Dit vitamine C-serum versterkt de gevoelige huid na verloop van tijd

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Het aanpassen van uw huidverzorgingsroutine kan een uitdaging zijn, vooral als u een gevoelige, voor acne gevoelige huid heeft zoals de mijne. Maar nu het herfst is, heeft mijn schoonheidsroutine een kleine opfrisbeurt nodig om aan te sluiten bij mijn seizoensgebonden huidverzorgingsdoelen, namelijk: mijn teint opfleuren, post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) door acne verminderen en mijn huidskleur in het algemeen egaliseren.

Het kan een hele opgave lijken om dit allemaal te bereiken zonder problemen te veroorzaken. Maar toen mij werd gevraagd om het nieuwe Paula’s Choice 25% Vitamine C + Glutathion Klinisch Serum ($65) te proberen, was ik heel blij! Dit lichtgewicht serum is ontworpen om verschillende huidproblemen te bestrijden, waaronder schade door de zon, een ongelijkmatige teint, verkleuring en dofheid (ook wel alles op mijn lijst genoemd), terwijl het ook geschikt is voor de gevoelige huid.

Het klinische serum is samengesteld met een krachtig vitamine C-gehalte van 25 procent en is ontworpen om de toevoer van antioxidanten in de huid te stimuleren, de veerkracht van de huid op te helderen, te vervagen en zelfs in de loop van de tijd te vergroten. Dat betekent dat het een gevoelige huid zou zijn zoals de mijne minder gevoelig of op zijn minst beter voorbereid om op de lange termijn met stressoren om te gaan. Meer hierover hieronder.

In dit artikel


Experts in dit artikel

  • Julio Lamberty, directeur innovatie en formuleontwikkeling bij Paula’s Choice

Hoe het werkt

De hoofdingrediënten zitten al in de naam: een krachtige combinatie van 25 procent vitamine C en glutathion. Maar hoe helpt deze formulering de gevoelige huid?

Julio Lamberty, directeur innovatie en formuleontwikkeling bij Paula’s Choice, legt uit dat vitamine C – een van de belangrijkste antioxidanten van je huid – het vermogen van de gevoelige huid verbetert om zichtbare veranderingen te weerstaan ​​die worden veroorzaakt door externe stressoren (denk aan UV-stralen, blauw licht, enz.). weerstand bieden tegen verontreinigende stoffen.) Maar de voordelen van sterke vitamine C gaan verder dan oppervlakkige bescherming. “Vitamine C en zijn derivaten helpen ook het immuunsysteem van de huid te versterken door de Langerhans-cellen te beschermen tegen UV-straling. Deze gespecialiseerde immuuncellen helpen de levende lagen van de huid te beschermen tegen ernstigere, onomkeerbare schade”, zegt Lamberty. Hoewel uw huid van nature wat vitamine C uit voedingsmiddelen en supplementen bevat, kunnen omgevingsinvloeden deze reserves na verloop van tijd uitputten.

Lamberty benadrukt dat plaatselijke toepassing van vitamine C steeds belangrijker wordt, vooral naarmate we ouder worden. Dit is een proactieve stap die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw gevoelige huid ondanks alle uitdagingen veerkrachtig en stralend blijft. Elke fles Clinical Serum wordt gemengd met een hoeveelheid hiervan de superkrachtige antioxidant ergothioneïne, die wordt geassocieerd met het terugdringen van ontstekingen. Gecombineerd met glutathion (dat helpt de huidtint te egaliseren) en de GAP-technologie van het merk (aminozuren die de natuurlijke glutathionniveaus van de huid helpen verhogen), is dit een zacht elixer dat “de reactie van de huid op oxidatieve stressoren verbetert, die anders zouden verdwijnen.” op de huidbarrière en verhoog de gevoeligheid.”

Mijn beoordeling

Omdat ik al een tijdje fan ben van de producten van Paula’s Choice waren mijn verwachtingen uiteraard hooggespannen toen ik het Vitamin C + Glutathione Clinical Serum mocht testen. Paula’s Choice heeft mij altijd opgevallen vanwege haar toewijding aan transparantie van ingrediënten, en biedt zelfs een zoekmachine voor huidverzorgingsingrediënten om het voor consumenten zoals ik gemakkelijker te maken om weloverwogen beslissingen te nemen.

Mijn verwachtingen werden niet alleen waargemaakt, ze werden zelfs overtroffen. Het serum is aangebracht als een droom. Het is geurvrij, lichtgewicht en heeft een melkachtige textuur die mijn huid snel absorbeert en mijn huid gladder en zachter laat aanvoelen, zelfs voordat ik mijn vochtinbrengende crème toevoeg.

Foto: Auteur

Afgezien van de onmiddellijke hydratatie was het moeilijk om de resultaten onmiddellijk te beoordelen; Het product is bedoeld om u na verloop van tijd een helderdere, gelijkmatigere huid te geven, niet noodzakelijkerwijs onmiddellijk. Het is een paar weken geleden dat ik het serum heb gebruikt en ik kan zeker een algehele verbetering in de huidskleur en helderheid zien. Ik hield mijn huidverzorgingsroutine eenvoudig; Overdag breng ik het Klinisch Serum met 25% Vitamine C + Glutathion aan en breng vervolgens SPF aan om te beschermen tegen UV-schade. Ik reinig en gebruik het ‘s avonds voordat ik mijn vochtinbrengende crème en oogcrème aanbreng. Je kunt het ook gebruiken om plekken te behandelen waar verkleuring (bijvoorbeeld post-acnevlekken) een probleem is.

Als je op zoek bent naar een serum dat een complete oplossing biedt voor verschillende huidverzorgingsproblemen en tegelijkertijd focust op zachte, transparante ingrediënten, dan is dit serum ongetwijfeld een aanvulling op je routine.


Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Wu, Yan et al. “Beschermende effecten van een plaatselijk antioxidantcomplex dat vitamine C en E en ferulazuur bevat tegen door ultraviolette straling veroorzaakte fotoschade bij Chinese vrouwen.” Journal of Drugs in Dermatologie: JDD Deel 12.4 (2013): 464-8.

  2. Liu, Hui-Min et al. “Veilige en effectieve antioxidant: het biologische mechanisme en mogelijke routes van ergothioneïne in de huid.” Moleculen (Bazel, Zwitserland) Deel 28.4 1648. 8 februari 2023, doi:10.3390/molecules28041648


Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Comment