Een eerlijke recensie van het korte verhaal geschreven door een kleine vrouw in 2023

By | September 10, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Als je kleiner bent dan 1,70 m, wordt je beschouwd als een shortie. Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn er, net als bij de meeste dingen, voor- en nadelen aan kort zijn. Een van de nadelen is dat kleding vaak vreemd past op onze kleine lichamen, of deze nu te lang, te wijd of over het algemeen slecht passend is. En als je een grote maat en klein bent, kan winkelen in balans zijn meer vervelend. Ik draag de top van een even maat, grenzend aan plus bij maat 14. Alle spijkerbroeken die ik heb gehad zijn altijd vreemd te lang geweest, wat resulteerde in slappe enkels of waardoor ik ze opvouwde om me op een oude man te laten lijken Het buitenbeentje (IYKYK).

Ik heb de afgelopen jaren drie keer geprobeerd bell-bottoms te kopen, maar ze waren allemaal veel te lang voor mij. Hartverscheurend voor mijn stijldoelen uit de jaren 70! Jurken zijn veel gemakkelijker te dragen, maar er is een heilige graal van magische lengte waar ik naar moet zoeken als het om mini’s gaat, aangezien veel rokken de neiging hebben om hoger te komen aan de achterkant vanwege mijn billen. En als een jurk tot boven de knie te lang is, voel ik me slordig. Ik heb van maxi-jurken leren houden, maar ik moet ze vaak omzomen of platformhakken van tien centimeter dragen, zodat ik er niet uit zie als een geest die door de gangen zweeft.

Om al deze redenen was ik zo enthousiast om te leren over Short Story, een stylingservice op abonnementsbasis die ons, kleintjes, helpt leuke kleding te vinden die echt past. Oprichtster en CEO, Isabella Sun, weet uit de eerste hand hoe moeilijk het is om klein te zijn, aangezien zij zelf 1,80 meter lang is. “Ik heb mijn hele leven moeite gehad om kleding te vinden die past en ik ken de uitdagingen van winkelen als klein persoon”, vertelt ze aan Well+Good.

“Winkelen kan erg vervelend zijn voor vrouwen met een kleiner postuur. ‘Het kan uitzonderlijk moeilijk zijn om kleding te vinden die echt bij ons figuur past, omdat de meeste kleding is ontworpen voor veel grotere vrouwen en vaak wordt aangepast aan modellen van 1,80 meter.’ Nadat we dat hadden vernomen, dacht bijna 50 procent van de vrouwen in de VS Omdat ze klein was en dezelfde frustrerende ervaringen ervoer, besloot Sun haar baan als financieel handelaar op te zeggen en Short Story te starten. “Ik wilde een betere winkelervaring creëren die vertrouwen wekt bij kleine vrouwen, door hen te helpen perfect passende kleding aan te trekken”, zegt ze.

Terwijl Short Story klassieke en opkomende merken voert, ontwikkelen ze ook hun eigen kledinglijn op basis van echte feedback van meer dan 100.000 respondenten. “Met behulp van deze gegevens kunnen we kritische ‘patronen’ in alles identificeren, van silhouet- en kleurvoorkeuren tot maatafmetingen, waardoor we kleding kunnen creëren die al deze aspecten direct aanpakt”, zegt Sun.

Vreemd genoeg heb ik er nooit echt aan gedacht om in de kleine sectie te winkelen, omdat ik altijd dacht dat het niet alleen voor kleine mensen was, maar voor kleine jongens met maat 0, dus ik wilde er zeker van zijn dat Short Story mijn maat had, en dat deden ze ook. (Ze hebben momenteel de maten 00 tot 18P en zijn van plan hun maatbereik uit te breiden.) Wat de aangeboden artikelen betreft, deze variëren van tops, jassen, jurken, broeken, jeans en meer.

Hoe korte verhalen werken

Eerst doe je een quiz waarin je wordt gevraagd naar de items die je normaal gesproken koopt, dingen die je niet zou dragen, je mening over enkele van hun kleding- en stylingvoorbeelden, je budget en basisvragen over gewicht en lengte, en leeftijd. Ook wordt er naar je Instagram-naam gevraagd, zodat ze een nog beter beeld krijgen van jouw stijl. Vervolgens bestelt u uw box met korte verhalen, die maandelijks of om de paar maanden kan worden verzonden, en zij matchen u met een stylist die uw antwoorden gebruikt om uw box speciaal voor u samen te stellen. De stylingkosten bedragen $ 25 per doos en het geld gaat naar alle items die je wilt houden. Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen, verzending en retourneren zijn altijd gratis.

Kort verhaal
Foto: Marie Lodi

Wanneer je de doos ontvangt, ontvang je een klein boekje met informatie over elk van de vijf verzonden kledingstukken en tips over hoe je ze kunt stylen, wat ik erg handig vind. Probeer dan gewoon alles en bewaar je favorieten. Al het andere kan eenvoudig worden geretourneerd met behulp van het meegeleverde prepaid-label en de meegeleverde verzendzak. Het enige wat u hoeft te doen is uw artikelen binnen vijf dagen retourneren om kosten te voorkomen.

Kort verhaal
Foto: Marie Lodi

Mijn eerlijke mening over de Short Story-box

Roze jurk

Marie Lodi
Foto: Marie Lodi

Deze jurk had niet beter bij mij kunnen passen. Ik hield van de neonroze kleur en hij had de perfecte lengte: niet te kort en niet te lang, dus ik had niet het gevoel dat ik erin verdronk. Ik zie mezelf het overal dragen: afspraakjes, feestjes, werkevenementen, vakanties. Het was een droom om te dragen.

Zwarte bodysuit met korte mouwen

Ik vond het leuk dat ze er een zwarte bodysuit bij hadden, wat een geweldig basisstuk is om het hele jaar door een capsulegarderobe samen te stellen. Nog beter: het was comfortabel om te dragen! Soms, als je de voorkeur geeft aan een bodysuit in grote maten, zijn bodysuits te lang of te strak op het bovenlichaam, waardoor de borst naar beneden wordt getrokken en je beha zichtbaar wordt. Gelukkig deed dit niets van dat alles en gaf het me de perfecte hoeveelheid decolleté. Over het algemeen voelde het gewoon heel goed om te dragen.

Roze bedrukte rok

Een kort rockverhaal
Foto: Marie Lodi

De kleur en print van deze rok was weer een “perfecte Marie” keuze. Ik kan me voorstellen dat ik deze rok (samen met het lichaam) meeneem op reis. Deze sexy dijspleet schreeuwt gewoon vakantie, schat!

Fluwelen badjas met bloemenprint

Robe kort verhaal
Foto: Marie Lodi

Gewaden zijn een van mijn absolute favoriete kledingstukken. Je geeft me meteen het gevoel dat ik een glamoureuze, excentrieke tante ben (wat ik eigenlijk ook ben). Bovendien zijn ze super veelzijdig omdat je ze over een onderjurk kunt dragen, ze overal in huis kunt dragen (met een paar cha-cha-hakken) en ze zelfs kunt combineren met een jeans of broek. Ik hield van het fluweel en het rozenpatroon is altijd een overwinning voor mij.

Zwarte jeans (uit 1822 Denim)

Kort verhaal over zwarte spijkerbroeken
Foto: Marie Lodi

Ik moest het beste voor het laatst bewaren: de jeans! Zoals ik al eerder zei, zijn jeans voor mij een pijnpunt als het om winkelen gaat. Meestal zijn ze veel te lang en in plaats van ze te omzomen, zorg ik er gewoon voor. Ik was absoluut geschokt toen ze me perfect pasten zodra ik ze aantrok. Ik wou dat deze zakken hadden. Anders waren ze perfect.

Eindoordeel

Al met al is Short Story het proberen waard als je een klein persoon bent die moeite heeft met het vinden van passende kleding of gewoon een gepersonaliseerde winkelervaring wil. Ik vond al mijn aanbiedingen erg leuk en het retourneren was veel gemakkelijker dan bij reguliere aankopen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-productaanbiedingen, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *