Een manicure na de lockdown is vol vreugde en eigenzinnigheid

By | September 15, 2023

AOp het hoogtepunt van de pandemie was nagelverzorging een van de vele dingen die we zelf moesten uitzoeken. Mensen die met een volledige set acrylverf in lockdown gingen, moesten leren deze thuis te verwijderen, en liefhebbers van gelmani investeerden in hun eerste UV-lampen. Tegelijkertijd werden velen verlost van de druk van het gevoel dat ze hun nagels moesten bijhouden, waardoor sommige mensen zich afvroegen of manicures dood waren. Maar twee jaar later bloeien de salons en is de doe-het-zelf-nagelwereld geëxplodeerd. In ieder geval zijn manicures effectiever dan ooit.

“Als je op zoek bent naar een antwoord dat zegt dat manicure dood is, dan zul je de dingen vinden waarnaar je op zoek bent. Maar nagelprofessionals zoals ik – die leven, eten, ademen en slapen met nagels – weten dat dat waar is.” Nee. En het gaat nergens heen”, zegt Julie Kandalec, een beroemde nagelkunstenaar en docent in New York City.Hoewel nagelsalons een financiële klap kregen toen fysieke studio’s in 2020 moesten sluiten, hebben de aantallen in de jaren daarna het niveau van vóór de pandemie overschreden. De nagelstudio-industrie zal naar verwachting jaar-op-jaar met 9 procent groeien tot 22,6 miljard dollar in 2025 – meer dan het drievoudige van de 6,5 miljard dollar in 2020 – en de eigenaren achter Chillhouse zijn Jinsoon Hand and Foot Spas en Pear Nova Studio, vertellen Well+Good. dat hun omzet in 2022 hoger is dan in 2019.

Toen Kandalec eind 2020 de deuren weer opende, was het meteen volgeboekt. “Ik heb een wachtlijst van een jaar. Ik heb mijn prijzen twee keer moeten verhogen. En ik zeg dat niet alleen voor mezelf, vanwege wat ik met beroemdheden doe, enzovoort. Een van mijn studenten in South Carolina heeft bijvoorbeeld een wachtlijst van 400 mensen. Dit is niet alleen New York. Ik ben het niet alleen. Dit is in Ohio, dit is in South Carolina – kleine steden. We zijn volgeboekt en we hebben het druk”, zegt ze.

Nu de kapsalons weer op volle kracht zijn teruggekeerd, zien we de aanhoudende invloed van de doe-het-zelf-manicures waarop we vertrouwden op het hoogtepunt van de pandemie. Experimenten thuis wekten de belangstelling voor nagelgezondheid en leidden tot een toename van gedurfde ontwerpen als een vorm van zelfexpressie, wat leidde tot een voortdurende verschuiving in de nagelverzorging die bewijst dat manicures nog lang niet dood zijn.

Hoe lockdown onze relatie met onze nagels veranderde

Flashback naar april 2020, toen je zuurdesemstarter het niet goed deed, maar je slagroomkoffiespel wel goed was. Je bent eindelijk losgekomen van de drie weken oude gelmanicure en besefte dat je natuurlijke nagels eronder hebben geleden, en je beseft dat dit precies het juiste moment is om ze weer gezond te maken.

“Er is tijdens de pandemie zeker een toename geweest in de belangstelling voor hand- en nagelgezondheid, wat heeft geleid tot een toename van de aankopen in de categorie nagelbehandelingen”, zegt Tal Pink, vice-president bedrijfsontwikkeling bij Orly, daarbij verwijzend naar een stijging van 800 procent. in nagelverkoop Merkbehandelingsproducten begin 2020. OPI deelde een soortgelijke mening De New York TimesToen het bedrijf meldde dat de belangstelling voor zijn behandelingslijn in dezelfde periode dramatisch toenam, zagen Google-zoekopdrachten naar nagelriemolie in april 2020 een scherpe toename die gestaag bleef toenemen, en deze toegenomen aandacht voor nagelgezondheid maakte ongetwijfeld de weg vrij voor ‘Nail’. . De ‘slugging’-trend die TikTok eerder dit jaar stormenderhand veroverde.

“Nu hebben mensen eindelijk geleerd zichzelf een beetje manicure te geven, en nu kunnen ze zichzelf verzorgen in de tussenliggende dagen dat ze niet naar de salon kunnen komen”, zegt Cyndi Ramirez-Fulton, CEO en oprichter van Chillhouse. “Je weet hoe je je nagels goed moet vijlen. Ze weten hoe ze nagelriemolie moeten aanbrengen. We hebben in deze periode veel geleerd.”

Maar zoals Pink het zegt: “Dat was slechts een deel van het verhaal. De nadruk lag nooit op verf en lak; Er is veeleer een vraag van de consument naar nieuwe, innovatieve kleuropties die ervoor zorgen dat hun nagels er mooi en gezond uitzien.’ Hij wijst erop dat Orly’s ‘Breathable’-lijn, die opvallende, kleurrijke lakjes bevat met nagelverzorgende ingrediënten zoals arganolie Vitamine B5 en vitamine C kenden een exponentiële groei in de begindagen van de pandemie.

Afgezien van de gezondheid van de nagels heeft de lockdown velen opnieuw verbonden met het idee van wat een manicure voor hen betekent. Terwijl sommige mensen zich realiseerden dat ze het eigenlijk niet leuk vonden om hun nagels te laten doen en opgewonden waren om naakt te zijn zonder oordeel, beseften vele anderen dat ze nog steeds wilden dat hun nagels verzorgd aanvoelden, zelfs als ze het huis niet uitgingen. En degenen die besloten hebben om thuis hun nagels te doen, herinneren zich waarom ze hun nagels laten doen: Simpel gezegd: ze worden er blij van.

“Voor mij is het krijgen van een manicure een van de eerste stappen om voor jezelf te zorgen”, zegt Ramirez-Fulton. “Als mijn nagels op geen enkele manier schoon of verzorgd aanvoelen, stuurt het automatisch een signaal naar mijn hersenen dat ik me niet lekker voel… het is gewoon hoe ik mezelf presenteer. Zo niet: “Als ik voor haar zorg, begin ik automatisch de dag verkeerd.”

Zonder de verwachting gemanicuurde nagels te hebben, was de praktijk uitsluitend gebaseerd op zelfzorg en vreugde. Steeds meer mensen begonnen te spelen met gedurfde ontwerpen en kleuren, waarbij ze vertrouwden op kant-en-klare prints, folies en stickers of hun nagels met de hand lakten. De tijd besteed aan experimenteren thuis (als er niemand in de buurt was om je vaardigheden te beoordelen) maakte plaats voor meer plezier in salons, en die vreugde manifesteerde zich in de golf van over-the-top nail art die we vandaag de dag zien.

Vind vreugde in nagelverzorging

De gedurfde manicures die tijdens de pandemie opkwamen, vertonen geen tekenen van vertraging. “De pandemie heeft in ieder geval meer belangstelling voor manicures gewekt”, zegt Jin Soon Choi, beroemde manicure en oprichter van het in New York gevestigde Jinsoon Nail Care en salons. “Vorig jaar zagen we een enorme explosie van creativiteit en kleur in een bijna maximalistische stijl.”

“Tegenwoordig zijn er zeker meer verzoeken voor wat ik noem ‘extreem maximalisme’ nail art-ontwerpen”, voegt Brittney Boyce toe, een beroemde nagelkunstenaar in Los Angeles en oprichter van het press-on-merk Nails of LA. “Er zijn steeds meer verzoeken om getextureerde 3D-nail art-looks… Denk aan diamantmanicures, gebakken ei-ontwerpen en ruimteachtige glanzende bollen.”

Volgens Boyce kan deze toegenomen belangstelling voor het maken van statement-manis op zijn minst gedeeltelijk worden toegeschreven aan pandemie-gerelateerde maatschappelijke veranderingen die ertoe hebben geleid dat gedurfde nagelontwerpen steeds meer acceptatie hebben gekregen. Werken vanuit huis en in een meer ontspannen omgeving betekent dat werknemers niet beperkt zijn tot korte, roze of nude tinten om er professioneel uit te zien. “Lange nagels met uitgebreide ontwerpen worden niet meer zo afgekeurd als vroeger”, zegt ze. Bovendien is er, na maandenlang zweten, een groter verlangen om meer plezier te hebben met mode in het algemeen. “Als je naar de mode van eind 2019 tot nu kijkt, zie je een grote verschuiving van de beige, minimalistische esthetiek naar een gedurfdere, levendigere esthetiek. En dat zie je terug in de nagelontwerpen en kleuren die mensen kiezen”, zegt ze. Het is dopaminedressing – de socialemediatrend gericht op het dragen van kleding waar je blij van wordt – aangebracht op je nagels.

Zelfs buiten salons blijven artistieke manicures de boventoon voeren, en de industrie heeft haar best gedaan om ze gemakkelijker dan ooit te maken. In de eerste maanden van de pandemie lanceerden merken als Chillhouse en Nails of LA trendy press-on nagels, en eind 2021 volgden Olive en June en Paintlab. Vorig jaar lanceerden Harry Styles en Machine Gun Kelly allebei genderneutrale laklijnen die zijn ontworpen om gedurfde mani thuis inclusief te laten voelen; Prés Nail heeft zojuist een reeks gelnagellakken gelanceerd met 100 tinten; en de producten van Glamnetic kwamen in de schappen van Sephora terecht, wat de eerste keer was dat press-ons ooit verkrijgbaar waren bij retailers. Zelfs Gucci is in de nail art-wereld gestapt met een limited-edition lijn luxe nagelstickers, gemaakt in samenwerking met Billie Eilish. Ze zijn een van de vele merken die gemakkelijk aan te brengen nagelstickers aanbieden, waaronder JinSoon, Deco Miami, Sephora Collection, Nails Inc. en – met name – Ciaté London, dat in april 2020 zijn Cheat Sheet-nagelstickers lanceerde en er 100.000 van verkocht. eenheden in de eerste week en er worden er nog steeds 4.000 per dag verkocht.

Eén blik op sociale media laat zien hoe diepgaand deze maximalistische nageltrend is. Op Tiktok heeft #nailart 30,4 miljard views (en #pressonnails nog eens 4,5 miljard), en de posts zijn gevuld met de soorten ‘extreme’ ontwerpen die Boyce noemde. Zoals ze het zegt: “Er is meer ruimte voor zelfexpressie, en mensen breiden dat uit naar hun nagels.”

Bij de manicure van vandaag draait alles om genieten. “[A manicure] kan je algehele humeur helpen opfleuren”, zegt Choi. “Het is ook een tijd om te ontspannen terwijl je verwend wordt, een tijd om even te ontsnappen aan het leven en je drukke agenda. Daarom komen mensen steeds weer naar de salon.”

Maar of mensen nu teruggaan naar de salon of thuisblijven voor hun sessies, velen van hen hebben één ding gemeen: ze zijn gaan beseffen dat nagelverzorging geen hele klus hoeft te zijn. “Mensen die handig zijn en al geïnteresseerd zijn in nail art, vinden het nog steeds leuk om thuis te experimenteren”, zegt Boyce. “Anderen die gewoon achterover willen leunen en een professional hun werk willen laten doen, zijn weer terug in de salons.”

Nu meer dan ooit kunnen we met onze nagels omgaan zoals we willen. We zorgen beter voor ze en hebben meer plezier met onze manicures. Hoe we deze dingen doen – thuis of in de salon – is geheel aan ons. Met andere woorden? Lang leve manicures.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *