Dit zijn de meest nauwkeurige fitnesstrackerstatistieken

By | September 9, 2023

WOf het nu gaat om Apple Watch, FitBit, Oura Ring of (en!?) de Garmin Forerunner – om er maar een paar te noemen – wearables zijn nu net zo geïntegreerd in ons dagelijks gebruik en ons leven als een smartphone of enig ander kledingstuk. Naarmate de marktkapitalisatie en ontwikkeling van wearables toeneemt – van semi-handheld-apparaten die slechts een paar datapunten kunnen volgen tot slanke apparaten die de afstanden van onze stappen volgen, hoe goed we slapen, onze hartslagvariabiliteit, enzovoort – natuurlijk , ook De afhankelijkheid van wearables is toegenomen.

Deze uitbreiding brengt echter mogelijk een tweesnijdend zwaard met zich mee: ‘verlamming door analyse’. Het hebben van zoveel data kan ons gemakkelijk overweldigen. Wat vertellen al deze statistieken ons eigenlijk en wat kunnen we eigenlijk met deze informatie? Dit is waar het nuttig kan zijn om de meest nauwkeurige fitnesstrackerstatistieken te kennen.“Het is geweldig om meer gegevens te hebben en je bewust te zijn van alle factoren die van invloed zijn op je gezondheid en conditie”, zegt Andy Barr, DPT, fitnesstrainer en eigenaar van Quantum Performance. “Maar ik heb gemerkt dat steeds meer klanten worden overspoeld met een schat aan gegevens op hun draagbare apparaten en er niet in slagen daar een overzicht van te krijgen zonder veel tijd te besteden aan hun eigen onderzoek en onderwijs…tijd die ze niet besteden’ niet en.” Ze dachten dat ze tijd zouden besparen door überhaupt een wearable te kopen!”

Om de waarde van de verkregen gegevens te maximaliseren, concentreert u zich op de meest nauwkeurige fitnesstrackerstatistieken. Volgens hoogstaand onderzoek naar de validiteit en betrouwbaarheid van wearables is het meten van de hartslag het meest gebruikte en ondersteunde gebruik van wearables. Het aantal stappen komt na de hartslag op de tweede plaats. Het volgende niveau lager – in wezen het ‘zeer gemengde bewijsniveau’ – maakt gebruik van een draagbaar apparaat om het algehele energieverbruik en de hartslagvariatie bij te houden. Het laagste, “niet algemeen aanvaarde” niveau omvat VO2 max, trainingsbelasting, slaap en stress. Het laagste niveau is niet zo verrassend gezien de relatieve complexiteit van deze statistieken en het aantal variabelen waarmee rekening moet worden gehouden.

De meningen van vooraanstaande experts komen overeen met onderzoek dat wearables effectief kunnen zijn voor eenvoudiger traceerbare acties zoals het tellen van stappen en de hartslag, maar hoe complexer de actie, hoe minder nauwkeurig deze is.

Complexe variabelen zoals trainingsbelasting of stress zijn moeilijk nauwkeurig te meten zonder geavanceerde apparatuur en vakkennis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat draagbare technologie – die nog in de kinderschoenen staat – dit niet op betrouwbare wijze kan doen.

Voor wearables is dit geen probleem; de meeste gezondheids- en fitnesstechnologieën kunnen geen variabelen met een hogere complexiteit meten. Het zijn echter nog steeds geweldige hulpmiddelen voor belangrijke gezondheidsindicatoren zoals hartslag en stappentelling.

Om uw draagbare stappentelling en hartslaggegevens betrouwbaarder en nauwkeuriger te maken, heeft Dr. Barr: “Gebruik je horloge zeven tot tien dagen en krijg een idee van het gemiddelde, omdat elke wearable dingen anders registreert met verschillende foutniveaus.” Bovendien hebben de meeste wearables de neiging om de waarden bij lagere en hogere intensiteiten te overschatten, dus je zou een grotere steekproefomvang moeten gebruiken om nauwkeurigere metingen te krijgen.

Simpel gezegd: neem je wearable niet meteen voor de gek. Neem ongeveer een week de tijd en kijk naar de schommelingen voor elke dag en je zou een redelijk goed beeld moeten hebben van je gemiddelden.

Als klap op de vuurpijl is er een uitstekend algemeen advies van Tim DiFrancesco, DPT, eigenaar van TD Athletes Edge: “Wearables zijn een onderdeel, en samen met hen moeten we allemaal beter naar ons eigen lichaam luisteren in plaats van het nemen van ze.” “Elke maatstaf of technologie is een evangelie”, zegt hij. “Gezondheid is simpelweg te complex en er is simpelweg te veel ruimte voor fouten; Hulpmiddelen zoals wearables worden echter gecombineerd met de waargenomen inspanningssnelheid [RPE] en Wellness Scale-informatie kan ons een veel duidelijker beeld en bewustzijn geven over gezondheid en fitheid.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *