Een laptop schoonmaken: 5 eenvoudige stappen

By | September 7, 2023

I Ik wil niet grafisch zijn, maar mijn laptop deed het gezien sommige dingen. Ik sleepte mijn werkcomputer mee op talloze vliegtuigen en naar de zweterige sportschool, zodat ik tussen de sets door talloze keren kon trainen. En wie zou de keer kunnen vergeten dat ik lelijk over mijn toetsenbord huilde toen Belly Jeremiah koos? (Waarom, Buik, waarom?)

Volgens microbioloog Jason Tetro, auteur van De kiembestanden, Het blootstellen van je technologie aan de ziektekiemen van de wereld heeft een prijs, vooral als je, zoals ik, niet de moeite neemt om vijf minuten de tijd te nemen om het schoon te maken.

Waarom je je laptop moet schoonmaken

“Laptops zijn de afstandsbedieningen van vandaag”, zegt Tetro. ‘Ze nemen stof en vuil op van oppervlakken of uit de lucht en worden de hele dag door voortdurend aangeraakt, waardoor olie, vuil en bacteriën achterblijven.’ Hoewel schattingen van de hoeveelheid ziektekiemen op laptops weliswaar wijdverspreid zijn, zeggen sommige bronnen dat ze veel bacteriën bevatten. tot 400 keer meer bacteriën dan een wc-bril, waarbij openbare computers de ergste van allemaal zijn.

Het is natuurlijk niet bepaald een verrassing dat de brokken metaal en plastic die velen van ons meer dan acht uur per dag gebruiken, vies zijn. “[Laptops] kan druppels bevatten die ontstaan ​​bij hoesten en niezen. Huisdieren kunnen ook olie, speeksel en, ja, uitwerpselen achterlaten”, zegt Tetro. “Omdat laptops niet zo vaak worden schoongemaakt, hopen zich vuil en roet op, en daarmee ook de microbiële besmetting.”

Persoonlijk is dit nieuws genoeg om ervoor te zorgen dat ik mijn laptop in een vat bleekmiddel wil dompelen, maar wacht! Het wordt erger! Het antwoord op de vraag of je ziek kunt worden van een vieze laptop is: ‘Misschien.’ “Als mensen het gebruiken [laptops] Als ze ziek worden, wat vaak voorkomt, kunnen ze virussen en bacteriën achterlaten die kunnen worden overgedragen op de vingers van iemand anders en vervolgens op hun mond”, zegt Tetro. Uit onderzoek blijkt dat mensen hun gezicht gemiddeld 23 keer per uur aanraken, wat een hoog risico op infectie met zich meebrengt.

“Hoe lang kunnen deze microben leven? [on metal surfaces]Virussen zoals griep duren doorgaans ongeveer acht uur. Het norovirus, dat een zeer ernstig geval van diarree en braken veroorzaakt, kan echter ongeveer een maand overleven”, zegt Tetro. Ook bacteriën en schimmels kunnen meerdere dagen op je computer blijven zitten, zegt hij.

Hier is echter een twist: uw gezondheid en welzijn zouden niet uw voornaamste zorg moeten zijn als het gaat om een ​​vies toetsenbord. “In de meeste gevallen zal het niet schoonmaken van je laptop meer schade aanrichten dan de gezondheid”, zegt Tetro. Ophoping van stof en vuil in uw apparaat kan de filters verstoppen, waardoor oververhitting ontstaat en de houdbaarheid wordt verkort.En dus (je weet wat er gaat komen!) komt het je gezondheid ten goede En Bespaar uw portemonnee door elke week even de tijd te nemen om uw laptop schoon te maken. Hieronder biedt Jennifer Rodriguez, Chief Hygiene Officer van Pro Housekeepers, een eenvoudig proces in vijf stappen om uw computer te ontdoen van vuil en vuil.

Zo maakt u uw laptop schoon in 5 eenvoudige stappen

Voordat we uw laptop opruimen, een woord aan de wijzen. Spuit nooit (nooit!) schoonmaakmiddelen of water rechtstreeks op uw laptop. Zelfs een kleine hoeveelheid vloeistof kan de interne machines van uw apparaat beschadigen. Zorg ervoor dat de doek die u gebruikt om uw computer schoon te vegen slechts licht vochtig is en nooit druipt.

1. Druk op de aan/uit-knop

Eerste dingen eerst: zet uw computer uit. Je wilt immers niet per ongeluk een belangrijk document verwijderen terwijl je het stof van je toetsenbord verwijdert. En als je het scherm schoonmaakt terwijl het aan staat, kan het beschadigd raken.

2. Veeg de hele computer schoon met een zachte doek

“Gebruik een zachte, pluisvrije doek, zoals microvezel, bevochtigd met gedestilleerd water”, zegt Rodriguez. “Veeg het scherm voorzichtig af in een cirkelvormige beweging.”

3. Maak het toetsenbord schoon

Neem een ​​blikje perslucht en gebruik deze om eventueel vuil uit het toetsenbord te blazen. “Dan kan een doekje bevochtigd met isopropylalcohol (minimaal 70 procent) de sleutels desinfecteren. Zorg ervoor dat de doek niet druipnat is”, zegt Rodriguez.

4. Verwijder stof uit de ventilatieopeningen en poorten

Pak het blikje perslucht weer erbij en blaas hiermee stof en vuil uit de aansluitingen en ventilatieopeningen.

5. Was regelmatig uw handen

Schone handen, schone laptop. “Regelmatig je handen wassen kan ook de overdracht van vuil en microben naar je laptop verminderen”, zegt Rodriguez. Hierbij hoort uiteraard ook het verlaten van de computer en het nemen van een lunchpauze. Je kunt echt genieten van het eten en je toetsenbord blijft schoner. Win-win situatie.


Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Anderson, Glenn BSc (Hons) en Enzo A. Palombo PhD. “Microbiële besmetting van computertoetsenborden in universitaire omgevingen.” Amerikaans tijdschrift voor infectiebeheersing2007, https://doi.org/10.1016/j.ajic.2008.10.032.

  2. Kwok, Yen Lee Angela et al. “Aanraken van het gezicht: een veel voorkomende gewoonte die invloed heeft op de handhygiëne.” Amerikaans tijdschrift voor infectiebeheersing Deel 43.2 (2015): 112-4. doi:10.1016/j.ajic.2014.10.015

  3. Bean, B et al. “Overleving van griepvirussen op omgevingsoppervlakken.” Het tijdschrift voor infectieziekten Deel 146.1 (1982): 47-51. doi:10.1093/infdis/146.1.47

  4. Djebbi-Simmons, Dorra et al. “Overleving en inactivatie van menselijk norovirus GII.4 Sydney op vaak aangeraakte oppervlakken van vliegtuigcabines.” DOELSTELLINGEN volksgezondheid Deel 7.3 574-586. 29 juli 2020, doi:10.3934/publichealth.2020046


Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *