Een krachtige Pilates-training van 15 minuten

By | September 10, 2023

WWat is in hemelsnaam een ​​“omgekeerde burpee”? Als alleen al het geluid van een dergelijke beweging ervoor zorgt dat je het bos in rent (of in ieder geval de sportschool uit rent), wil je misschien blijven hangen.

Bij een omgekeerde burpee, ook wel een half zakmes genoemd, ga je liggen met je benen omhoog, wieg je achterover op je schouders in een omgekeerde crunch, kruis je benen over je hoofd en schommel dan terug op je zitbeenderen terwijl je je bovenlichaam optilt. weg van je lichaam onderaan en eindigt met het bovenlichaam en de puntige benen in een V-vorm.Het is zeker geavanceerd. Maar er is een geheim om je te helpen daar te komen, en dat is door er geleidelijk aan te werken totdat je daadwerkelijk ziet dat je er volledig toe in staat bent.

Dat is de structuur van deze nieuwe Power Pilates-training van East River Pilates-instructeur Brian Spencer. Door middel van een reeks zittende, handen- en knieën- en staande bewegingen bereidt Spencer je voor op de meest uitdagende variaties van de oefeningen door bij de basis te beginnen. Met deze strategie kun je je spieren opwarmen en laten wennen aan het activeren in een specifiek patroon voordat je iets te lastigs probeert.

Voordat je bijvoorbeeld de omgekeerde burpee probeert, begin je met een paar leuke en vriendelijke roll-downs.

“We warmen onze buikspieren en kern van bovenaf op, zodat deze de rest van de les voor ons klaarstaan”, zegt Spencer.

Het concept is vergelijkbaar met een warming-up voor gewichten, waarbij u oefent met uw lichaamsgewicht voordat u iets met zware gewichten probeert. Het gaat erom dat u succes boekt door verrassingen te vermijden en de aandacht van uw spieren te trekken, zodat bewegingen die een totale inspanning leken slechts de logische volgende stap zijn. Aan het einde van deze krachtige Pilates-training van 15 minuten zul je versteld staan ​​van alles wat je kunt doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *