Een flexibiliteitssessie van 15 minuten om strakke spieren te verlengen

By | September 17, 2023

IHet is geen geheim dat stretchen geweldig voelt, maar flexibiliteit heeft meer voordelen dan plezier. “Onderzoek heeft aangetoond dat verhoogde flexibiliteit het risico op blessures kan verminderen”, vertelde Austin Martinez, onderwijsdirecteur van StretchLab, eerder aan Well+Good. “Meer flexibiliteit zorgt ervoor dat een gewricht over een groter bewegingsbereik kan bewegen.” Op deze manier vergroot flexibiliteit de mobiliteit, wat gekoppeld is aan een langere levensduur.


Kort gezegd is flexibiliteit het bewegingsbereik dat uw spieren of spiergroepen kunnen strekken. Hoe groter deze ROM, hoe flexibeler u bent en hoe meer u de druk verlicht op uw gewrichten en pezen, die tijdens het trainen of gewoon in het dagelijks leven worden belast.

Dat zou reden genoeg zijn om te focussen op flexibiliteitstraining, maar het voelt ook heel goed. En de flexibiliteitsstroom van Nike meestertrainer en yogaleraar Traci Copeland is daarop geen uitzondering.

“Ik geef je een aantal hulpmiddelen die je zelf kunt gebruiken om je lichaam een ​​goed gevoel te geven en beter te bewegen”, zegt Copeland over de afzonderlijke componenten van deze routine van 15 minuten. Eén ding om in gedachten te houden als je behendigheidstraining doet: “Dit gaat minder over snelheid en meer over controle”, zegt Copeland in de video, “en jezelf de kans geven om elke keer dieper te gaan.”

De tijd nemen om de dag te beginnen met deze yogaroutine zou zeker een nuttige manier zijn om het lichaam wakker te maken, maar zoals Copeland ook opmerkt, zijn deze bewegingen “op elk moment geweldig, vooral na een lange dag zitten worden de spieren in de wervelkolom samengedrukt, of als u de hele dag op de been bent geweest. Gedurende de cursus helpt Copeland u bij het strekken van uw binnenkant van de dijen, heupen, hamstrings en onderrug, evenals uw schouders – allemaal gebieden die gevoelig zijn voor spanning als gevolg van een levensstijl die veel zitten vereist.

Als je er klaar voor bent, pak je een mat en druk je op play op de video hierboven. Vergeet niet te ademen, te centreren en te genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *