Een eenvoudige peelingtruc tegen vallen van een schoonheidsspecialiste

By | September 18, 2023

IDe komende weken zullen de groene bladeren waar we de hele zomer naar hebben zitten staren, uitdrogen en verschrompelen – en we willen niet dat onze huid hetzelfde doet. Om de huid gezond te houden tijdens deze overgangsperioden zijn kleine aanpassingen aan je routine nodig, en we hebben de holistische schoonheidsspecialiste Tammy Fender – die al bijna drie decennia in de praktijk werkt en een gelijknamig huidverzorgingsmerk runt – benaderd voor haar aanbevelingen voor het onderhoud ervan. De uitzending van deze zomer is gewild.

Haar beste tip is eigenlijk heel simpel: exfoliatie, maar dan met een twist. ‘Je moet exfoliëren Voor Deze tijd van het jaar was je je gezicht”, zegt Fender.

Hoewel ‘eerst schoonmaken, daarna scrubben’ een gebod is waar de meesten van ons naar leven, is er in de herfst een goede reden om het script om te draaien. Omdat u tijdens de warmere maanden veel buiten bent geweest, heeft zich waarschijnlijk na de zomer opbouw van uw huid opgehoopt. “Of het nu gaat om zweet, dode huidcellen of veel zonnebrandcrème – het heeft allemaal invloed op de huid”, zegt Fender. “Het vroege najaar is een heel goed moment om je te concentreren op wat meer exfoliatie.”

Ze legt uit dat de huid moeite kan hebben met ‘ademen’ door al dat vuil dat erop zit, dus het is essentieel om de huid aan het begin van je behandeling grondig te schrobben. Wanneer u begint met exfoliëren, bereidt u de basis voor uw gezichtswasbeurt om alle oliën en bacteriën te verwijderen die zich anders onder het oppervlak zouden hebben gevestigd, waardoor u in het algemeen een grondiger reiniging krijgt. Bovendien bereidt deze vernieuwde routine uw huid beter voor op het absorberen van de actieve ingrediënten uit serums en vochtinbrengende crèmes.

Hoewel je het hele jaar door moet exfoliëren, wil je misschien de frequentie verhogen naarmate het weer droger wordt. Dus als je in de zomer één keer per week exfolieert, “verhoog dan de exfoliatie tot ongeveer drie keer per week in de vroege herfstmaanden”, zegt Fender. Je kunt een exfoliërend masker, een mechanisch exfoliant (zoals een scrub) of een reinigingsmiddel op basis van klei gebruiken om deze dode cellen te verwijderen.

Tammy Fender natuurlijke epi-peel – $ 95,00

Hoewel deze truc werkt met elke zachte exfoliator die je bij de hand hebt, raadt Fender dit exfoliërende masker uit hun lijn aan. Het combineert rozemarijn (die de olieproductie reguleert), groene munt (die antibacteriële en ontstekingsremmende effecten heeft) en klei (die de huid ontgift) voor een drievoudige werking van actieve ingrediënten die de huid vernieuwen zonder irritatie.

Vergeet uiteraard niet om daarna voldoende vochtinbrengende ingrediënten te gebruiken. “Nu de herfst nadert, denken we er altijd aan om de huid te voeden”, zegt Fender. Ingrediënten als ceramiden, squalaan en probiotica helpen je huid sterk te houden, zodat de extra exfoliatie geen irriterende effecten heeft.

Om deze doffe teint tegen te gaan, is een kleine regeneratiemaatregel precies wat de dokter (of in ieder geval de holistische schoonheidsspecialiste) heeft voorgeschreven.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *