Een core-, rug- en armtraining van 10 minuten

By | September 16, 2023

HHoeveel spieren worden door uw training geactiveerd? Als je geen tweede hand nodig hebt om te tellen, dan is deze core-, rug- en armtraining onder leiding van sessietrainer Kat Atienza niets voor jou. Dat komt omdat deze 10 minuten vol zitten met bewegingen die eigenlijk meer op combinaties van bewegingen lijken (ook wel ‘samengestelde bewegingen’ genoemd), zodat je meerdere spiergroepen binnen één herhaling uitdaagt.

Samengestelde bewegingen hebben een uiterst positief effect op uw kracht en hart- en vaatstelsel.“Samengestelde bewegingen verbeteren de manier waarop alle spieren in het lichaam samenwerken om kracht en stabiliteit te produceren en te controleren”, zei Andrea Somer, een voormalig trainer bij Equinox in West Hollywood, eerder Goed+Goed. “Ze verhogen je hartslag omdat deze oefeningen vereisen dat het hart meer bloed rondpompt om de spieren energiek en actief te houden.”

Wil je een harmonieuzer lichaam, een krachtig hart en sterke spieren opbouwen? Samengestelde bewegingen klinken ons goed! En zij vormen het grootste deel van deze training van 10 minuten.

Met de vierde beweging in een reeks van vijf oefeningen van 30 seconden (die u twee keer doet) traint u bijvoorbeeld uw hele lichaam. Je begint in een hoge plankpositie, laat je vervolgens zakken in een onderarmplank en draait dan omhoog naar een zijplank. Keer terug naar de hoge plank en herhaal aan de andere kant. Schouders? Rug? Sectie? Controleer, controleer en controleer. Span bovendien uw bilspieren en benen aan om uw lichaam stabiel te houden.

Zelfs in een oefening die op één enkele beweging lijkt – de knielende triceps heffen – benadrukt Atienza hoe het hele lichaam samenwerkt.

“Je kern is sterk en werkt hier met je samen. Probeer de borst niet elke keer uit te zetten als we de armen laten zakken, drukken en strekken”, zegt Atienza. Tegelijkertijd benadrukt ze hoe belangrijk het is om de bilspieren mee te nemen. “Ik weet dat we onze kern, onze rug en onze armen trainen, maar we moeten er echt voor zorgen dat onze bilspieren hier echt betrokken zijn om ons in deze positie te ondersteunen, zodat we onze triceps kunnen isoleren.”

Tot zover dat het slechts een armtraining is! Pak wat dumbbells en geef je lichaam de allround behandeling die het verdient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *