Een coördinatietraining van 15 minuten voor lichaam en geest

By | September 16, 2023

TDankzij de moleculen die vrijkomen tijdens het sporten versterkt het sporten van je lichaam ook je hersenen. Maar niet elke oefening zelf daagt je specifiek cognitief uit. Dat is het verschil in deze coördinatietraining van 15 minuten.

“Onze lichamen en hersenen accepteren voortdurend feedback van meerdere systemen om schijnbaar een verenigde beweging te produceren”, vertelde Molly Frankinburger, DPT, PT, CSCS, eerder aan Well+Good. Het resultaat lijkt misschien eenvoudig, alsof je één stap zet. Maar in werkelijkheid is coördinatie ingewikkeld werk. Het is het vermogen om uw snelheid, timing en richting te beheersen. Het gaat erom alle mogelijke informatie uit je lichaam en je omgeving op te nemen en deze te vertalen naar handelingen die soms complex zijn en uit meerdere stappen bestaan.

Een goede coördinatie is echter de moeite waard, omdat het ons helpt soepel (en zonder blessures) door de wereld te bewegen. Het verbeteren van uw eigen welzijn levert dus zowel onmiddellijke als lange termijn voordelen op. Ondanks wat je als kind misschien hebt geleerd, gaan coördinatieoefeningen niet alleen over het aaien over je hoofd en tegelijkertijd over je buik wrijven. Dit kan bestaan ​​uit het combineren van voetenwerk met kracht, het activeren van spieren waarvan je niet wist dat je ze had, of draaien en buigen op een manier waardoor je in eerste instantie “Huh?” zou zeggen. Daarom zijn ze een training voor je lichaam En Geest.

En dat is precies wat Traci Copeland levert in deze 15 minuten durende coördinatietraining. Je begint met een warming-up die zich richt op het activeren van je benen, schouders en core. De hoofdserie bestaat uit drie sets van elk vijf oefeningen voor het hele lichaam. Maar ze bevatten allemaal net dat beetje extra. Eén beweging combineert bijvoorbeeld een Warrior 3-houding die naar voren verschuift in een knieaandrijving, waardoor je “die kleine spieren in je voeten en enkel kunt versterken” die het evenwicht bevorderen. Bij een Grapevine-squat zul je praktisch dansen, en Copeland moedigt je aan om de snelheid te verhogen naarmate je je meer op je gemak voelt met de beweging. Laat me niet eens beginnen over haar berenplankvariatie.

Deze video is een uitdaging, maar na slechts 15 minuten zul je tevreden zijn dat je echt een volledige lichaamstraining van top tot teen hebt voltooid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *