Dit is waarom je SPF niet met een vochtinbrengende crème moet mengen

By | September 7, 2023

Elke dag SPF dragen kan een hele klus lijken, vooral als je er geen hebt waar je bijzonder van houdt. Het is het hoogtepunt van uw huidverzorgingsroutine en u wilt zeker geen bescherming missen. Maar het blijkt dat SPF iets ingewikkelder is dan we denken. De FDA wil je dit niet vertellen, maar cosmetisch chemici en dermatologen adviseren SPF-gebruikers om het niet te mengen met andere huidverzorgingsproducten. Er zijn met name redenen waarom u SPF niet met vochtinbrengende crèmes zou moeten mengen.

Waarom je SPF niet met een vochtinbrengende crème moet mengen

Iedereen is altijd op zoek naar manieren om de lengte van hun routines in te korten, maar laat weten dat deze “hack” het gewoon niet is.

“De concentratie van fysische en chemische filters wordt zorgvuldig bepaald tijdens het formulerings- en testproces [of SPF]zegt Cara Bondi, een cosmetisch chemicus met meer dan 22 jaar ervaring bij grote schoonheidsbedrijven zoals Seventh Generation, Tata Harper, Ursa Major en Sol de Janeiro.

Wanneer je je SPF met andere producten mengt, zegt ze, verdun je het feitelijk. “Je verandert de algehele concentratie van de filters en de homogeniteit van het mengsel, wat resulteert in een lagere algehele effectiviteit en een onregelmatige verdeling van de UV-filters in het mengsel dat je maakt”, legt Bondi uit.


Experts in dit artikel

  • Cara Bondi, Cara Bondi is een cosmetisch chemicus met meer dan 22 jaar ervaring bij grote schoonheidsbedrijven zoals Seventh Generation, Tata Harper, Ursa Major en Sol de Janeiro.
  • Krupa Koestline, scheikundige in schone cosmetica en oprichter van KKT Consultants

Bovendien is SPF een strikt gereguleerde categorie die vereist dat eindproducten een nauwkeurig, door de FDA goedgekeurd testprotocol ondergaan om er zeker van te zijn dat ze de UV-bescherming bieden die op het etiket wordt geclaimd. zowel door als door de concentratie”, zegt Krupa Koestline, cosmetisch chemicus en oprichter van KKT Consultants.

Maar hoe zit het met SPF-moisturizers?

Als je wat dan ook mengt, of het nu een vochtinbrengende crème, foundation of een ander product is, vermindert het beschermingsniveau en is UV-bescherming niet langer gegarandeerd binnen je SPF. Als uw SPF echter is geformuleerd en op de markt wordt gebracht als een 2-in-1 SPF-moisturizer, is dat geen probleem, want die formule is door de FDA goedgekeurd.

“Vochtinbrengende crèmes met SPF zijn geformuleerd als SPF-producten, dus het formulerings- en testproces is hetzelfde als bij een primaire SPF. “Het is op geen enkele manier hetzelfde als het mengen van twee producten en het verdunnen van de SPF”, legt Bondi uit.

Volgens Bondi heeft deze categorie historisch gezien lagere SPF’s gehad om een ​​betere toepassing en absorptie te bevorderen. “Door innovaties op het gebied van grondstoffen zijn er nu echter veel vochtinbrengende crèmes met SPF-waarden boven de 30 die bijna niet te onderscheiden zijn van vochtinbrengende crèmes zonder SPF, dus de afweging is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger”, voegt ze eraan toe. .

Zijn er bepaalde ingrediënten die de effectiviteit van SPF beïnvloeden?

Nee, er is geen specifiek ingrediënt of familie van ingrediënten die verantwoordelijk is voor het aantasten van de sterkte van de SPF wanneer ze met elkaar gemengd worden. In plaats daarvan stelt Krupa voor om het als limonade te beschouwen. Door water toe te voegen, wordt het verdund en zal het niet zo sterk zijn. In dit geval is de vochtinbrengende crème of foundation gemaakt van water en verdunt de SPF.

“Een belangrijke opmerking”, zegt Koestline, “voor SPF-testen is het aanbrengen van twee milligram per vierkante centimeter (mg/cm 2 ) vereist. Je brengt waarschijnlijk ongeveer een kwart theelepel zoveel vochtinbrengende crème op je huid aan.

Het eindresultaat? Als je zo beschermd mogelijk wilt blijven, is het belangrijk om je huidverzorgingsproducten in laagjes aan te brengen. Of kies voor een 2-in-1 product als je denkt dat dit beter bij jouw routine en levensstijl past. SPF heeft alles te maken met voorkeur, en als je eenmaal een zonnebrandcrème hebt gevonden die je leuk vindt, voelt het aanbrengen ervan niet meer als een hele klus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *