Deze 10 minuten durende, low-impact barre-les is een echt centraal punt

By | September 9, 2023

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun tas hebben. Volg ons wekelijks en ontdek nieuwe manieren om met ons mee te zweten. Bekijk alles

Nu de zomer dichterbij komt, staan ​​barbecues, brunches en luie dagen op het strand in het verschiet. Het kan wat lastiger worden om je aan de trainingsdoelen te houden die je jezelf in januari hebt gesteld.

Als je weinig tijd hebt en op zoek bent naar iets goeds, dan is de aflevering van Well+Good’s Trainer van de Maand Club van deze week misschien wel iets voor jou. Danser en Lululemon studiotrainer Amanda Baxter leidt kijkers in een 10 minuten durende, zachte barre-verbranding.

“Als je nog nooit barre hebt gedaan, is het een mix van yoga, pilates en ballettechniek”, zegt Baxter. Voor de les raadt ze aan om een ​​soort ‘barre’ vast te houden om het evenwicht te bewaren. Ze gebruikt een stoel, maar eigenlijk alles waar je je aan kunt vasthouden (de rand van een tafel, een stevige boekenplank).Deze training slaat krachtige bewegingen zoals sprongen of burpees over en traint in plaats daarvan de quadriceps en kernspieren langzaam en gelijkmatig. En het duurt misschien maar 10 minuten, maar omdat Baxter ervoor zorgt dat je laag blijft tussen de squats en voortdurend met je bewegingen bezig bent, zul je het voelen.

“Terwijl je van de ene positie naar de andere gaat, probeer laag en geaard te blijven”, zegt Baxter. ‘Je wilt voorkomen dat je tijdens de overgang opstaat.’ Dat komt omdat wanneer je opstaat uit een squat, je spieren de kans krijgen om te rusten, wat de algehele intensiteit van de training (en die onaangename ‘spierverbranding’) vermindert.

Baxter begint de training door de benen in een brede tweede positie te plaatsen (de tweede van vijf staande basisposities die dansers gebruiken in ballettechniek, volgens Pittsburgh Ballet Theatre). Vervolgens instrueert ze de kijkers om een ​​rechtopstaande, geëngageerde kern te behouden terwijl ze zich in deze positie in een pulserende hurkzit laten zakken. Baxter maakt vervolgens een gehurkte buiging en laat je tussen de twee wisselen. Maak je geen zorgen als dit ingewikkeld klinkt: ze legt alles uit en demonstreert het duidelijk.

“Je zult zeker trillingen in je benen voelen. Maar ik wil dat je onthoudt dat dit schudden een teken van kracht is, omdat we hier doorheen komen”, zegt Baxter. “We bouwen ons spieruithoudingsvermogen op. Train dus die spieren, ook als ze uitgeput zijn, zodat ze voor je blijven werken.”

“Ik wil dat je onthoudt dat dit schudden een teken van kracht is.” –Amanda Baxter

Het is een korte training, maar de bewegingen trainen je quadriceps, bilspieren en core. Niet alleen moet je core werken om je houding rechtop te houden tijdens alle staande bewegingen, Baxter rondt de sessie af met stretches met één been en spiders in Pilates-stijl (een knie naar je elleboog trekken in een plankpositie) voor sommigen. Gerichte buik- en schuine brandwonden.

Houd u uiteraard aan uw comfortniveau, en als u een pauze wilt nemen, op wilt staan, een beweging wilt overslaan en weer naar binnen wilt gaan, kunt u dat gerust doen. Hoewel een groot deel van de uitdaging erin bestaat om de hele 10 minuten bezig te blijven, aarzel dan niet om naar je lichaam te luisteren en te rusten wanneer je dat nodig hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *