Een krachttraining van 19 minuten met weinig impact en voor het hele lichaam

By | September 12, 2023

So Wil je je hart sneller laten kloppen, maar gewelddadige sprongen of schokken vermijden? Maak je geen zorgen, je kunt nog steeds een krachtige training krijgen die je hartslag verhoogt met bewegingen die je gewrichten niet belasten.

Haar niet zo geheime wapens zijn twee middelzware halters. In deze nieuwe training van trainer Kat Atienza van Session in Brooklyn helpen de gewichten je je onderlichaam, buik en bovenlichaam te trainen zonder je zorgen te hoeven maken over krachtige bewegingen zoals jump squats.


Experts in dit artikel

  • Kat Atienza, trainer en mede-eigenaar van Session in Brooklyn

De gewichten kunnen u ook een cardiovasculaire training geven. Dat komt omdat lichtere gewichten, wanneer ze worden uitgevoerd voor een groter aantal herhalingen, je hartslag op een vergelijkbare manier kunnen verhogen als cardio, in tegenstelling tot het type gewichtheffen waarbij je minder herhalingen uitvoert met zwaardere gewichten. Hoe snel of langzaam u uw herhalingen doet, is uiteraard aan u en hangt af van hoe zwaar de gewichten zijn die u gebruikt. Denk er altijd aan om zo langzaam te gaan als nodig is om een ​​goede vorm te behouden.

De handhalters hebben nog een ander voordeel: wanneer u uw gewichten vooraan plaatst bij squats, er één vasthoudt bij deadlift-rijen met één been, of ze aan het handvat van een koffer aan uw zijde hangt, moet u ook uw kern-, arm- en schouderspieren aanspannen. rugspieren. Ook al lijkt het alsof een beweging je onderlichaam traint, je bovenlichaam en kern zijn er ook bij betrokken.

In deze 19 minuten durende training, die een warming-up en een cool-down omvat, voltooi je twee sets van drie bewegingen en twee rondes van beide sets. De warming-up helpt je bij het oefenen van de bewegingen die je later met gewichten gaat uitvoeren, zoals: B. Squats en squats, zodat je spieren lekker actief zijn zodra je de kilo’s aan de bewegingen begint toe te voegen.

Atienza begeleidt u met tips om voor een goede vorm te zorgen, b.v. B. waar je blik moet zijn of welke spieren je moet aanspannen om jezelf te stabiliseren. Een cool-down stretch zorgt ervoor dat u zich niet alleen sterk en krachtig voelt, maar ook comfortabel ontspannen. Dat is minder dan 20 minuten goed bestede tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *