur van liefde en passie. Tot op de dag van vandaag associëren we rood – vooral felle paarse tinten – met seksualiteit, passie en romantiek”, zegt Dr. Mannelijk. “Veel mannen vinden rode nagellak aantrekkelijk omdat het al lang geassocieerd wordt met seksualiteit en erotiek. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mannen vrouwen onbewust aantrekkelijker vinden als ze rood dragen. Net zoals mannen zich tijdens het sporten aangetrokken voelen tot de schoonheid van felrode nagellak.’ Auto lijken ze affiniteit te hebben met vrouwen die rode nagellak dragen.Geloof het of niet, er is feitelijk wetenschappelijk bewijs dat dit ondersteunt. Onderzoek heeft aangetoond dat de kleur rood de aantrekkingskracht van mannen op vrouwen bij niet-menselijke primaten (dwz apen en mensapen) vergroot, en een onderzoek uit 2008 toonde “een parallel effect bij mensen aan”. Het rapport zegt: „Rood, vergeleken met andere achromatische en chromatische kleuren, zorgt ervoor dat mannen vrouwen als aantrekkelijker en seksueel wenselijker beschouwen.” Stel je dat eens voor.

Terwijl de rode-spijkertheorie de ronde doet op sociale media, hebben velen de kracht van rood toegeschreven aan enkele… Freudiaanse wortels. “Sommige mannen vinden rode nagellak zeker onbewust aantrekkelijk als hun moeders of andere belangrijke vrouwelijke figuren de neiging hebben om rode nagellak te dragen”, zegt Dr. Manly, maar gelooft dat de aantrekkingskracht meer te maken heeft met de kracht van de kleur rood. Julie Kandalec, een prominente nagelkunstenaar en docent in New York City, is het daarmee eens. “Wat betreft de rode nageltheorie dat mannen van rood houden omdat het hen aan hun moeders doet denken, denk ik niet dat dit het geval is, omdat de vrouwen met wie ik in de jaren negentig opgroeide grotendeels geen rode nagels droegen.” veel rood – paars was de kleur.”

Afgezien van dit vreemde weetje: als je #RedNailTheory wilt proberen, zegt Dr. Manly dat het vrij ongevaarlijk is, zolang het maar werkt Jij voel je goed.

“Als iemand niet van rode nagellak houdt en deze alleen draagt ​​om mannen aan te trekken, is het misschien tijd om een ​​stap terug te doen en zich te concentreren op eigenliefde”, zegt ze. “Hoewel het vaak belangrijk is om er goed uit te zien tijdens het daten, is het altijd raadzaam om je zo te gedragen dat je je goed voelt. Als je merkt dat je een look creëert waardoor je je niet authentiek of ongemakkelijk voelt, loop je het risico je uiterlijk te veranderen om anderen te plezieren.” Sta jezelf toe te handelen op een manier die de echte jij weerspiegelt – in plaats van een versie van jou die zorgvuldig is gemaakt om anderen te plezieren. Als een man je op de lange termijn niet leuk vindt als de echte jij, is het veel beter om te wachten tot je iemand vindt die van je echte jij houdt.

Hoewel het verhaal rond de #rednailtheory-trend op TikTok grotendeels gericht is op heteroseksuele relaties, moet je weten dat je het kunt gebruiken, ongeacht je geslacht of seksualiteit. “De aantrekkingskracht van rood kan verleidelijk zijn, ongeacht geslacht”, zegt Dr. Mannelijk. Of je nu rode nagellak, paarse lippenstift of een rood shirt draagt: “Concentreer je op wat een verschil maakt.” Jij Voel je sexy, gelukkig en thuis in je mooie huid.

Kandalec zegt dat ze een toename heeft gezien in het aantal verzoeken om rode verf sinds het fenomeen viraal ging. “Ik heb Red vorige week net op de set en voor een particuliere klant gedaan”, zegt ze. “Er was sprake van een lichte stijging [since the theory went viral] Maar het zal altijd een populaire kleur blijven, want rood is klassiek.” Om de look thuis te krijgen, shop je drie van Kandalec’s populairste rode nagellakken.

Een fles rode nagellak.

Echte Apple Red Light Polish – $ 11,00

Deze rijk gepigmenteerde formule is 12-vrij, wat betekent dat het vrij is van formaldehyde, tolueen, DBP, kamfer, formaldehydehars, xyleen, parabenen, geurstoffen, ftalaten, dierlijke ingrediënten, ethyltosylamide en trifenylfosfaat.

CND Shellac Wildfire-set – $ 42,00

Als je nagels UV-licht hebben, kun je schellak gebruiken, een mengsel van gewone nagellak en gel. Je hebt licht nodig om de schellak uit te harden (dat wil zeggen, te drogen en uit te harden).

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-productaanbiedingen, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redactie selecteert deze producten zelf. Als u via onze links een aankoop doet, kan Well+Good een commissie ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *