Deze barretraining van 20 minuten laat je spieren trillen

By | September 15, 2023

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun tas hebben. Volg ons wekelijks en ontdek nieuwe manieren om met ons mee te zweten. Bekijk alles

Barre-trainingen zijn bedrieglijk moeilijk. Haar kleine, op ballet geïnspireerde bewegingen kunnen haar speciaal maken zien gemakkelijk, maar plotseling beginnen je spieren te trillen en het doet pijn om te lachen en de volgende dag de trap op te lopen. De reden? Deze trainingen activeren en versterken langzame spiervezels, de kleine spieren die doorgaans bezwijken tijdens bewegingen zoals squats en deadlifts. Deze verraderlijke spiergroep ondersteunt onze houding en gewrichten, en het versterken ervan helpt blessures te voorkomen en het uithoudingsvermogen te vergroten. In deze week Coach van de maandclubProfessionele danser en trainer Sydney Latuoco leidt ons door een barre-geïnspireerde training voor het hele lichaam zonder apparatuur, vol met kleine maar subtiele bewegingen die nodig zijn om langzame spieren te trainen.

Er is geen apparatuur voor nodig en het kan in minder dan 20 minuten worden gedaan, maar het zet je wel aan het werk moeilijk de hele tijd. “Ik wil dat je de controle houdt over je vorm”, zegt Latuaco. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoe hoog uw been komt als u bewegingen zoals ezeltrappen uitvoert. “Ga waar je je sterk voelt”, zegt ze.

Na een korte warming-up begint u de training met een paar langzame, gecontroleerde bewegingen die de kleinere spieren in uw linkerbeen stimuleren. Doe vervolgens wat borsttraining voordat u het tempo een paar pulsen verhoogt, terwijl u uw bewegingen gecontroleerd houdt. Je dij zal blijven branden terwijl Latuoco je door bewegingen begeleidt die je eenbenige balans uitdagen om de stabiliteit te verbeteren. En omdat het niet zomaar een benendag is, gaat de training over in arm- en buikoefeningen die je spieren zullen laten trillen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ga je naar de andere kant waar je het hele ding opnieuw doet.

Ben je klaar om je langzame spiertrekkingen te trainen? Volg de video.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis trainingen, kortingen op populaire wellnessmerken en exclusieve Well+Good-inhoud. Meld u aan voor Well+, onze online community van insiders op het gebied van welzijn, en ontgrendel onmiddellijk uw beloningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *