Een core-stability yoga om je hele lichaam te activeren

By | September 17, 2023

WHoewel ze geen direct verband lijken te hebben, zijn balans en kernkracht met elkaar verbonden. “Je hebt overal in je ledematen sensoren die samenwerken met positiesensoren in je oren en andere in je ogen, allemaal geïntegreerd in een gebied achter in je hersenen dat het cerebellum wordt genoemd, en motorische zenuwen die berichten naar al je skeletspieren sturen om houd je rechtop”, vertelde Michael Roizen, MD, eerder aan Well+Good. Je kern is grotendeels verantwoordelijk voor de stabilisatie, terwijl je zenuwen je armen en benen de marsorders geven.


De balansoefening die zoveel yoga-oefeningen vereisen, versterkt de kernspieren. Het is dus heel logisch om yoga te doen voor core-stabiliteitstraining. In onze nieuwste Goede bewegingen Workout, yoga-instructeur Alicia Ferguson van BK Yoga Club begeleidt je in een flow van 28 minuten waarin je conditie op beide niveaus wordt uitgedaagd.

Je begint in een kinderhouding (mmmmm), maar vanaf daar gaat het steeds sneller. Je begint onmiddellijk met het activeren van je kern door in een tafelbladpositie te gaan staan ​​en vervolgens je knieën van de vloer te tillen. Nadat u naar de aarde bent teruggekeerd, daagt u uw evenwicht uit door uw armen en benen op te heffen. (Pssst, dit is ook een core workout!)

Ga vervolgens over op staande houdingen, die een dubbel effect hebben. (Ja, je kunt je kern trainen terwijl je staat.) Naar beneden gerichte honden en chataranga’s warmen je op voordat je je hele lichaam in een reeks lunges en evenwichtsoefeningen zoals Warrior III en Half Moon betrekt.

Aan het einde van de video worden enkele kernversterkende oefeningen op uw mat toegevoegd, zoals het gebruik van fietsen, voordat uw systeem afkoelt. De training is zwaar, maar met alle rek- en ademhalingsoefeningen die Alicia meebrengt, voelt het als een verwennerij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *