Een kracht- en mobiliteitstraining van 16 minuten

By | September 18, 2023

A Een goede training begint en eindigt met stretchen. Vaak zijn dit de beste onderdelen. Maar wat als er een training was waarbij de bewegingen van het strekken van de spieren, het draaien van de wervelkolom en het loslaten van spanning niet alleen uw sessie completeren, maar overal in zijn geïntegreerd? Jongens, mogen we jullie kennis laten maken met mobiele krachttraining?

Mobiliteit beschrijft in wezen uw bewegingsbereik en heeft invloed op hoe gemakkelijk u taken kunt uitvoeren zoals traplopen, boodschappen doen en u in het algemeen over de hele wereld verplaatsen. “Mobiliteit is belangrijk omdat je hierdoor normaal kunt functioneren in je dagelijkse activiteiten”, vertelde Vinh Pham, PT, fysiotherapeut en oprichter van Myodetox Clinics, eerder aan Well+Good. “Als je niet over een goede mobiliteit beschikt, kun je activiteiten niet optimaal uitvoeren.”

Het combineren van krachttraining en mobiliteit is een van de beste manieren om uw flexibiliteit te verbeteren. “[Both] Aspecten stellen je in staat al je gewrichten en zachte weefsels over hun volledige bewegingsbereik te bewegen, en dit is van cruciaal belang voor het opbouwen van een sterk lichaam en het vermijden van pijn en blessures,” vertelde Renee Pickett, een Strong Nation-mastertrainer, eerder aan Well +Gut. En dat is precies wat deze 16 minuten durende training met Kat Atienza oplevert.

Tijdens de training begint u met een warming-up met bewegingen die zijn ontworpen om uw gewrichten te smeren en uw spieren te activeren. Maar daar houdt het traject niet op. In twee sets van elk drie circuits voer je oefeningen uit die zowel je spieren versterken als je bewegingsbereik vergroten. Neem YWs, de eerste zet in de eerste set. Je traint zowel je lats- en andere rugspieren als je armen, maar je opent ook je borst en schouders, wat allemaal bijdraagt ​​aan een goede houding.Andere bewegingen zijn onder meer figuur-vier crunches die je heupen openen terwijl je je buikspieren traint, omgekeerde lunges met een draai om de kracht van het onderlichaam en de flexibiliteit van de wervelkolom op te bouwen, en push-ups voor neerwaartse hondteenaanrakingen. Versterk en mobiliseer je schouders. Strek je hamstrings, kuiten en spieren. enkels. En natuurlijk kun je nog steeds afkoelen met rekoefeningen waarbij je veel draait en de wervelkolom opent. Mmmmm.

Een training kan zoveel meer voor je doen dan alleen je spieren versterken. Dompel jezelf onder in deze bewegingen en weet dat je iets geweldigs doet voor je lichaam, je hart en je levensduur. Dat zijn 16 minuten die goed besteed zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *