Een Pilates-routine tijdens de lunch om u te helpen wakker worden

By | September 10, 2023

IHet is 15.00 uur en je ogen vallen. Je zakt dieper en dieper in je stoel, en ja, je laptop staat open met werktaken, maar je scrollt eigenlijk alleen maar door Instagram, want dat is alles wat je hersenen aankunnen.

Als je niet de vrijheid hebt om je bij de Spanjaarden en Italianen aan te sluiten en een leuke kleine siësta te houden, is het misschien tijd om te stoppen. Hebben we het over koffie, thee, energiedrank of frisdrank? Nee! We hebben het over beweging.

Middagoefeningen zijn een geweldige manier om op te laden en opnieuw te focussen voor de rest van de dag. Hoewel het verteren van de lunch en het urenlang in dezelfde houding blijven zitten uw hartslag en bloedstroom door uw lichaam kunnen hebben vertraagd, kan een snelle uitbarsting van kracht tijdens de lunch een boodschap naar uw lichaam en hersenen sturen om wakker te worden en weer in actie te komen.“Als we het hebben over lichaamsbeweging voor energie, concentreren we ons op het belasten van het lichaam door spieractivatie, wat resulteert in een verhoogde hartslag en het lichaam in staat stelt endorfines vrij te maken”, zegt Jonathan Leary, DC, een chiropractor en expert in bewegingswetenschap en oprichter van Remedy Place, eerder verteld aan Well+Good. “Endorfines zijn de feel-good hormonen die vrijkomen bij het sporten en zijn belangrijke bouwstenen voor een energetische training. Ze zijn ervoor verantwoordelijk dat je wakker blijft en dragen ook bij aan positieve veranderingen in je geestelijke gezondheid.”

De manier om die letterlijke goede vibes te laten stromen, is lichaamsbeweging, waardoor het lichaam voortdurend wordt belast. Je kunt maximaal een uur sporten om energie op te doen (na een uur gebeurt het tegenovergestelde: je begint jezelf moe te worden). Maar vandaag hebben we een kleine training voor je waarmee je in slechts 14 minuten in beweging en wakker wordt.

In deze nieuwe lunchtraining van East River Pilates-instructeur Brian Spencer werk je specifiek aan het activeren van spieren die mogelijk korter of inactief zijn geworden door bureauwerk. Je begint met een reeks heupscharnieren die zijn ontworpen om je borstkas te openen en je hamstrings te verlengen – het perfecte tegenwicht voor urenlang naar een scherm staren (en mogelijk je schouders rollen).

Squats en zijstappen helpen je om je hartslag verder te verhogen. Werk vervolgens op de mat aan je kern en bilspieren met een reeks vogeloefeningen, heupstoten, crunches en meer. Maak het af met enkele stabiliteitsoefeningen voor het hele lichaam en je zult je hart sneller laten kloppen en je bloed laten stromen. Middagpauze? Ik ken haar niet!

‘Sla de koffie in de middag over en doe Pilates!’ zegt Spencer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *