Deze hellingstraining van 10 minuten zorgt ervoor dat je kern werkt

By | September 16, 2023

Obliques – ook wel obliques genoemd – zijn notoir moeilijk te trainen, maar ze zijn essentieel voor het ontwikkelen van sterke kernspieren. En een sterke kern is voor vrijwel alles cruciaal, van het verbeteren van de houding tot het voorkomen van blessures. “Buikspieren zijn verbonden met elk deel van je lichaam”, zegt Sydney Lotuaco, danser en trainer. In de aflevering van Trainer of the Month Club van deze week leidt ze ons door een 10 minuten durende hellingstraining die je kern versterkt en je taille stabiliseert.

Hoewel draaien en draaien een manier is om je schuine buikspieren te trainen, zijn er nog andere belangrijke dingen waarmee je rekening moet houden bij het versterken van je schuine buikspieren. Om je op dit gebied te richten, let je op hoe je spieren bewegen en concentreer je je echt op het aanspannen van je schuine buikspieren bij elke oefening. Bekijk de video hierboven om de volledige training te zien en bekijk de bewegingen hieronder.

1. Curtsy-uitval met draai (rechts): Begin met je voeten in een gehurkte positie. Buig je rechterknie achter je linkerbeen alsof je een buiging maakt. Betrek uw kern en strek uw linkerbeen terwijl u uw rechterknie naar uw borst trekt terwijl u optilt. Draai uw romp naar uw rechterknie. Laat je been terugzakken naar de startpositie en herhaal.

2. Curtsy uitval zijwaartse buiging (rechts): Ga in de startpositie staan ​​van je kniebuiging. Plaats uw handen achter uw hoofd en strek uw ellebogen naar de zijkanten. Hef je rechterknie naar je borst terwijl je naar je rechterknie knarst.

3. Curtsy-uitval met draai (links): Herhaal dezelfde bewegingen met je linkerbeen.

4. Curtsy uitval zijwaartse buiging (rechts): Herhaal dezelfde bewegingen met je linkerbeen.

5. Bergbeklimmer: Ga in plankpositie staan, plaats je handen onder je schouders en span je kern aan. Breng je tegenovergestelde knie langzaam naar je tegenovergestelde elleboog, afwisselend van links naar rechts.

6. Plank: Zodra u klaar bent met uw bergbeklimoefeningen, stopt u met het bewegen van uw benen en houdt u een statische plank vast. Zorg ervoor dat je je kern aanspant en denk erover na om een ​​rechte lijn te vormen vanaf de bovenkant van je hoofd naar je voeten. Laat je heupen niet doorzakken!

7. Zijcrunches (rechts): Ga zitten en leun dan zo dat uw linkerheup op de grond ligt en uw rechter onderarm een ​​hoek van 90 graden vormt met uw lichaam. (Alsof je je voorbereidt op een zijplank.) Buig je knieën en plaats je rechterhand achter je hoofd. Trek uw knieën naar uw borst en draai uw romp zodat uw elleboog naar uw knie reikt. Keer terug naar de startpositie.

8. Zijcrunches (links): Voer dezelfde bewegingen uit aan uw linkerkant.

9. Crunches met rechte benen: Ga op je rug liggen met je benen gestrekt. Plaats uw handen voorzichtig achter uw hoofd en knijp vervolgens, waarbij u zich concentreert op uw kern in plaats van op uw heupen.

10. Zeester: Ga op je rug liggen met je armen en benen gestrekt en vorm een ​​“X” met je lichaam. Til uw rechterbeen op en draai uw linkerarm om erop te tikken. Zorg ervoor dat de beweging gecontroleerd is (buig je knieën als je moet schalen). Van kant wisselen.

11. Zijwaartse buiging: Blijf op je rug liggen en buig je knieën zodat je voeten plat op de grond staan. Houd uw armen van de vloer en parallel aan uw lichaam. Til je hoofd en schouders van de vloer alsof je een crunch doet. Span je kern aan, buig dan van links naar rechts en strek je handen naar je voeten.

Schaar: Blijf op je rug liggen en plaats je handen achter je hoofd. Hef beide benen zodat ze recht in de lucht zijn. Laat je rechterbeen op de grond zakken en til het weer omhoog. Doe hetzelfde met je linkerbeen en blijf van been wisselen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis trainingen, kortingen op populaire wellnessmerken en exclusieve Well+Good-inhoud. Meld u aan voor Well+, onze online community van insiders op het gebied van welzijn, en ontgrendel onmiddellijk uw beloningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *