Een krachttraining met lichaamsgewicht: slechts 10 minuten

By | September 15, 2023

TEr zijn bergen onderzoek die de voordelen van krachttraining aantonen, zoals: B. Het verbeteren van de spiermassa, het voorkomen van botverlies en het vergroten van het zelfvertrouwen. Maar als je liefde voor een andere sport ligt en je dit nog niet hebt gedaan De Als je elke week veel tijd hebt voor herhalingen, is een korte krachttraining met lichaamsgewicht misschien precies wat je nodig hebt voor een uitgebreidere trainingsroutine.

In de aflevering van deze week van Goede bewegingenKat Atienza, mede-eigenaar van Sessions, begeleidt je door een razendsnelle krachttrainingsles die je kunt combineren met een hardloop-, fietstocht-, yoga-flow- of klimsessie om van de bovengenoemde voordelen te profiteren. (Het is ook geweldig als je een druk schema hebt en je gewoon een kleine workout-snack wilt.)

Na een korte en aangename warming-up begint u direct met enkele rondes spierversterkende bewegingen. “We hebben twee werksets van elk drie oefeningen. Onze werktijd is 30 seconden werk, 10 seconden rust, en je doorloopt alles gewoon twee keer”, zegt Atienza aan het begin van de training.

Om de jouwe te plaatsen nogal Terwijl je je lichaam op de proef stelt, kun je bewegingen verwachten die je benen trainen (zoals lunges en goedemorgenoefeningen), je kern (zoals push-ups) en je armen (zoals zijplanken). En maak je geen zorgen dat je extra tijd moet nemen voor de cooldown: Atienza geeft je een beetje stretch nadat je je laatste herhaling hebt gedaan en deze hebt afgestoft.

Dus als je klaar bent om in beweging te komen, trek dan je sneakers aan en pak een matje. Volg de volledige video hier en – zoals Atienza aan het eind opmerkt – kun je je favoriete bewegingen opnemen in je andere trainingen om je spieren en botten bij elke zweetsessie verder te versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *