Deze superset-workout voor het hele lichaam is een schot in de roos

By | September 8, 2023

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun tas hebben. Volg ons wekelijks en ontdek nieuwe manieren om met ons mee te zweten. Bekijk alles

Soms kan het een beetje eentonig aanvoelen als je tijdens een training meerdere rondes van dezelfde bewegingen uitvoert. Maar volgens professioneel danseres en Lululemon Studio-instructeur Amanda Baxter wil je eigenlijk niet zomaar een oefening voor de tweede (of derde) keer herhalen. Elke ronde vraagt ​​om een ​​eigen aanpak.

“In de eerste ronde train je eenvoudig je lichaam in de oefenreeks”, zegt Baxter. Concentreer u op uw vorm en ontwikkel gevoel voor de bewegingen. Hierdoor kun je dieper graven, harder duwen of sneller bewegen in latere rondes om jezelf veilig op een nieuwe manier uit te dagen. “Als je de teugels eenmaal in handen hebt, pak je ze gewoon op en ga je ermee aan de slag”, zegt Baxter.In een nieuwe aflevering van Well+Good’s ‘Trainer van de Maand Club’ leidt Baxter ons door een krachttraining voor het hele lichaam waarin elementen van barre, Pilates en cardio worden gecombineerd in een training van 10 minuten, zodat je kunt verlengen, sterker worden en sterker worden. je spieren. En staat in één klap. Met twee rondes supersets traint de les uw bilspieren, buikspieren, quadriceps en armen. Bonus: er is absoluut geen apparatuur vereist.

Na een snelle warming-up om het lichaam los te maken met wat lichte, vloeiende rekoefeningen, duikt Baxter meteen in de eerste set: een brede plié in tweede positie in een buigzame uitval en een “windmolen” die naar de zijkant leunt en dan overgaat in een omgekeerde uitval. Concentreer u bij uw eerste passage gewoon op het doorlopen van het patroon, het voelen van de activering van de spieren en het vinden van uw evenwicht.

Maar wees niet bang voor een beetje wiebelen, zegt Baxter. “Als je benen op een gegeven moment een beetje trillen, is dat volkomen normaal. Wij dringen aan op doorzettingsvermogen.”

In de tweede ronde wijst Baxter erop dat de bewegingen nu vertrouwder moeten aanvoelen, dus je kunt proberen ze naar een hoger niveau te tillen. “Misschien worden de voeten iets breder en de buigingen iets dieper”, zegt ze. Op een moeilijkheidsschaal van één tot tien raadt Baxter aan om te streven naar een inspanning van acht of negen: uitdagend maar uitvoerbaar. Als u dit niveau bereikt, haalt u het maximale uit uw training (en uw tijd).

“Wees aanwezig, blijf gefocust en blijf gewoon je best doen”, zegt Baxter. “Soms kan het een beetje pittig worden. Het is oké – wees niet bang voor het kruid. Blijf gewoon werken, blijf doorgaan.”

De volgende superset bevat scharen en afwisselende knierijders (ook wel bergbeklimmers genoemd) – een kernversterkende combinatie die ook de benen en armen traint.

Baxter biedt variaties als je bij de tweede pass een stapje verder wilt gaan, door de weerstand te verhogen of door het tempo te verhogen. “Ik wil altijd een optie bieden als je wat meer pit wilt of iets harder wilt proberen”, zegt ze.

Het is aan jou hoe hard je elke ronde traint. Als u zich er echter op concentreert elke keer dat u terugkeert naar een oefening een beetje harder te duwen, kan deze training in korte tijd een enorme impact hebben.

“Wees er trots op dat je vandaag wat tijd voor jezelf neemt, ook al duurt het maar 10 minuten”, zegt Baxter. “Ik zeg altijd iets is beter dan Niets!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *