Een heupmobiliteitsroutine van 11 minuten voor pijnverlichting

By | September 8, 2023

Do ben je aan het rennen? Fiets? Werken aan een bureau? Gewichten heffen? U kunt waarschijnlijk profiteren van het verbeteren van uw heupmobiliteit.

Ongeacht uw levensstijl of hobby’s, korte, stijve heupbuigers kunnen grote schade aanrichten aan uw lichaam. Omdat deze spiergroep zijn oorsprong vindt in de onderrug, kunnen strakke heupbuigers rugpijn veroorzaken. Ze kunnen er ook voor zorgen dat u tijdens het hardlopen een kortere paslengte heeft en dat u tijdens krachttraining niet het volledige bewegingsbereik kunt gebruiken.

“Als je veel repetitieve bewegingen doet, zoals fietsen of hardlopen, zullen je heupen niet zo flexibel zijn”, zegt Roxie Jones, krachtcoach bij Alo Moves. “Daarom is het zo belangrijk om deze dingen te doen.” [them] los, en het zal ook toekomstige blessures en lage rugpijn voorkomen.”

Om dit cruciale gewrichts- en rotatiepunt gezond te houden, heeft Jones voor de Good Moves-serie van Well+Good een 11 minuten durende heupmobiliteitsroutine ontwikkeld die je kunt doen wanneer het voor jou comfortabel en mogelijk is.“Een keer per dag zou geweldig zijn, voor of na de training”, zegt Jones. “In principe zo vaak mogelijk.”

In deze korte training doorloop je vier basisposities die helpen bij het draaien en openen van je heupen. Bij de eerste oefening zit een beer op de grond. Je knijpt je knieën en ellebogen samen en trekt ze vervolgens uit elkaar om de heupbuigers te activeren en uiteindelijk los te laten. Je zult ook werken aan het individueel draaien van het hele been, waarbij je je voet in een boog beweegt terwijl je de hiel op de grond houdt.

Je past dezelfde ideeën – vergrendelen, loslaten en draaien – toe op je heupen in twee andere posities: liggend op je rug met één been omhoog in een gebogen kniepositie, en in een half geknielde positie. Ten slotte eindig je met een aantal uitgebreide jaren 90/90 om het geheel af te ronden.

De beste tip van Jones: Leun in de bewegingen en doe het langzaam.

“Je wilt de tijd nemen voor mobiliteit”, zegt Jones. “Een grote fout is dat mensen te snel bewegen met mobiliteit. Ik wil dat je echt oplet en echt voelt wat je gewrichten voelen als je de beweging doet.

Als je dit doet, moet dat bewegingsbereik in een mum van tijd worden vergroot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *