Deze toplaag van $ 10 concurreert met de duurzaamheid van gel

By | September 10, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Ik heb een on-again, off-again-relatie met gelnagels. Aan de ene kant ben ik dol op de langdurige voordelen van gel en hoe de dikte van de nagellak mijn nagels beschermt tegen breken als ik mijn hobby’s uitoefen, zoals haken, metaalbewerking en keramiek. Aan de andere kant heb ik er een hekel aan om elke paar weken naar de nagelsalon te gaan om een ​​nieuwe set te halen. De kosten kunnen oplopen en als ik ze verwijder, kunnen mijn nagels broos en beschadigd aanvoelen. Om nog maar te zwijgen: uit een recent onderzoek blijkt dat, hoewel het risico relatief laag is, het gebruik van UV-licht om gelnagels te genezen het risico op huidkanker kan vergroten.

Hoewel ik ze waarschijnlijk niet voor altijd zal weggooien (ze komen soms wel van pas), word ik me steeds bewuster van deze gelgerelateerde kwalen, vooral omdat ik weet dat er een uitstekend alternatief in mijn medicijnkastje zit. ORLY’s Shining Armor Long Wear Topcoat ($ 10) is mijn go-to voor gelwaardige nagels, zelfs zonder gel. Zoals de naam al doet vermoeden, is het als een beschermende laag op mijn nagels die voorkomt dat mijn nagellak langer afbladdert en afbladdert.

De ORLY Shining Armor Long Wear Topcoat kwam iets minder dan een jaar geleden voor het eerst op mijn radar toen het merk me een fles cadeau deed om te proberen. Ik had destijds een van mijn vele gelnagelpauzes en besloot mezelf te trakteren op een doe-het-zelf-manicure. Eerlijk gezegd had ik er niet veel van verwacht, aangezien ik veel andere duurzame topcoats heb geprobeerd en ze zijn allemaal vrijwel hetzelfde. Maar na een snelle veeg van mijn nagelbed was ik geschokt door de resultaten.

Orly toplaag
Foto: Auteur

Hoewel de toplaag een beetje vloeibaar is, ziet hij er wat voller uit als hij op de nagel wordt aangebracht, waardoor een hoogglansafwerking ontstaat die lijkt op het uiterlijk van een gelmanicure. En hoewel dat alleen al genoeg was om mij enthousiast te maken over het product, waren het de weken die volgden die mij echt overtuigden van de blijvende kracht ervan. Ik heb de toplaag aangebracht voordat ik vertrok voor een reis van een week naar New York City, waar ik zeker mijn niet-gelmanicure zou beschadigen, want dat is wat er gebeurt als je een week lang met gewone nagellak door de stad loopt. Maar helaas zijn ze nooit afgebroken – zelfs niet een beetje. In feite hield de toplaag mijn manicure nog twee en een halve week intact (weken die ik, als ik het mag noemen, ondergedompeld in mijn kunstprojecten doorbracht) voordat de eerste chip verscheen.

Sinds mijn eerste mani met de ORLY topcoat heb ik tientallen keren naar mijn fles gepakt. Naast de gellook en duurzaamheid ben ik dol op deze topcoat omdat hij de schade aan mijn nagelbed eigenlijk goed verbergt (zolang ik er ook een donkerdere nagellak onder heb). Na het verwijderen van de gel zien mijn nagelbedden er merkbaar beschadigd uit; Ze hebben vaak bramen en je kunt zien waar ze zijn gevijld. En op de plekken waar ik ongeduldig werd en de gellak afpelde (geloof me, doe dat niet), is de textuur erg onregelmatig. Maar de gladde afwerking van de ORLY Shining Armor toplaag helpt dit allemaal te verbergen en zorgt voor een glad oppervlak met de meest glanzende afwerking.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *