Dieetbeperking Vriendelijke baktips | Goed+Goed

FAlles is officieel hier en de temperaturen zijn voldoende gedaald om de oven aan te zetten niet Omdat daar helemaal geen sprake van is, is het tijd om de keukenmixers af te stoffen en de pannenlappen klaar te maken voor een serieuze bakactie.

Eerste prioriteit? We zorgen ervoor dat iedereen in het gezin erbij betrokken is, inclusief degenen met dieetbeperkingen die vaak buiten de heerlijke koekjesvergelijking worden gelaten.

Om enkele van de beste tips voor bakken te leren, waarbij je rekening moet houden met dieetbeperkingen – denk aan veganistisch, glutenvrij, geraffineerde suikervrij en meer – spraken we met Courtney Cowan, oprichter van Milk Jar Cookies en auteur van Het bakboek voor koekjes in een melkpotje. Als eerste: de professionele tips van de bakexpert voor het maken van desserts waar iedereen met een beetje ~wetenschap~ van kan genieten en die je zelfgemaakte lekkernijen naar een hoger niveau tillen.Waarom het zo belangrijk is om tijdens het bakken de juiste receptwijzigingen aan te brengen

Zoals de meeste dingen in het leven kan het perfectioneren van een recept volgens Cowan veel vallen en opstaan ​​vergen. “Experimenteren met verschillende ingrediënten is een van mijn favoriete dingen bij bakken en heeft me uiteindelijk naar mijn kenmerkende recepten geleid. Er zijn zoveel verschillende manieren om ingrediënten te vervangen die mogelijk niet voor u werken. Het kost misschien maar een paar pogingen om de exacte hoeveelheid te bepalen om de gewenste smaak en textuur te krijgen”, zegt ze. Dit heeft betrekking op alle Vormen van bakken (Vertrouw het proces!)

Cowan leerde al snel dat bakken en wetenschap hand in hand gaan. “Mijn moeder legde me drijfgassen uit en het zette mijn hersenen in vuur en vlam. Ik beschouwde bakken als één groot wetenschappelijk experiment en vond het leuk om uit te zoeken hoe verschillende ingrediënten of verschillende hoeveelheden van bepaalde ingrediënten van invloed waren op wat ik aan het maken was”, zegt ze. Dat wil zeggen dat het veranderen van één ingrediënt een recept volledig kan veranderen en kan resulteren in de noodzaak om een ​​andere hoeveelheid of ingrediënt aan te passen om de gewenste smaak of textuur te bereiken.

Cowan wijst er ook op dat het reguleren van de tijd en temperatuur van een recept essentieel is bij het bakken. “Als je temperatuur te hoog is, duurt het bakken minder lang, maar verspreidt je product zich ook niet, waardoor je koekje meer op een geroosterde, gesmolten ijsbal lijkt dan op een koekje. “Aan de andere kant, als de oven niet heet genoeg is, zullen je koekjes langer nodig hebben om te bakken en zullen ze veel platter zijn”, zegt ze.

Tips van een professionele bakker voor bakken met dieetbeperkingen

Hoewel er een miljoen verschillende manieren zijn om te bakken om aan de dieetbeperkingen te voldoen, deelt Cowan enkele van de meest voorkomende ruilmethoden die ze vaak maakt en de verhoudingen om een ​​recept indien nodig aan te passen. Om te beginnen vervangt Cowan graag appelmoes door eieren of olie in een recept. “De olieverhouding is één op één en elk ei kan worden vervangen door een kwart kopje appelmoes”, zegt ze. Appelmoes heeft het vermogen om net zoveel vocht aan een deeg toe te voegen als eieren of olie.

Ondertussen merkt Cowan op dat het tegenwoordig veel gemakkelijker is om glutenvrije gebakjes te maken. “Er zijn veel fenomenale kant-en-klare glutenvrije bloemmixen die in een één-op-één-verhouding kunnen worden vervangen. Mijn favoriet is Cup4Cup”, zegt ze.

Als het gaat om het vermijden van toegevoegde geraffineerde suiker, stelt Cowan voor om honing te vervangen door witte suiker, waarvan ze zegt dat deze de meest vergelijkbare smaak heeft in het eindproduct. Bovendien beveelt ze ahornsiroop aan, maar zegt dat het een esdoornsmaak aan je gebakken producten moet toevoegen. “Met elk van deze ingrediënten kun je driekwart kopje vervangen voor elke kop suiker die je recept nodig heeft.”

Het bakgereedschap waar een bakker niet zonder kan

Gebaksprofessionals hebben misschien wel een van de beste gereedschapskisten om doorheen te graven: offsetspatels, bankschrapers en meer. Maar voor Cowan zijn er negen waar ze absoluut niet zonder kan. “Mijn arsenaal omvat een set droge maatbekers en lepels, een glazen maatbeker voor vloeistoffen, een zester, een deegsnijder, een set glazen mengkommen die warme en koude ingrediënten kunnen verwerken, een keukenmixer – hoewel een handmixer ook voldoende is prima als je daar niet bekend mee bent. Je kunt een keukenmachine gebruiken – een keramische taartvorm en natuurlijk een bakplaat.”

Hoewel dit klinkt als een grote investering, zegt Cowan dat het goede nieuws is dat de meeste ervan relatief goedkoop te vinden zijn, maar toch lang meegaan, zo niet een leven lang. Een voorbeeld: ze heeft jarenlang thuis tienduizenden koekjes gemaakt met een handmixer van $ 20. Dat betekent dat het nooit te laat is om bakken als hobby te beoefenen. En als je er klaar voor bent om er meteen in te springen: Cowan’s Strawberry Shortcake-recept uit haar kookboek is de perfecte publiekstrekker die gemakkelijk kan worden aangepast aan eventuele dieetbeperkingen.

Tips voor het bakken van aardbeien shortcakes
Foto: Het Melkpotkoekjesbakboek

Recept voor aardbeien shortcake

Voor 8-10 porties

Ingrediënten
Voor de aardbeienvulling:
6 kopjes verse aardbeien, in vieren
1/4 kopje suiker
1/4 theelepel citroensap

Voor slagroom:
1 kopje room, koud
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel puur vanille-extract

Voor de koekjes:
3 kopjes bloem voor alle doeleinden
1/4 kopje suiker
2 eetlepels bakpoeder
1 theelepel keukenzout
12 eetlepels (1 kop) ongezouten boter, koud en in blokjes gesneden
1 kopje karnemelk, plus 2 eetlepels om de bovenkant te bestrijken
1 theelepel puur vanille-extract
Grove suiker om te bestrooien

Bereiding van de aardbeienvulling:
Meng aardbeien, suiker en citroensap in een middelgrote kom en roer tot de suiker is opgelost. Dek af en plaats in de koelkast.

Bereiding van de slagroom:
1. Gebruik een handmixer of keukenmixer voorzien van een gardeopzetstuk en klop de slagroom, de poedersuiker en het vanille-extract op middelhoge snelheid tot er middelmatige stijve pieken ontstaan ​​(ongeveer drie tot vier minuten). Medium stijf betekent dat je uiteinden stijf genoeg zijn om hun vorm te behouden, maar aan de punt krullen.
2. Serveer onmiddellijk of dek het goed af en laat het maximaal 24 uur in de koelkast staan.

Bereiding van de koekjes:
1. Verwarm de oven voor op 425 ° F.
2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Snijd de boter er met een deegsteker of vork in.
3. Meng in een kleine kom of maatbeker 1 kopje karnemelk en vanille-extract. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer tot alles goed gemengd is.
4. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en druk het plat tot het ongeveer 2,5 cm dik is. Steek je koekjes uit met een koekjesvormer. Probeer de uitsteker niet te draaien, want dit beïnvloedt het rijzen van uw koekjes. Leg ze dicht bij elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het oppervlak van elk koekje met de resterende karnemelk en bestrooi met grove suiker. Bak gedurende 13-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
5. Snijd de koekjes, zodra ze zijn afgekoeld, doormidden en beleg ze met aardbeien en slagroom, indien gewenst.

Door Cowan aanbevolen ingrediëntenwissels:

Vervang eenvoudig de bloem door drie en een halve kop glutenvrije bloem, de boter door een veganistisch boteralternatief en de melk door een zuivelvrij alternatief. “Ik gebruik graag sojamelk voor de koekjes en havermelk voor de slagroom, maar als je wilt, kun je voor beide dezelfde melk gebruiken”, zegt ze. “En houd er rekening mee dat je, net als bij gewone koekjes, de bloem alleen voldoende wilt mengen om te combineren. Het is handig om het glutenvrije meel een paar keer extra te mengen, zodat het deeg meer structuur krijgt.”

Na de aardbeientaart zijn er nu veganistische chocoladekoekjes:Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Comment